بنویسید "زیرساخت" بخوانید فنس؛ گزارش ویژه از حضور بانوان در آزادی
اتفاق شیرینی مثل باز شدن درب ورزشگاه به روی بانوان با تصمیمات اشتباه زیر سوال رفته است.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، تیم ملی فوتبال کشورمان در دومین بازی خود از مرحله مقدماتی جام جهانی 2022 قطر باید در ورزشگاه آزادی از کامبوج میزبانی کند. این دیدار به ظاهر ساده مقابل حریف ناشناخته در شرایط عادی نمیتوانست دیدار چندان مهمی باشد و بیشتر شبیه یک بازی تدارکاتی برای شاگردان ویلموتس محسوب میشد ولی اتفاقی خاص باعث شده این دیدار زیر ذرهبین قرار گرفته و بیش از همیشه در موردش صحبت شود. بحث ورود بانوان به ورزشگاه و شکستن طلسمی که چند دهه در مورد آن صحبت میشد ولی جلوتر نمیرفت و به مرحله عمل نمیرسید.
در طول این سالها رفته رفته هم مطالبه عمومی نسبت به این موضوع بیشتر میشد و هم فشار نهادهای بینالمللی از جمله FIFA و AFC افزایش پیدا میکرد و مشخص بود دیر یا زود باید فکری برای این موضوع شده و راهکاری برای آن سنجیده شود که در نهایت بازی ایران - کامبوج اولین دیداری بود که در آن جایگاهی اختصاصی برای بانوان در نظر گرفته شده و بلیت فروشی برایش صورت گرفت.
در سالهای اخیر و در چند نوبت بانوانی توانستند وارد ورزشگاه شوند ولی عمدتاً افراد گزینش شده بودند و بلیت فروشی عمومی به شکل حال حاضر برای این موضوع صورت نگرفته بود.
در سوی دیگر انتشار تصاویری از حضور فوتبالدوستان خانم با چهره مبدل مردانه در سالهای اخیر هم حسابی سرو صدا کرده و برخورد مقابله آمیز با این موضوع هم نه تنها کمکی به مهار آن نکرد که حتی اتفاقات تلخی را رقم زد و بازتاب جهانی منفی هم به همراه خود داشت تا نشان دهد وقتِ اتخاذ یک تصمیم اساسی و کارگشا در این مورد رسیده است و باید تا فضا از این بدتر نشده و جای سو استفاده بیشتر برای جریانات سودجو باقی نگذاشته تصمیمی اساسی گرفته شود.
اعلام رسمی حضور بانوان در بازی ایران کامبوج اگرچه به خودی خود اتفاق بزرگ و مهمی است ولی چیزی که تا اینجا دیده شده به هیچ وجه خالی از اشکال نیست و اگرچه نسبت به شکسته شدن این طلسم و باز شدن دربها به سوی فوتبالدوستان خانم خوشحال هستیم ولی این باعث چشم پوشی روی اشکالاتی که در اجرای این طرح شکل گرفته نخواهد شد.
موضوعی که ابتدا مورد بحث و بعضاً اعتراض قرار گرفت، قرار دادن جایگاههای کم تعداد و محدود در اختیار بانوان بود که منتظر فرصتی برای ورود به ورزشگاه بودند. پنجشنبه شب یک جایگاه در سامانه بلیت فروشی باز شد که طی چند ساعت تمام بلیتهایش فروش رفته و پس از آن صبح جمعه 3 جایگاه دیگر را هم باز کردند که استقبال بینظیری از آن صورت گرفته و در کمتر از 2 ساعت با تکمیل ظرفیت روبرو شد. این موضوع در کنار استقبال نسبتاً سرد مردان از بازی تیم ملی باعث شد عدهای نسبت به تقسیم سکوها معترض شده و عنوان کنند باید جایگاههای بیشتری به بانوان اختصاص داده شود. اتفاقی که تا این لحظه رخ نداده است.
در کنار این ماجرا روز گذشته اتفاق عجیبی افتاد که سرو صدای زیادی در رسانهها و فضای مجازی به همراه داشت.
خبرنگاران و عکاسانی که برای پوشش تمرین تیم ملی به زمین شماره یک ورزشگاه آزادی رفته بودند افرادی را روی سکوها دیدند که مشغول نصب فنس و حفاظ در کنار جایگاه بانوان بودند و البته دو دوربین مدار بستهها در این جایگاهها قرار داده شده بود که نشان از تدابیر شدید امنیتی برای این بازی و حضور بانوان دارد.
علاوه بر اینها، فدراسیون فوتبال اطلاعیهای در خصوص ورود به ورزشگاهها اعلام کرده که درب شرقی مختص ورود بانوان و درب غربی مختص به ورود آقایان است و تفکیک جنسیتی در ورزشگاه از درب ورودی آن آغاز میشود.
این در حالیست که فضای در اختیار آقایان در استادیوم گستردگی زیادی داشته و تعداد زیادی از تماشاگران برای رفتن به جایگاهی که بلیت آن را در اختیار دارند باید محوطه ورزشگاه آزادی را به طور کامل دور بزند و البته اینکه جایگاه بانوان به درب غربی ورزشگاه نزدیکتر است و این مسائلی است که انتقادهایی را نسبت به این تصمیم به همراه داشته است.
موضوع اصلی در اینجا خوشحالی بابت باز شدن درب ورزشگاهها به روی بانوان است و این اتفاق به هیچ وجه موضوع کوچکی نیست که بخواهیم به سادگی از کنارش عبور کنیم ولی مواردی که نشان از سو مدیریت در برخی تصمیمات دارد باعث شده شیرینی این اتفاق به کام فوتبالدوستان تلخ شده و روی اصل موضوع سایه بیافکند. این موضوع هم نوعی توهین به تماشاگرانی تلقی شده که قرار است فردا به ورزشگاه آزادی بروند و هم بازتاب بینالمللی بدی برای وجهه فوتبال ایران داشته که اثرات خودش را تا اینجای کار نشان داده است.
این اقدامات تحت عنوان تکمیل زیرساختهای لازم در ورزشگاه انجام شده که البته مشخص نیست آنهایی که چنین نظری دارند تا چه حد با معنا و مفهوم واقعای کلمه زیرساخت آشنایی دارند.
به هر جهت در فوتبال ما کم نیست تصمیمات و اقدامات اشتباهی که زیباییها و نکات مثبت این رشته ورزشی را به سایه میبرد و هزینههایی به همراه دارد که نه به سود خود این تصمیمسازان است و نه فوتبال ایران.
فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ که با تاخیر لیگ نوزدهم را برگزار کردند و دلیل آن را شکل دهی زیرساخت مناسب برای بلیط فروشی و تجهیزات عنوان کردند، اکنون در شرایطی که قرار است یکی از دیدارهای تیم ملی با حضور بانوان برگزار شود اقدام به قرار دادن فنسهایی بین هواداران کردهاند تا معنای زیرساخت هم به شکل ویژه روبروی هواداران قرار گیرد. زیرساختی که البته بعد از مانور فراوان با یک بی احتیاطی محض باعث گرفته شدن جان یک کودک نیز شده بود!