شیخ آبیها دل همه را ربود/ تو فوق العادهای دیاباته
دیاباته در عصری که فوتبالیستها را انسانهایی مغرور و غیرقابل تحمل میپندارند به همه فهماند که میشود پای صحبتهای یک بازیکن حرفهای نشست و از آن لذت برد.
به گزارش ایلنا، واکنشها بعد از حضور شیخ دیاباته در یک برنامه تلویزیونی نشان داد تا چه اندازه عامه فوتبالدوستان بیان چنین ادبیاتی از زبان یک فوتبالیست را غریب و نامأنوس میدانند که اینگونه در برابر اظهارات مهاجم استقلال به وجد میآیند. اظهارات شیخ بهحدی تأثیرگذار بود که بازخورد اینستاگرامی مجید جلالی را برانگیخت و حتی هواداران باشگاه رقیب نیز به مدح و ستایش این فوتبالیست مالیاییالاصل پرداختند و او را ستودند.
شاید اشکال از نوع دیدگاه ما به دنیای پیرامون باشد و شاید هم رفتارهای نامناسبی که گاه و بیگاه از برخی فوتبالیستهای خارجی و داخلی دیدهایم که اینگونه در مقابل جملات ساده اما انساندوستانه و مؤدبانه یکی از همین دسته مردان به وجد میآییم. فوتبالیستها در این سالها با رفتارهای دوگانه، متضاد و گاهاً مصاحبههای تند و غیرمحترمانه و حتی زیر پا گذاشتن مفاد قراردادهای فیمابین خود با باشگاه، فضایی برایمان پدید آورده بودند که تصور میکردیم همه آنها که وارد این حرفه میشوند خلق و خویی یکسان دارند و شهرت و ثروت اثرات سوئی در رفتارها و منش آنها میگذارد و هرگز مسائل اخلاقی و انسانی را در نظر نمیگیرند، اما شیخ با جملات دلانگیزی که در یک مصاحبه تلویزیونی به کار برد به ما آموخت که در دنیای فوتبال هنوز انسانهایی از جنس او هستند که در اوج شهرت و ثروت اینگونه به قوانین اخلاقی پایبندند و میتوانند با کلام خود همه را به تحسین وا دارند.
دیاباته در عصری که فوتبالیستها را انسانهایی مغرور، غیرقابل تحمل و عمیقاً از خودراضی میپندارند به همه فهماند که میشود پای صحبتهای یک بازیکن حرفهای نشست و از جمله به جملهای که به زبان جاری میکند لذت برد و او را مورد ستایش قرار داد.
دیاباته آنجا بیشتر خود را در دل شنودهها و بینندههای مصاحبهاش جا کرد که با وجود ناآشنایی با امیر قلعهنویی اما برای این مربی آرزوی سلامتی کرد. شاید این رفتار را اگر فوتبالیستهای ایرانی انجام میدادند تصور میشد برای خوشخدمتی است، اما شیخ بیآنکه شناختی از امیر قلعهنویی داشته باشد تنها بهسبب سوابق این مربی در فوتبال ایران و باشگاه استقلال برایش آرزوی سلامتی کرد؛ کاری که حتی باشگاه استقلال در روز تقابل با سپاهان انجام نداد و حتی یک بنر ساده به جهت آرزو برای سلامتی سرمربی سالهای دور خود به ورزشگاه نیاورد تا مورد نقد استقلالیها هم قرار بگیرد! به هر حال خوب است گاهی با دیدن چنین مصاحبههایی به یاد بیاوریم اخلاق در زندگی رکن اساسی و ابدی است و هر انسانی در هر جایگاهی ابتدا باید به یکسری اصول جوانمردانه پایبند باشد و حتی در وادی کلام هم که شده با چنین ادبیاتی به همه بفهماند که الگوهای رفتاری جامعه در هر جایگاه و منزلتی یکسان است و این انسانیت و پایبندی به برخی اصول است که ماندگاری ایجاد میکند.
شیخ دیاباته حالا تصویر تازهای از یک فوتبالیست را برابرمان قرار داده است تا شاید او الگویی باشد برای دیگر بازیکنان که اولاً به اخلاقیات پایبند باشند و در وهله بعد فن درست مصاحبه کردن را بدانند تا باشگاهها ناچار به ممنوعالمصاحبه کردن بازیکنان نشوند. بدون شک اگر بازیکنان در هر جایگاهی همچون دیاباته لب به سخن میگشودند هیچ باشگاهی بازیکنانش را از گفتوگو با رسانهها منع نمیکرد و از اظهاراتش واهمه به دل راه نمیداد.