دو بانوی وزنه بردار؛ عامل شیوع کرونا در رشت؟ (گزارش)
در ماه گذشته جام وزنهبرداری محمود نامجوی در رشت برگزار شد.
به گزارش ایلنا، تیم چین قرار بود در این مسابقات شرکت کند اما چینیها به دلیل شیوع ویروس کرونا و بینیازی وزنهبردارانشان به امتیازات این جام از سفر به ایران انصراف دادند، در حالی که مسئولان فدراسیون وزنهبرداری و اداره کل ورزش و جوانان گیلان حساسیتی به حضور تیم وزنهبرداری چین نداشتند و پی در پی میگفتند حضور وزنهبرداران چینی خطرساز نیست و آنها همه چیز را کنترل میکنند. اما ۲۰ روز پیش دو زن چینی که مدرس وزنهبرداری بودند به رشت رفتند.
بسیاری از خبرنگاران محلی درباره حضور آنها با توجه به شیوع کرونا بارها هشدار دادند اما هیچ مسئولی آن دعوت را لغو نکرد. شاید شیوع کرونا به همین سهلانگاریها مربوط باشد.
مریم بخشی مدیر کل ورزش و جوانان استان گیلان در روز ورود دو مدرس چینی به رشت، گفته بود: «با توجه به گسترش ویروس کرونا در چین، این دو مدرس هیچ مشکلی نداشته و روادید آنها نیز از شهرهایی صادر شده که این بیماری در آن شیوع نیافته و همچنین آنان نیز برای خروج از کشور نیازمند کسب اجازه از سوی وزارت بهداشت خود هستند.»
رشت حالا یکی از سه شهر ایران در کنار قم و تهران است که شهروندانش از شیوع کرونا به وحشت افتادهاند. اخبار دقیق و شایعات هر دو به این وحشت میافزایند. این تلقی که سفر دو مدرس وزنهبرداری عامل انتقال ویروس به رشت بوده البته میتواند بدبینانه باشد یا هیچ مستندی برای صحتش پیدا نشود اما نشانهای است برای اینکه بدانیم سهلانگاریها از مدتها پیش آغاز شده بود، در همان روزهایی که بسیاری از کشورها سختگیرانه چنین موضوعاتی را پیگیری میکردند و به مسافران مشکوک اجازه ورود بدون بررسیهای دقیق نمیدادند.
درباره برگزاری بازیهای لیگ برتر فوتبال یا مسابقات دیگر در هر رشته ورزشی این روزها به شدت بحث شده است. دیروز تا آخرین لحظه همه منتظر بودند که ببینند بازیهای لیگ برتر امروز با حضور تماشاگران برگزار میشوند یا خیر. باشگاه سپاهان و استقلال و هر تیم میزبان یا حتی میهمان دیگری حق دارد بازی بدون تماشاگر را دوست نداشته باشد و البته فوتبال و هر ورزش دیگری بدون حضور تماشاگران خالی از معناست. شاید تصمیم بهتر لغو مسابقات باشد.
برگزاری مسابقات و حضور تماشاگران در ورزشگاهها و سالنهای ورزشی میتواند به گسترش ویروس کرونا منجر شود و برگزاری چند بازی قطعاً مهمتر از سلامت شهروندان نیست. تجربههای پیشین در ورزش دنیا نشان میدهد که بارها هنگام شیوع بیماریهای ویروسی یا آلودگی هوا برگزاری بازیها لغو شده و موضوع کرونا در ایران آنچنان نگرانکننده است که برگزاری بازی فوتبال در این موقعیت اولویت صدم هم نیست و چه بسا بسیاری از علاقهمندان به فوتبال نیز خود رغبتی برای حضور در مکانی عمومی مثل ورزشگاه نداشته باشند. در ضمن سلامت ورزشکاران، مربیان و داوران و عوامل اجرایی بازی نیز میتواند به خطر بیفتد و این نگرانکننده است.
وزارت ورزش و جوانان حتی لازم است به چگونگی حضور ورزشکاران در باشگاههای کوچک در هر کجای ایران نظارت کند تا بتواند سهمی در کنترل ویروس کرونا داشته باشد. ورزش برای شهروندان از عوامل سلامتی است اما استفاده از ابزار ورزشی در باشگاهها یا حتی پارکها میتواند از عوامل انتقال ویروس کرونا باشد و در این زمینه هشدارهای جدی به کسانی که در باشگاههای کوچک محلی تمرینات ورزشی انجام میدهند لازم است و باشگاهها آگاهانه در این زمینه رفتار کنند. ورزش از حرفهایترین شکل تا ورزش همگانی در یک پارک از فعالیتهای خطرساز در این روزهاست و آگاهی دادن به تماشاگران، ورزشکاران و شهروندان وظیفه نهادهای ورزشی است.