خبرگزاری کار ایران

افاضلی: اثرات منفی بازی با کامبوج را مقابل بحرین دیدیم/ تیم ویلموتس فقط یک روش برای گلزنی دارد/ ممکن است از همین مرحله هم صعود نکنیم

افاضلی: اثرات منفی بازی با کامبوج را مقابل بحرین دیدیم/ تیم ویلموتس فقط یک روش برای گلزنی دارد/ ممکن است از همین مرحله هم صعود نکنیم
کد خبر : ۸۲۳۶۳۰

کارشناس فوتبال کشورمان در خصوص شرایط تیم ملی و شکست مقابل بحرین صحبت کرد.

هومن افاضلی در گفتگو با خبرنگار ورزشی ایلنا در خصوص دیدار تیم ملی مقابل بحرین اظهار داشت: سوای نتیجه بازی آن چیزی که من در این دیدار دیدم این بود که ما در هر دو نیمه تیم برتر میدان بودیم. نیمه اول زورمان کمتر بود ولی در نیمه دوم بیشتر سوار بر بازی بودیم و می‌توانم بگویم نسبت به حریف مالکیت بهتری داشتیم. مشکلی که الان تیم ملی دارد و در این بازی نمایان بود این بود که راه حل‌های تیم ما برای رسیدن به گل کم است و در نتیجه بازی تیم ملی قابل پیش بینی است و مقابله با آن برای حریف ساده می‌شود. روش کار ما این است که توپ را به فضا پشت دفاع بیاندازیم و با استفاده از بازیکنان سرعتی از خط دفاعی عبور کنیم و نسبت به آن چیزی که در این مورد تلاش کردیم از کناره‌ها و روی زمین تلاش کمتری داشتیم و وقتی مدام سعی می‌کنی با توپ بلند به پشت دفاع بروی بازی‌ات ساده و قابل پیش بینی می‌شود. ما اگر تنوع بیشتری در طراحی موقعیت داشتیم این شانس را داشتیم که به گل برسیم و شرایط و نتیجه بازی را تغییر دهیم.

وی در مورد نقش ویلموتس در این شکست در ادامه گفت: باید این را بپذیریم که در تیم ملی مربیگری از باشگاه سخت‌تر است. در باشگاه زمان داری و بازیکنانت مداوم در اختیارت هستند تا ذهنیت مورد نظرت را در آنها ایجاد کنی ولی در تیم ملی این شرایط را نداری و باید با 10 روز هماهنگی درست کنی، برای همین در بازی‌های اینجوری که در دوره 10 روزه برگزار می‌شود سخت است بخواهی وارد جزئیات تاکتیکی شوی، در نتیجه بار زیادی از این تغییرات روی دوش بازیکن می‌افتد و بستگی زیادی به عملکرد او دارد. این یک ور قضیه است و یک ور دیگر قضیه این است که به نظرم ما در تیم ملی برای دوره طولانی میزبان تعداد محدودی از نفرات بودیم و چرخش بازیکنان‌مان کم شده بود که اقتضای آن دوره بود و شرایط جوری بود که نیاز به ثبات داشتیم، بعد از آن به نظرم باید به سمتی می‌رفتیم که نفرات دعوت شده چرخش بیشتری داشته باشند و بازیکنان بدانند برای حضور در تیم و ماندن در آن باید رقابت کنند، چه برای حضور در برای لیست دعوت شده‌ها و چه قرار گرفتن ارنج اصلی و این شرایط و این تغییرات به درستی شروع شده است و نمونه‌هایش را دیدیم. در هر جایی ثبات بیش از حد به وجود بیاید و چرخ بازیکنان راکد شود رقابت و پیشرفت از بین می‌رود. در آلمان هم ثبات ترکیب به وجود آمده و لازم است خودش را از این مساله نجات دهد.

کارشناس فوتبال در مورد اعتراضاتی که به ویلموتس بابت حضور یا عدم حضور برخی بازیکنان در فهرست و ترکیب اصلی تیم ملی می‌شود گفت: من این مسائل را قبول ندارم چرا که ترکیب تیم در اختیار مربی است. همیشه شما نفراتی که می‌خواهی در تیم حضور داشته باشند را بر مبنای فلسفه کاری خودت میسنجی و این با تفکرات سرمربی تیم متفاوت است اولویت. فکر می‌کنم اولین حق سرمربی یک تیم این است که بتواند نفراتش را با سلیقه خودش انتخاب کند و با آن نفراتی که فکر می‌کند بهتر اهدافش پیش می‌روند کار کند. اینکه چرا این بود و آن یکی نبود یک بحث بسیار جانبی است و حق مربی است با توجه به صلاحدید خودش کارش را پیش ببرد، مشکل ما این مسائل نیست و همانطور که گفتم باید در مدیریت پروژه برای صعود به جام جهانی راه‌حل‌های بیشتری برای رسیدن به گل داشته باشیم و دوم اینکه وقتی شما فلسفه بازی تهاجمی داری باید راهکار ضد حمله نخوردن را در تیمت داشته باشی و این مشکل بزرگی در تیم ما بود و چند دفعه اتفاق افتاد که ضد حمله خوردیم. بحث سوم هم همین مدیریت چرخش بازیکنان است که از این به بعد باید به شکل جدی‌‌تر به آن نگاه شود.

افاضلی در مورد مشکل خط دفاعی که راحت به حریف پنالتی می‌دهد و در بازی با کامبوج و بحرین این را دیدیدم هم گفت: این مشکل یک مقدار به همان چیزی که گفتم برمی‌گردد. وقتی شما سبک بازی تهاجمی داری بازیکنان حال و هوای هجومی سازماندهی می‌شوند و در این شرایط باید برنامه‌ای داشته باشی که ضد حمله نخوری. یکی از ارکان مهم بازی تهاجمی این است که وقتی به اصطلاح توپ از دست می‌دهی باید سریع به دفاع برسی و سازماندهی داشته باشی و این برنامه‌ریزی‌ها باید تایم رسیدن به ثبات دفاعی را کم کند.

وی در مورد فضای ایجاد شده در استادیوم بحرین و تاثیرش روی بازیکنان گفت: ما در در بحرین هیچ وقت فضای دوستانه نداشتیم. در بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس فضا همین گونه است به خصوص در بحرین و عربستان همیشه فضا همینجور است. اگر بازیکنان و تماشاگران آنها به ما بی‌احترامی کردند نشانه فرهنگ و شخصیت‌شان است. در بازی شرایط آب و هوایی و شرایط حواشی در بحرین همیشه مشکل دارد و کار در این فضا سخت است، برای همین است وقتی می‌خواهی در این شرایط بازی بکنی باید خودت را برای همه جنبه‌هایش آماده کنی. این جوی که ایجاد شده حتما روی بازیکنان تاثیرگذار است چرا که آنها آدم هستند و احساس دارند ولی وقتی شما شرایط را بشناسی باید به آن فکر کرده باشی. اکثر بازیکنان حاضر در تیم ما به جام جهانی رفتند و خیلی‌هایشان بالای 100 بازی ملی دارند. روی نیمکت هم هاشمیان حضور دارد که در این شرایط بارها بازی کرده و آن را تجربه کرده. به هر صورت مجموعه تیم ملی باید سعی کند تاثیر این شرایط را کم کند و البته باید بدانیم این تاثیر شاید کم بشود ولی هرگز به صفر نمی‌رسد.

کارشناس فوتبال در مورد تاثیر بازی با کامبوج و نتیجه آن روی این دیدار هم توضیح داد: این سوال خوبی است. معمولاً وقتی تیم‌ها یک پیروزی بزرگ و یا پرگل به دست می‌آورند اثراتش روی بازی بعدی آنها هم دیده می‌شود و این در فوتبال دنیا هم رایج است. برای مثال بایرن برد پرگلی مقابل تاتنهام به دست آورد ولی در بازی بعد مقابل یک تیم متوسط نتوانست نتیجه بگیرد. به هر حال این عوارض همیشه بعد از یک برد خوب وجود دارد.

افاضلی در پاسخ به این پرسش که آیا اوضاع ایران در گروه نگران کننده‌ است، گفت: بله به نظرم باید مراقب باشیم. یک چیز مهم در اینجا بازی بعدی با عراق است که می‌تواند ما را به شرایط خوب برگرداند یا ما را از کورس عقب بیاندازد.  شرایط خوب بازی با عراق اهمیت زیادی پیدا کرده و فکر می‌کنم این تیم به مراتب از بحرین تیم بهتری است. ما واقعاً شرایط سختی داریم و اگر مراقب نباشیم ممکن است صعودمان از همین مرحله مقدماتی هم به خطر بیافتد. معمولاً عادت کرده بودیم که این مرحله از رقابت‌ها برایمان آسان و کم اهمیت باشد و دلیلش این است که یا تنها تیم مدعی گروه بودیم و اختلاف زیادی با رقبا داشتیم و یا اینکه نهایتاً یک تیم خوب در گروه کنار ما بود ولی الان دو تیم خوب با ما رقابت می‌کنند.

وی در پایان در مورد شرایط تیم امید و حواشی ایجاد شده هم گفت: راجع به تیم امید فکر می‌کنم یک سری تصمیمات نه چندان خوب در قبل برای تیم گرفته شده ولی الان بهترین تصمیم را گفتند و کسی را روی کار گذاشتند که با تیم زندگی کرده و نسبت به آن شناخت دارد. هرکس دیگری می‌آمد تا بخواهد با تیم آشنا شود 6 ماه طول می‌کشید و استیلی بهترین آدمی بود که می‌توانست کار انجام دهد او سابقه خوبی دارد و پیش از این مربیگری کرده است و بچه‌های تیم را خوب می‌شناسد و اینکه کسی در کنارش نیست و خودش تصمیم می‌گیرد. به هر حال شاید زمان را از دست داده باشیم ولی چاره‌ای نیست و باید صبر کنیم امیدوار باشیم به آینده.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز