هزینه فوتبال بر عهده باشگاههاست؛ امّا تصمیمگیری در اختیار افراد دیگر
آذرنیا: در اصلاح اساسنامه باید نظر باشگاهها تامین شود
سرپرست مدیرعاملی باشگاه ماشین سازی تبریز خواهان نقشآفرینی بیشتر باشگاهها در تصمیمات فدراسیون فوتبال شد.
به گزارش ایلنا، حسن آذرنیا، در واکنش به آماده شدن پیشنویس اساسنامه فدراسیون فوتبال و ارسال آن به فیفا، بیان کرد: به نظرم این اقدام درستی نبود، چرا که بایستی پیشنویس اساسنامه قبل از ارسال به فیفا، در اختیار اعضای مجمع فدراسیون قرار می گرفت و نظرات آنان نیز اعمال میشد.
آذرنیا با تاکید بر اینکه که صاحبان اصلی فوتبال در تمامی کشورهای دنیا ، باشگاهها هستند، افزود: این باشگاه ها هستند که در فوتبال هزینه میکنند و به همین دلیل باید نقش فعالتری در مجمع و تصمیمگیریها داشته باشند امّا علیرغم این امر، تصمیمگیری برعهده افراد دیگری است. به عقیده من باید حق رای باشگاهها در ترکیب جدید مجمع بیشتر شود تا بتوانند نقش اساسی در تصمیمگیریها را ایفا کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: براساس شنیدهها ظاهراً تعداد نفرات مجمع بیشتر شده اما باز هم چینش افراد به شکلی است که باشگاهها عملاً نمیتوانند آن چیزی که نیاز فوتبال است را در تصمیمگیریها اعمال کنند.
سرپرست مدیرعاملی باشگاه ماشینسازی تبریز با بیان اینکه طبق شنیدهها کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال پیشنویس اساسنامه را آماده کرده و قرار است پس از تائید هیات رئیسه، به تأیید فیفا برسانند، اظهار داشت: حداقل قبل از اینکه پیش نویس اساسنامه به فیفا ارسال شود باید یک نسخه از آن در اختیار باشگاهها قرار داده شود تا نظر آنان نیز جلب گردد چرا که بعد از تأیید فیفا، باشگاهها نمیتوانند کاری کنند.
حسن آذرنیا درخصوص چالش های حضور بخش خصوصی در فوتبال ایران ابراز داشت: در شرایط دشوار اقتصادی کنونی، بخش خصوصی خیلی راغب به فعالیت در فوتبال نیست و آنهایی هم که این کار سخت را پذیرفتهاند متاسفانه از جانب هیچ نهاد یا سازمانی حمایت نمیشوند. حالا ما مالکی داریم که خدا را شکر آنقدر به فوتبال علاقهمند است که در این شرایط بد اقتصادی از جیب خودش هزینه میکند اما در حقیقت بخش خصوصی که میداند یک ریال برگشت نخواهد داشت به چه امیدی باید در فوتبال فعالیت کند؟
وی در مورد مسئله خصوصی شدن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: سالهاست که میخواهند استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی بدهند چر این اتفاق تحقق پیدا نمیکند؟ مسلما چون ما نه زیرساخت خوبی داریم نه مواردی مانند بلیتفروشی، حق پخش، وضعیت ورزشگاهها و... هر کسی هم بیاید باید آنقدر علاقهمند باشد که با وجود اینکه میداند هزینههایش هیچ برگشتی نخواهند داشت باز عاشقانه کار کند. الان دوگانگی دولتی و خصوصی از مشکلات بزرگ فوتبال ما است. اگر تمام باشگاهها به بخش خصوصی سپرده شوند قدرتهای نابرابر حذف میشوند و کسانی که میتوانند هزینه و مدیریت کنند پا پیش میگذارند. شما ببینید در لیگ امسال چند تیم دولتی در میانه کار رها شدند. باید در فوتبال که درآمد آنچنانی ندارد باید از بخش خصوصی حمایت شود. شروع بازیها ممکن است هرکسی را درگیر کرونا کند.
سرپرست باشگاه ماشینسازی در خصوص تعیین تکلیف لیگ نوزدهم اظهار داشت: برای اجرای یک فوتبال خوب هم از نظر فنی، هم از نظر بدنی و هم از نظر روحی باید شرایط فراهم باشد. از نظر روحی، استرس حاصل و حاکم بر جامعه به خاطر پدیده شوم و منحوس کرونا نگرانی خانوادهها و بازیکنان را در پی داشته و قطعا هر کسی وقتی از نظر روحی و روانی آمادگی انجام کار را نداشته باشد نمیتواند فعالیت خوبی انجام دهد.
وی گفت: سلامت جامعه و عوامل فوتبال از اولویتهای باشگاه است. در چند روز گذشته پزشکان متبحر که همگی در زمینه فوتبال هم متخصص هستند گفتند شروع بازیها به هیچ وجه به نفع فوتبال نیست. چون این ویروس وقتی بدن را درگیر میکند آثار نهفته و آشکاری در ریهها ایجاد میکند که باعث کاهش ظرفیت تنفس میگردد. به تبع آن قلب هم کارایی لازم را نخواهد داشت. به این خاطر نظر پزشکان این بوده که شروع بازیها ممکن است هر کسی را با جبرانناپذیری روبهرو کند.
وی در ادامه اظهاراتش اضافه کرد: وقتی شما احساس میکنید ماشین گرانقیمتتان میخواهد به تیر برق برخورد کند خودتان را به بیرون پرت میکنید تا جانتان را نجات دهید یا وقتی زلزله میآید همه چیز را می گذارید و فرار میکنید، نمیگویید این فرش گران قیمت است و باید آن را بردارم. الان هم اولویت سلامتی افراد است. قهرمانی مدنظر من نیست و اصلا این بحث را نداریم. تیمها دو ماه و نیم است که تمریناتشان تعطیل شده، به همین خاطر برای آمادگی مجدد، زمان بیشتری لازم است و با توجه به فاصله بین دو لیگ، این مسئله غیرقابل حل است. بنابراین بهتر است بازیها برگزار نشود و تکلیف لیگ هم تعیین شود. ما الان بازیکن خارجی را نگه داشتهایم و نمیدانیم به او اجازه بدهیم برود یا نه. اگر لیگ را تعطیل کنند باشگاهها میتوانند با خیال راحت برنامههایشان را انجام بدهند. یک سوم بازیها باقی مانده، چه کسی میتواند بگوید حق قهرمانی دارد؟
آذرنیا در مورد اینکه 13 تیم لیگ برتری خواهان اتمام لیگ نوزدهم هستند و باشگاه و هواداران پرسپولیس معتقدند به این تیم حسادت میشود، عنوان کرد: چرا ما باید به پرسپولیس حسادت کنیم؟ تیم ما نهم جدول است و به قهرمانی کاری نداریم.
سرپرست باشگاه ماشین سازی در پاسخ به این سؤال که ممکن است بگویند او به خاطر تیم تراکتور این صحبت ها را مطرح میکند، گفت: برفرض که من به نفع تراکتور صحبت کنم، 11 تیم دیگر چه میشوند؟ بعضی میگویند قهرمان را اعلام کنید اما 9 هفته مانده و 27 امتیاز میتواند جابجا شود. یکسوم بازی ها باقی مانده چه کسی میتواند بگوید حق قهرمانی دارد یا چه تیمهایی حق صعود و سقوط دارند؟ بر فرض که من تراکتوری باشم بقیه تیمها چه؟ نفت مسجد سلیمان، گلگهر و... چه؟ ما سر در استادیومها مینویسیم؛ زنیرو بود مرد را راستی ز سستی کژی زاید و کاستی، یعنی سلامت محور بودن جامعه برای ما اولویت است. اگر با شروع بازیها برای یک بازیکن مشکلی پیش بیاید هیچ کس جوابگو نخواهد بود.
آذرنیا در مورد پروندهها و شکایتهای خارجی ماشین سازی و همچنین افشاگری زنوزی در مورد پروندههای ایرانی در فیفا، عنوان کرد: به علت مهم بودن این پروندهها از طرف مالک باشگاه یک نفر به عنوان نماینده تام الاختیار مأمور شده که شبانهروز مشغول کار روی آنها است. من از سیاستهای باشگاه و زنوزی صددرصد حمایت میکنم.
سرپرست مدیرعامل باشگاه ماشین سازی در پایان اظهاراتش یادآور شد: اتفاقات هفتههای اخیر در فوتبال کشورمان را باید به فال نیک بگیریم و آن را تلنگری برای اصلاح روند و سیستم معیوب فوتبال کشورمان قلمداد کنیم، تا مجالی برای بهبود شرایط فراهم شود.