کیانوش رستمی؛ سلطان اوتی! (گزارش)
مسابقات وزنهبرداری جام فجر شاید مهمترین و بهترین فرصت برای کیانوش رستمی بود که بتواند امتیازات خود را در دسته 96 کیلوگرم برای صعود در رنکینگ فدراسیون جهانی افزایش بدهد.
به گزارش ایلنا، مسابقاتی ضعیف و سطح پایین عاری از رقابت و حساسیت و از همه مهمتر در حضور تماشاگران خونگرم رشت که برای تشویق کیانوش در سالن شش هزار نفری این شهر حاضر شده بودند، بهترین فرصت برای خودنمایی کیانوش رستمی بود. این اتفاق مهم و البته آسان اما به یک ماجرای عجیب تبدیل شد تا ششمین اوتی کیانوش در رشت با کسب مدال طلای دو ضرب برای او رقم بخورد. کیانوش رستمی در رشت هم ترک عادت نکرد و در حرکت یکضرب هر سه وزنه خودش را انداخت تا به این ترتیب برای ششمین بار در چهار سال اخیر اوت کند.
کیانوش که در ماههای اخیر بارها کری خوانده بود و از بازگشت به میادین با قدرت تمام خبر داده بود به نظر میآمد که بتواند در جام فجر رکوردهای خوبی را بزند اما او در این مسابقات در حرکت یکضرب با 175 کیلوگرم شروع کرد ولی این وزنه را انداخت. برای حرکت دوم هم همین وزنه را انتخاب کرد و باز هم انداخت.
بعد از این حرکت باز هم حال و هوای اوت کردن در سالن پیچید اما کمتر کسی باور میکرد که کیانوش در مقابل دیدگان تماشاگران خودی و در یک رقابت آسان اوت کند اما این اتفاق برای او در حرکت سوم و با وجود انتخاب وزنه 177 کیلوگرم رقم خورد.
او در دو ضرب هم بر خلاف تصمیمی که در جهانی تایلند اتخاذ کرده بود، به روی تخته آمد و وزنه 215 کیلوگرم را برای اولین حرکتش در دو ضرب انتخاب کرد که توانست آن را ثبت کند تا به این ترتیب نامش در جدول امتیازی برای رنکینگ اتحادیه جهانی باقی بماند. کیانوش با این وزنه اندکی روحیه گرفته و برای حرکت دوم به وزنه 225 کیلوگرم حمله کرد اما این وزنه را هم انداخت و بعد از این وزنه هم انصراف داد.
با وجود انصراف کیانوش از حرکت سوم مدال طلای دو ضرب به نام او با ثبت وزنه 215 کیلوگرم به نامش ضرب شد اما با این حال این سؤال هم باقی ماند که چرا در یک ضرب اوت کرد.
اوت کردن کیانوش رستمی شوک بزرگی را به تیم ملی و تماشاگران حاضر در سالن وارد کرد و برای لحظاتی همه مات و مبهوت بودند که او چطور نتوانست این وزنه سبک را بالای سر ببرد؟ وزنهبرداری که روزی چنین وزنههایی را در دو دسته پایینتر هم میتوانست ثبت کند چرا نتوانست حالا این کار را انجام بدهد؟
این اوت کردن رستمی در هفت ماه مانده به شروع بازیهای المپیک توکیو پیغام مهمی را برای او و وزنهبرداری ایران به همراه دارد که قهرمان جهان و المپیک و کسی که در دوره قبل با اقتدار قهرمان بازیهای المپیک ریو نام گرفته بود، حالا با کدام میزان آمادگی برای رسیدن به المپیک تلاش میکند؟ او که حتی از ثبت وزنههای معمولی هم عاجز است، چطور فکر میکند که میتواند در المپیک برای ایران افتخارآفرینی کند؟
البته کیانوش رستمی تنها وزنهبردار ایران در مسابقات دسته 96 کیلوگرم نبود که اوت کرد. بعد از او هم نوبت به رضا دهدار رسید که در یکضرب توانسته بود با وزنه ۱۶۱کیلوگرم مدال نقره بگیرد اما در دوضرب او وزنههای ۱۹۵، ۱۹۶ و ۲۰۱ کیلوگرم را انداخت و از جدول دوضرب و مجموع حذف شد تا در کنار کیانوش قرار بگیرد.
ثبت دو اوتی برای وزنهبرداری ایران در دسته 96 کیلوگرم شاید یک رکورد باشد و شاید در کمتر دورهای علاقهمندان به وزنهبرداری به یاد بیاورند که در یک مسابقه و در یک دسته دو وزنهبردار ایرانی اوت کنند.
در دورههای زیادی بوده که دو وزنهبردار ایرانی در یک دسته توانستهاند هر دو به مدال دست پیدا کنند اما اوت کردن هرگز تا قبل از این اتفاق رخ نداده بود که در یک دسته دو ایرانی اوت کنند.
شاید همین یک مورد برای اینکه همه به این نتیجه برسند که اوضاع وزنهبرداری ایران بحرانی است، کافی باشد.