معاون سازمان خصوصی سازی فاش کرد:
دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ۳۸۰ میلیارد تومان بدهی دارند/ فقط 10 درصد سرخابیها خصوصی میشوند!
ابوالقاسم شمسی جامخانه معاون سازمان خصوصی سازی میزان بدهی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهران را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، ابوالقاسم شمسی جامخانه معاون سازمان خصوصی سازی در گفتگو با برنامه ورزش تعطیل نیست درخصوص مراحل واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهران گفت: ده، دوازده سالی هست که به صورت جدی بررسی میشود اما به نتیجه نرسیده است و دلایل مختلفی داشته است. درباره ثبت باشگاهها ابتدا استقلال با سرمایه ده میلیون تومان تبدیل به سهامی خاص شد و پرسپولیس با سرمایه یک میلیون تومن به سهامی عام تبدیل شد. ترازنامه و سود و زیانشان نشان میدهد که انباشته قابل توجهی هردو باشگاه دارند. طبق آخرین تصویب در ۳۱ تیرماه سال گذشته زیان انباشته استقلال ۱۵۵ میلیارد تومان و بدهیهایش ۱۹۰ میلیارد تومان و عمده آن بدهی ۵۶ میلیارد تومان است که مالیاتی میباشد. استقلال سال ۹۷ زیانده بوده و در سال ۹۸ سود داشته است. این شرکتها باید دو سال قبل از واگذاری سود ده باشند که استقلال از این مساله برخوردار است. داراییهای این باشگاه به نام فدراسیون فوتبال است ولی مستندات میگویند به صورت ۹۹ ساله به خود باشگاه استقلال تعلق دارد.
معاون سازمان خصوصی سازی درباره واگذاری ورزشگاه شهید مرغوب کار به استقلال، گفت: یک صورت جسلهای تنظیم شد که این مجموعه در نهایت واگذار شد و یک بحث حقوقی دارد که در حال پیگیری و حل مشکل است. ساختمان باشگاه هم متعلق به استقلال است و اتفاق خوبی که افتاد کمپ مرحوم حجازی مجموعه ارزندهای است که به زودی به باشگاه استقلال منتقل میشود. درخصوص تک تک این موارد بحث شده است و در حال پیگیری هستیم که انشالا بتوانیم این مشکلات به زودی حل کنیم.
او همچنین درباره پرسپولیس گفت: این تیم ابتدا یک موسسه فرهنگی ورزشی بود و سال ۷۰ به ثبت رسید و سال ۸۳ تبدیل به شرکت سهامی عام شد و متعلق به وزارت ورزش و جوانان است. سود و زیان انباشه شرکت ۱۳۵ میلیارد تومان و جمع بدهیهایش ۱۹۵ و عمده بدهیاش مالیاتی و ۷۵ میلیارد است. جمع بدهی هردو باشگاه ۳۸۰ میلیارد تومان است و در بخش سود و زیان هم این شرکت سال گذشته و سال قبلش هر کدام حدودا دو میلیارد سود داشته است. این شرکت ممکن است بدهیهایی هم داشته باشد اما سود درآمد خوبی هم داشته است.
شمسی درباره داراییهای باشگاه پرسپولیس گفت: ساختمان دفتر مرکزی باشگاه و ورزشگاه درفشیفر که البته سند ندارد و معارض هم دارد و در رابطه با این مساله هم از وزارت ورزش درخواست کردیم که یک مجموعه دیگری را به این باشگاه بدهیم. دو دستگاه آپارتمان متعلق به این باشگاه است و کارهایش در حال انجام است که سند به نام پرسپولیس شود.
معاون سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه برای برای پذیرش در بورس نیاز داریم اساسنامه هردو شرکت متناسب با سازمان بورس شود گفت: این مشکل هم ظرف یک تا دو ماه آینده انجام خواهد شد تا بتوانیم مجمع عمومی فوق العاده را برای این دو باشگاه برگزار کنیم. دارایی و برند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ارزیابی میشود و گزارش توجیهی برای افزایش سرمایه تهیه میشود و بعد آن مجمع عمومی و فوق العاده برای این دو شرکت تشکیل میشود تا درنهایت کارهای قانونی آن انجام شود.
او با بیان اینکه دو باشگاه در مقطعی برای فروش آماده بودند اما به دلایل مختلفی این اتفاق رخ نداد، عنوان کرد: مجددا بنا به درخواست وزارت ورزش و بحثهایی که در دولت مطرح شد، تصمیم گرفته شد در آذر ماه ۹۷ به فهرست واگذاری اضافه شوند و بر همین اساس در قانون بودجه سال ۹۸ حکمی آورده شد که سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس با همکاری همدیگر این دو باشگاه را از طریق بازار پایه واگذار کنند اما این هم با صورت جلسهای که شهریور ماه ۹۸ کمیسیون ویژه تصویب کرد، طبق آن سهام این شرکتها به دلیل عدم شفافیتها و ایرادات عدیده رد شد. پس از آن اتفاقی که افتاد این بود که از مهر ماه ۹۸ تاکنون به صورت هفتگی و بعضا هفتهای دو مرتبه جلساتی برگزار میشود که شفافسازی آخرین صورتهای مالی، تعیین تکلیف بحث داراییهای این دو شرکت و اختلافاتی که با اسپانسرها بهوجود آمده مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. بحث الزامات حاکمیت شرکتی و بحث تشکیل کمیته حسابرسی و استقرار این کمیته در دو شرکت هم در حال انجام است و جلسات هم در این خصوص انجام و حساب رسها هم در باشگاهها مستقر شدهاند.
معاون سازمان خصوصی سازی اضافه کرد: استقبال میکنیم هواداران سهمی در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داشته باشند. پیشکسوتان و کانون هواداران هم در مدیریت این باشگاهها میتوانند حضور داشته باشند و همراه با سرمایه گذاران میتوانند کنترل این شرکت را به دست بگیرند.
شمسی درباره قیمت گذاری گذاری این دو باشگاه گفت: ما نمیخواهیم به راحتی یک عدد اعلام کنیم و به مزایده بگذاریم. ارزیابیها و جلساتمان برای همین است که بتوانیم به درستی نتیجه بگیریم. قیمت گذاری بستگی به عرضه و تقاضایی است که در بورس صورت میگیرد. قطعا ممکن است قیمتهای این دو باشگاه تفاوتهایی هم داشته باشند و با توجه به داراییها ممکن است اختلافی در قیمت وجود داشته باشد.
او درباره چگونگی انتخاب هیات مدیره این باشگاهها عنوان کرد: گاهی ممکن است بخش خصوصی مدیری را انتخاب کند که اهلیت نداشته باشد و در این خصوص وزارت ورزش اهلیت مدیریت را بررسی خواهد کرد. ضمن اینکه سازمان خصوصی سازی یک اساسنامهای دارد و قطعا مدیریت به اهلش واگذار خواهد شد. البته وزارت ورزش این نگاه را ندارد که دخالتی داشته باشد اما هیات مدیره را در شرایطی ممکن است دولت انتخاب کند.