قیطاسی: منتظر حضور دوباره قهرمانان در خانه کشتی هستیم/ بهترین مجموعه تمرینی جهان را در اختیار داریم
اصغر قیطاسیسرپرست اردوهای تیمملی کشتی گفت: دعا میکنیم هر چه زودتر شرایط به گونهای شود که اردوهای تیم ملی مجددا آغاز شود و در خدمت کشتی گیران عزیز باشیم.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی، اصغر قیطاسی بعد از تغییرات در مدیریت فدراسیون کشتی پس از سالها بار دیگر دعوت به همکاری شد و به عنوان سرپرست اردوهای تیمهای ملی کشتی فعالیتش را از سر گرفت.
قیطاسی که سابقه همکاریاش با فدراسیون کشتی به سالها قبل و زمان محمدرضا طالقانی برمیگردد همچنان پرانگیزه و بسان دوران جوانی مسئولیتهای محوله را پیگیری میکند.
وی درباره نحوه ورودش به ورزش و کشتی اظهار داشت: از دوران جوانی کشتی می گرفتم و بعد از پایان این دوران، سالها در حوزههای مختلف مدیریتی و سرپرستی فعالیت داشتهام. زمانی هم که در نیروهای مسلح مشغول به خدمت بودم همواره تلاش این بود که به کشتی نگاه ویژهای داشته باشم و سعی میکردیم در بخشهای مختلف تیمداری کنیم. بعد از آن هم، در مدتی که در ورزش شهرداری سمت داشتم سعی کردم این رشته را در مناطق مختلف با برگزاری مسابقات مطرح نگه دارم و حدود 28 سال است که در خدمت جامعه کشتی هستم.
*بهترین خاطره شما از کشتی مربوط به چه زمانی است؟
خاطرات خوب که زیاد است اما یکی از بهترین خاطراتم به سال 1374 که ایران برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی میزبان مسابقات کشتی امیدهای جهان بود برمیگردد. آن سال من بعنوان سرپرست تیم های ملی فعالیت می کردم و تیم بسیار خوبی داشتیم و قهرمان شدیم. در آن زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی ریاست جمهوری را بر عهده داشت و قرار شد برای مدت کوتاهی به جهت اهدای جوایز به سالن 12 هزار نفری آزادی بیاید. ابتدا قرار بود این حضور در حدود 30 دقیقه باشد اما با توجه به جذابیت مسابقات این حضور نزدیک به 3 ساعت به طول انجامید و حتی بعد از مراسم اهدای مدال و جام نیز وی به رختکن کشتیگیران رفت و به آنها تبریک و خسته نباشید گفت. در طول 4 روز برگزاری این مسابقات سالن 12 هزار نفری آزادی مملو از تماشاگر بود و برای نخستین بار رقابتها به صورت زنده از تلویزیون پخش شد.
از همانجا بود که نگاهها به کشتی تغییر کرد و جوانان خوبی گام به عرصه قهرمانی گذاشتند و عملا شاهد حضور نسل طلایی کشتی بودیم.
8 سال با مرحوم معزی پور همکار بودم، وی دید فنی بسیار خوب و عجیبی داشت و تقریبا تمام پیشبینی هایش درباره آینده کشتیگیران درست بود.
باید در ردههای پایه خیلی کار کنیم در گذشته چندین قهرمان خوب در هر وزن داشتیم اما الان دستمان خالی است و باید حسابی کار کنیم.
*تلخترین خاطره شما در این دوران چه بوده است؟
هر زمان که کشتیگیران و قهرمانان ما موفق به کسب پیروزی نمیشدند و شکست می خوردند واقعا برای همه ما ناراحت کننده بود.
*بعد از سالها خانه کشتی شهید هادی بازسازی شد، با توجه به اینکه شما در دوره اول بازگشایی و بازسازی این مجموعه در زمان ریاست حاج محمدرضا طالقانی، نیز مسئولیت داشتید چقدر این موضوع ضرورت داشت؟
واقعا این اتفاق کاری جهادی بود، اقدامات خوبی در این مدت کوتاه صورت گرفت از جمله تدفین شهید گمنام در محوطه فدراسیون که روی تمام ما آثار مثبتی داشته است. با لطف خدا و ائمه این کار شروع شد و در کمترین زمان ممکن به پایان رسید بدون اینکه حتی فدراسیون یک ریال هزینه کند تمام هزینهها را بخش خصوصی تقبل کرد. عملا خانه کشتی را از صفر شروع کردیم و به نوعی دوباره ساختیم. خیلیها وقتی ما کار را شروع کردیم فکر نمیکردند در این مدت کوتاه تمام شود و حتی میگفتند حداقل 2 سال زمان نیاز دارد اما ظرف مدت 5 ماه یکی از بهترین مجموعههای ورزش کشتی در جهان را آماده کردیم، مجموعهای که به اذعان بسیاری از کارشناسان در حد یک هتل 5 ستاره است.
نه تنها بازسازی سختافزاری صورت گرفت بلکه تمام امکانات و وسایل نیز به صورت کامل تجهیز و نوسازی شد. این مجموعه در تمام دنیا بینظیر است و بعید میدانم نمونهای در این سطح در جهان داشته باشیم.
*واکنش کشتیگیران و کادرفنی بعد از مشاهده بازسازی خانه کشتی چه بود؟
در اولین بازدید تیم جدید مدیریتی فدراسیون از محل تمرینات تیم های ملی چیزی که بسیار به چشم آمد شرایط نا به سامان این مجموعه ها بود به طوری که گفتیم چنین شرایطی شایسته قهرمانان ما نیست و حتی با حضور در اردوی تیم ملی نوجوانان از بچهها عذرخواهی کردیم. به همین خاطر با یک برنامهریزی مدون و حساب شده و کمک حامیان مالی کار را شروع کردیم و در کوتاهترین زمان ممکن و با کار جهادی شبانهروزی به اتمام رسید.
تلاش می کنیم با کمک تمام همکاران نگهداری خوبی هم از خانه های کشتی شهید هادی و شهید صدرزاده داشته باشیم تا شرایط را در سطح ایدهآل نگه داریم. وقتی قهرمانان ما از خانه به اردو میآیند نباید احساس نیاز کنند و حتی باید از خانهشان هم راحتتر باشند. تلاش زیادی شد تا این حس در تمام کشتیگیران ایجاد شود و از آن محیط خستهکننده و تکراری دیگر خبری نیست و شرایط متفاوت شده است.
*دل شما برای حضور کشتیگیران در تمرینات و اردوهای تیم ملی تنگ نشده است؟
بدون شک همینطور است، البته با بچهها در ارتباط هستیم و دعا میکنیم هر چه زودتر شرایط به گونهای شود که اردوهای تیم ملی مجددا آغاز شود و در خدمت این عزیزان باشیم مانند یک سرباز به تمام قهرمانان خدمت میکنیم و به این موضوع افتخار هم میکنیم. کشتیگیری که روی تشک میرود مانند رزمندهای است که در جبهه جنگ به میدان میرود و همه ما وظیفه داریم بهترین امکانات را برای وی فراهم کنیم تا با خیالی راحت و فراغ بال افتخارآفرینی کنند.
سعی کردیم شرایط در خانه کشتی بگونهای باشد که از آن فضای تکراری و خسته کننده در گذشته فاصله بگیرند و احساس راحتی داشته باشند. در قسمتی از خانه کشتی موزهای تعبیه شده که جامهای قهرمانی مختلف در آن قرار گرفته است و روی دیوارهای خانه کشتی نیز تصاویر قهرمانان افتخارآفرین کشتی نصب شده است که باعث انگیزه گرفتن کشتیگیران جوان و تازه وارد میشود. تمام برنامهها بگونهای بوده است تا کشتیگیران با ورود به اردو سرشار از انگیزه و انرژی باشند و به چیزی جز تمرین کردن فکر نکنند ما هم تلاش میکنیم تا حد امکان شرایط را برای آنها فراهم کنیم.