خبرگزاری کار ایران

شائبه نگران کننده در انتخابات فدراسیون؛ تغییر داوران و لابی کثیف!

شائبه نگران کننده در انتخابات فدراسیون؛ تغییر داوران و لابی کثیف!
کد خبر : ۸۷۱۳۲۵

حضور همزمان هدایت ممبینی در پست ریاست کمیته داوران و در میان نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال، شائبه‌های زیادی را درباره داوری‌های مسابقات لیگ برتر مطرح کرده است.

به گزارش ایلنا، موضوعی که در صورت جدی‌تر شدن می‌تواند سلامت انتخابات را تحت تأثیر قرار دهد و تا همین حالا هم واکنش‌های متعددی را در بر داشته است. تا آنجا که تعدادی از پیشکسوتان داوری تأکید کرده‌اند مطابق اساسنامه، ممبینی باید هرچه زودتر از ریاست کمیته داوران استعفا دهد.

علی یزدانی، رئیس سابق کمیته داوران هیأت فوتبال استان تهران با اشاره به اساسنامه فدراسیون فوتبال می‌گوید: «کمیته داوران یک کمیته مستقل است و در ماده 20 اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده این کمیته از ارکان فدراسیون و یکی از کمیته‌های دائمی فدراسیون فوتبال محسوب می‌شود. بنابراین طبق این اساسنامه اگر رئیس کمیته داوران بخواهد در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال نامزد شود باید از ریاست کمیته داوران استعفا کند یا اینکه از حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال انصراف بدهد.»

دلیل این واکنش‌ها و ایرادهایی که به حضور همزمان ممبینی در کمیته داوران و حضورش در انتخابات ریاست فدراسیون وارد می‌شود را می‌توان در برخی رفتارهایی که در حال ‌حاضر در جامعه داوران شکل گرفته است، مشاهده کرد.

شائبه نگران کننده در انتخابات فدراسیون؛ تغییر داوران و لابی کثیف!

علی خسروی، داور پیشکسوت فوتبال ایران به یکی از نمونه‌های بارز این رفتارها اشاره می‌کند: «نباید رئیس کمیته داوران در انتخابات حضور داشته باشد و با توجه به ذینفع بودن او در چیدمان داوری‌ها، باید مسئولیت کمیته داوران به شخص دیگری داده شود. جالب است که به پیشنهاد آقای ممبینی یا دیگران، یک نظرخواهی نیز از جامعه داوران در فضای مجازی صورت گرفته است. داورن ما هم که باید از ممبینی ابلاغیه برای قضاوت در مسابقات بگیرند، از ترس اینکه آرای آنها رصد می‌شود بیشترین رأی را به ممبینی داده‌اند.»

در کنار آرایی که ممکن است ممبینی از باشگاه‌ها و داوران کسب کند اما تأثیر متقابل حمایت باشگاه‌ها از رئیس کمیته داوران و چینش داوران برای بازی‌های آنهاست. آیا می‌توان منکر این موضوع شد که امضا کنندگان فرم تأییدیه ممبینی، مورد توجه ویژه رئیس کمیته داوران قرار داشته باشند؟ 

فریدون اصفهانیان به عنوان عضو هیأت رئیسه و کسی که برای این دوره هم به عنوان کارشناس هیأت رئیسه نامزد انتخابات شده است، تمایلی به ورود به این بحث ندارد اما به صورت سربسته از لزوم نظارت نهادهای مربوطه به این مسائل می‌گوید و تأکید می‌کند: «نباید رفتار یا حرکات یک کاندیدا شائبه‌برانگیز باشد. امیدوارم شاهد اتفاقاتی نباشیم که سلامت انتخابات را تحت تأثیر قرار دهد. ضمن اینکه مطمئناً نهادهای نظارتی همه این موارد را رصد می‌کنند و مورد توجه قرار می‌دهند.» 

همه این واکنش‌ها و حرف و حدیث‌هایی که درباره ممبینی پررنگ‌تر می‌‎شود، مسئولان برگزاری انتخابات را برای پیدا کردن راه‌حلی اساسی به فکر انداخته است. 

ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در همین رابطه توضیح می‌دهد: «کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در این زمینه فعال شده است و تمامی موارد بحث‌برانگیز را زیر نظر دارد. علاوه بر آن کمیته سه نفره‌ای متشکل از یک فرد حقوقی، دبیرکل فدراسیون فوتبال و نماینده وزارت ورزش هم به فرآیند برگزاری انتخابات نظارت خواهند داشت. من نمی‌خواهم نام شخص خاصی را ببرم اما هرگونه تخلفی رخ دهد از دید کمیته‌های نظارتی ما پنهان نمی‌ماند.» 

او در مورد این سؤال که واکنش فدراسیون فوتبال درباره رفتارهای شائبه‌برانگیز هدایت ممبینی چه خواهد بود؟ تأکید می‌کند: «روز چهارشنبه (امروز) جلسه‌ای خواهیم داشت و در صورتی که ببینیم موضوعی در روند انتخابات اختلال ایجاد می‌کند، به قانون و اساسنامه رجوع می‌کنیم و تصمیم مناسب را خواهیم گرفت. در تمام مراحل فرآیند انتخابات، اولین مرجع ما قانون و اساسنامه خواهد بود و می‌خواهیم همه چیز با عدالت برای کاندیداها رعایت شود.» 

برخلاف علی یزدانی که ماده 20 اساسنامه فدراسیون را مرجع قرار می‌دهد و معتقد است که براساس این ماده، ممبینی باید بین کمیته داوران و حضور در انتخابات یکی را انتخاب کند اما شکوری معتقد است که در این رابطه در اساسنامه ماده‌ای وجود ندارد. او اما توضیح می‌دهد: «ستاد انتخابات با حضور افراد بسیار قوی این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد تا کار بدون مشکل پیش برود و اگر مشکلی باشد، قطعاً ورود می‌کنیم.» 

جلسه امروز ستاد انتخابات فدراسیون فوتبال، بدون شک در تعیین سرنوشت هدایت ممبینی نقش بسزایی خواهد داشت. حکم دادن درباره ماندن یا رفتن او از کمیته داوران در صورت اصرار به حضور در انتخابات، می‌تواند به یکی از خبرسازترین اتفاقات انتخابات تبدیل شود.

گزارش: بهناز میرمطهریان

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز