پایان خادم با خرابه 400 میلیاردی برای کشتی (گزارش)
فدراسیون کشتی هنوز دو ماه نشده که به علیرضا دبیر سپرده شده اما در همین مدت مشکلات بجا مانده زیادی از دوران مدیریت قبلی رو شده است.
به گزارش ایلنا، تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی در راه اعزام به مسابقات جهانی است اما فدراسیون با مشکلات عجیب و غریب زیادی روبهرو شده است. این فدراسیون هنوز دو ماه نشده که به علیرضا دبیر سپرده شده اما در همین مدت مشکلات بجا مانده زیادی از دوران مدیریت قبلی رو شده است. مشکلاتی که خیلی زود شعارهای مدیریت قبلی مبنی بر آورده چهارصد میلیارد تومانی را به چالش کشیده است و این سؤال را به وجود آورده که چطور فدراسیونی که همین یک سال پیش ادعا میشد با چنین وضعیت مالی عجیبی اداره میشد حالا با مشکلات عجیب و غریب مالی و بدهی 50 میلیاردی روبهرو شده است.
بدهی 50 میلیاردی کشتی به سوژه اصلی این روزها تبدیل شده و حالا دیگر همه جا صحبت از این بدهی سنگین است. بدهی که گویا خیلیها تا قبل از این بیخبر از آن بودهاند و ظاهراً همه از شنیدن یک خبر جدید شوکه شدهاند و حالا یک سؤال مهم به وجود آمده که چطور فدراسیونی که آورده چهارصد میلیاردی داشته بدهی 50 میلیاردی از خودش بجا گذاشته است؟
مدیریت قبلی از برآوردهای 160 میلیارد تومانی در یک سال سخن میگفت و ظاهراً گزارشی که به اعضای مجمع ارائه کرده بود حکایت از درآمدهای کلان این فدراسیون داشت. هر چند که این گزارشها ابتدا در دوره سرپرستی رنگ باخت اما آنجا هم در نهایت صحبت از بدهی در حدود 4 الی 5 میلیارد تومان بود اما ظاهراً هر چه کار جلوتر میرود ابعاد جدیدی از وضعیت مالی فدراسیون رو میشود. ظاهراً حالا که مدیریت فدراسیون کشتی تغییر کرده، مشخص شده که موجودی حساب فدراسیون که آنهم به دلیل بدهی مالیاتی مسدود شده، بسیار اندک است و نه اندوختهای که در حساب کشتی هست با آن چیزی که در گفتار قبلیها بود، همخوانی دارد و نه بدهیها با آن چیزی که پیش از این گزارش شده بود.
وقتی در دوره مدیریت رسول خادم اعلام میشد که فدراسیون کشتی آورده بیش از 400 میلیارد دارد، تصورات عجیبی به ذهن میرسید. اولین تصور این بود که کشتی ایران همانند یک کاخ گرانقیمت باشد و یا حداقل تصور هم این بود که این فدراسیون بدهی از خود بجا نگذارد و وقتی این فدراسیون به مدیریت جدید واگذار میشود، رئیس جدید حداقل از این بابت نگرانی نداشته باشد و بتواند به راحتی برای روزهای بعد از جهانی قزاقستان برنامهریزی کند اما ظاهراً با استناد به مصاحبه رئیس فدراسیون کشتی، واقعیت چیز دیگری است. این فدراسیون نه شبیه به اولین تصورات است و نه شبیه به حداقلی که باید باشد. ظاهراً علیرضا دبیر و همکارانش فعلا برنامهریزی بلند مدت را باید کنار بگذارند و به فکر جوابی برای طلبکاران و همچنین راهکاری برای تهیه بلیت و مشکلات عجیب به وجود آمده باشند.
البته هنوز بر سر رقم دقیق این بدهیها چلنج وجود دارد. برخی این بدهیها را رؤیت نشده عنوان کردند و برخی دیگر هم بیشتر این بدهیها را بدهی مالیاتی قلمداد کردند اما هر چه که هست کشتی با انبوهی از مشکلات مالی روبهرو شده که بخش عمدهای از این بدهیهای مالی به افراد حقیقی است که تسویه حساب با آنها به این آسانیها ممکن نیست.
فدراسیون چهارصد میلیارد تومانی کشتی باید سر و شکلی حسابی میداشت و امروز نباید بر سر اینکه بدهی کشتی 30 میلیارد است یا 50 میلیارد بحث میشد. امروز باید کشتی شکل و شمایلی میداشت که همه در انتظار قهرمانی تیمهای ملی کشتی در مسابقات جهانی مینشستند اما اوضاع به حدی به لحاظ مالی و حتی فنی به هم ریخته است که قهرمانی کشتی در جهان یک اصل فراموش شده است و همه سرگرم حساب و کتاب بدهیهای کشتی هستند. حالا دیگر کسی به مسابقات قزاقستان فکر نمیکند. هنوز ترکیب تیم آزاد مشخص نشده اما ترکیب تیم فرنگی با نفراتی شکل گرفته که 8 نفر برای اولین بار به مسابقات جهانی میروند و میانگین سنی تیم هم 23 سال است.