به یک برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت نیاز داریم
یزدی: فوتبال در خوزستان از عمومیت افتاده است
یک کارشناس فوتبال درخصوص راههای پیشرفت فوتبال خوزستان گفت: به عنوان یک مدرس میتوانم بگویم که در وجود یک مربی باید عشق به آموزش دیده شود.
به گزارش ایلنا، داریوش یزدی در همین رابطه گفت: همانگونه که یک بازیکن باید عاشق فوتبال باشد، یک مربی نیز باید عشق به کار خود داشته باشد که متاسفانه در بعضی از مربیان این عشق وجود ندارد. ما رایگان کار کردیم و از جیب خود مایه گذاشتیم تا یک مربی شدیم. اما در حال حاضر سازمانها و ادارات به شکل صوری افرادی را تنها برای گرفتن یک کارت مربیگری برای آموزش میفرستند و این کار نه تنها به دلیل عشق به کار نیست بلکه برای درآوردن رزق است.
وی یکی از علل افت فوتبال خوزستان را از دستدادن عرق ملی دانست و گفت: به دلیل وارد شدن پول کاذب در فوتبال تعصب از بین رفته و حضور دلالان نیز در از بین رفتن این تعصب بیتاثیر نبوده است. زمانی که در فوتبال جبههگیری میشود و فرهنگ غلط ترانسفری به وجود میآید بازیکنان بازده کاری خود را از دست میدهند. رشد فوتبال در کشورهایی چون کره، ژاپن، استرالیا و عربستان را میتوان بررسی کرد. سال 67 تیم ژاپن به اهواز آمد و با تیمملی کشور ما 2 بر 2 به تساوی رسید و تیم منتخب خوزستان با نتیجه 3 بر یک برابر همان تیم پیروز شد. آن زمان ژاپنیها برنامه 10سالهای را پایهریزی کردند و ما در خوزستان که هیچ، حتی در کشور نیز هیچگاه چنین برنامهای را اجرا نکردیم. بنابراین برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت نیاز ضروری فوتبال ما است.
یزدی اظهارکرد: برای خیز فوتبال استان و رفع افت آن باید یک برنامهریزی ارایه شود. ما باید یک برنامهریزی سه ساله داشته باشیم و با ایجاد مدارس فوتبال معتبر و آکادمیهای مجهز برای برگزاری مرتب مسابقات آموزشگاهها که باید در برگزاری آن آموزش و پرورش دخیل شود، همچنین برگزاری مسابقات محلات توسط شهرداری و مهمتر از همه انتخاب افراد خبره به عنوان استعدادیاب، به اهداف مشخص شده دست یابیم.
وی با طرح این پرسش که با این وجود چرا در حال حاضر باید برای حفظ فوتبال خوزستان به بازیکنان درجه چندم متوسل شویم؟ افزود: زمانی فوتبال خوزستان جزیی از زندگی مردم بود و ما هر وقت که اراده میکردیم میتوانستیم در زمینهای کنار خانهی خود بازی کنیم. اما در حال حاضر فوتبال در خوزستان از عمومیت افتاده و دیگر در دسترس جوانان نیست. ما باید ببینیم چرا دیگر فوتبال به راحتی در دسترس بچهها نیست؟ و چرا دیگر انسانهای عاشقی که این بچهها را دور هم جمع کنند، نیستند؟
یزدی ادامهداد: مساله دوم بیتوجهی مسوولان است و البته تنها مسوولان تربیتبدنی مدنظر نیستند. امروزه در خوزستان برخلاف خیلی از شهرهای کشور، شهرداریها و آموزش و پرورش هیچ نقشی در ورزش ندارند. وقتی امروز را با20 سال پیش مقایسه میکنیم میبینیم که چقدر با آن سالها فرق کردهایم. در این شرایط معلوم است که ما دیگر نباید ورزش و فوتبال داشته باشیم چون آنهایی که پایههای ورزش را به وجود میآوردند و آن را محکم میکردند، دیگر نیستند.
سرمربی سابق استقلال خوزستان در پاسخ به این پرسش که استفاده از غیربومیها در فوتبال باید چگونه باشد، گفت: هیچ فرآیندی در این زمینه وجود ندارد و تنها از طریق دلالها و بعضا بعضی ترانسفرها که دارای مجوز فدراسیون هستند صورت میگیرد. بعضی از مربیان با ورود به برخی تیمها، تعدادی بازیکن را به دلایل مشخص شده با خود به آن تیم میآورند و این حقی است که از فوتبالیستهای خوزستانی ضایع میشود. درون استان بازیکنانی هستند که به مراتب بازده بهتری نسبت به بازیکنانی که از خارج استان وارد میشوند، دارند.