برای والیبال به نهادهای نظارتی پاسخگو بودم
داورزنی:فدراسیون فوتبال باید در مورد پست های ساکت پاسخگو باشد/ دیگر مثل قبل نیست که هیئت مدیره از قوطی دربیاید!
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت قهرمانی و حرفه ای را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، محمدرضا داورزنی، در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت و با هدف ارائه گزارش اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت قهرمانی و حرفهای در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، اظهار کرد: سال ٩٨ سالی است که فدراسیون ها باید در مدیریت منابع مالی تلاش کنند تا در این شرایط اقتصادی نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
وی ادامه داد: با وجود کمبودها در تلاش هستیم با کمک وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک رشته های مختلف ورزشی خود را برای المپیک ٢٠٢٠ آماده کنند و در شرایطی هستیم که قیمت تمام شده برخی فعالیت ها چند برابر شده است. در حوزه ورزش برون مرزی و انجام مسابقات دوستانه نیز شرایط به همین منوال است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه از سال گذشته کار در مورد کشف استعدادهای ورزشی کشور آغاز شده تا این استعدادها بتوانند خمیرمایه ورزش ایران در رقابتهای قهرمانی باشند، گفت: سنین ١٢ تا ١٥ ساله را مدنظر قرار دادیم و توانستیم حدود ١٢ هزار نفر را در سامانه داشته باشیم. استعدادهایی کشف شدند که میتوانند آینده ورزش کشور را بسازند و از ٣٠ مرداد تا ١٠ شهریور در ١٩ استان با حضور ٧٦٠ هزار نفر در ٩٩ رشته ورزشی به رقابت می پردازند و از این تعداد بانک استعداد ما از ٢٠٠٠ به ٥٠٠٠ نفر افزایش می یابد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه های مالی به فدراسیون ها در چند مرحله انجام شده و از امروز نیز تفاهم نامه ها مدنظر قرار می گیرد تا فدراسیون ها تکلیف خود را بدانند و مشخص شود که قسمتی از منابع توسط آن ها و قسمتی هم توسط دولت مدنظر قرار می گیرد و در این بین رشته های المپیکی در اولویت قرار دارند.
داورزنی درپاسخ به این سوال که کارمندان وزارت ورزش طبق قانون نمی توانند عضو هیئت مدیره باشگاه ها باشند گفت: موضوع این است که نباید دوشغله باشند و می توانند مامور شوند و در مورد پرسپولیس و استقلال نیز به عنوان دو شرکت وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر ورزش در حال مدیریت است.
وی با تاکید بر اینکه به طور کلی فدراسیون ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند، خاطرنشان کرد: به صورت کلی بین ٢ تا ٢.٥ میلیارد تومان به فدراسیون های مختلف کمک شده است و در برخی رشته ها نیز حدود ٥ تا ٦ میلیارد تومان بوده است و در برخی رشته ها مانند کشتی این کمک ها بیش از ١٠ تا ١٢ میلیارد تومان بوده است و رشته های تکواندو و وزنه برداری نیز بین ٥ تا ٦ میلیارد تومان کمک مالی دریافت کرده اند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان افزود: در فوتبال به دلیل برگزاری جام ملت های آسیا حدود ٢٦ الی ٢٧ میلیارد تومان کمک مالی صورت گرفته است و در مجموع ١٦٠ میلیارد تومان کمک مالی به فدراسیون های مختلف کمک مالی صورت گرفته است و در عین حال باید تاکید کنیم.
داورزنی در مورد اعضای هیات مدیره استقلال و پرسپولیس خاطرنشان کرد: آقای سعادتمند استعفا دادند و مورد پذیرش قرار نگرفت و اینکه چه تصمیمی از سوی وزیر ورزش اتخاذ شود به ایشان بستگی دارد. واگذاری استقلال و پرسپولیس شعار نیست و تا زمانی که در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار دارند به بهترین شکل مدیریت می شوند و این دو باشگاه عملکرد مناسبی طی چند سال اخیر داشته اند و با توجه به اینکه دغدغه مردم هستند حساسیت ها در مورد آن ها رعایت می شود. طی چند روز تکلیف رییس هیات مدیره باشگاه استقلال مشخص میشود.
وی افزود: اعضای هیات مدیره از قوطی در نیامدهاند و افراد با تجربه ای هستند و دوران از قوطی درآمدن گذشته است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در حوزه مالیات عملکرد به دلیل اینکه فعالیت های ورزشی و فرهنگی از پرداخت این مالیات معاف هستند، گفت: موضوع بدهی مالیاتی در عدم واگذاری مطرح نیست و با رایزنی های صورت گرفته با وزارت امور اقتصادی و دارایی موضوع واگذاری در حالی پیش برد است.
وی در مورد کسب سهمیه در المپیک، اظهار کرد: علی رغم همه سختی ها و مشکلاتی که برای اکثر فدراسیون های ما به وجود آمده در تلاش هستیم خللی به کسب سهمیه ها وارد نشود و از ظرفیت ها به خوبی استفاده خواهیم کرد و سعی می کنیم نسبت به دوره گذشته هم در تعداد ورزشکار و هم در کسب مدال نتیجه بهتری داشته باشیم و پیش بینی می کنیم نسبت به المپیک ریو شرایط بهتری داشته باشیم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه به مدت یکسال از تیرماه سال جاری تا تیرماه سال آینده به هر فرد که کسب سهیمه کرده حقوق ماهیانه پرداخت می شود، اعلام کرد: هر ورزشکار در هر ماهی طی این دوره یکساله کسب سهمیه کند از تیرماه مجموعا حقوقی معادل ٦٠ میلیون تومان دریافت خواهد کرد.
داورزنی در مورد پست های متعدد محمدرضا ساکت نیز گفت: ساکت و هر بازنشستهای نمیتواند مسئولیت اجرایی در ارکان فدراسیون پست داشته باشد، اما بحث همکاری جدا از این مسئله است و طبق قانون از نیروهای بازنشسته میتوان به عنوان مشاور استفاده کرد و فدراسیون فوتبال نه تنها در مورد آقای ساکت بلکه در مورد سایر افراد نیز باید پاسخگو باشد و مهدی تاج نیز در این زمینه پاسخ می دهد.
وی در خصوص موضوع فراخوانده شدن برخی روسای فدراسیون ها از سوی مراجع نظارتی عنوان کرد: سازمان بازرسی و دیوان محاسبات فعالیت خود را انجام می دهند و عملکرد فدراسیون ها و عملکرد مسئولان را ارزیابی می کنند. سامان بازرسی پس از گزارش ها از عملکرد هر فدراسیونی پرسش هایی را اخذ میکند و یا قانع می شود و یا اینکه تصمیم می گیرد در مراجع قضایی به آن پرداخته شود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان افزود: طبیعی است تعدادی از مدیران فدراسیون ها و مدیران اجرایی فراخوانده می شوند و باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و مقوله ارتکاب جرم با دفاع از عملکرد متفاوت است و نه تنها برای ورزش بلکه برای تمامی دستگاه های اجرایی کشور مطرح است.
داورزنی در مورد فراخوانده شدن خود نیز از سوی مراجع نظارتی، تصریح کرد: فدراسیون والیبال و چند فدراسیون دیگر نیز مورد بازرسی قرار گرفتهاند و بنده نیز با توجه به فعالیت در یک آن دور زمانی در فدراسیون والیبال ٢ مرتبه در این رابطه پاسخگو بودم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ثبت نام در انتخابات فدراسیون والیبال یا ادامه فعالیت در وزارت ورزش و جوانان، گفت: هنوز در این رابطه تصمیمی اتخاذ نکردهام.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در مورد تعیین تکلیف دو تابعیتی بودن یکی از روسای فدراسیون ها و نیز تعیین تکلیف ریاست فدراسیون تنیس، بیان کرد: رییس فدراسیون از کشور ثالثی درخواست تابعیت میکند و اختلاف نظری در مورد بحث دو تابعیتی وجود دارد، باید ببینیم از نظر قانونی کسی که به تبع مادر پاسپورت کشور دیگری را دریافت می کند دو تابعیتی به شمار میآید یا خیر که در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد و در مورد فدراسیون تنیس نیز طی یک الی ٢ روزه آینده نتیجه اعلام می شود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در مورد واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی در قالب بودجه سال ٩٨ بخشی را گنجاند که با مدل مصوب واگذاری توسط دولت متفاوت بود و جلسات مختلفی در این رابطه برگزار شده و اعلام کرده ایم با این روال واگذاری امکان پذیر نیست و باید با تغییرات لازم این مصوبه قابلیت اجرایی پیدا کند.
داورزنی افزود: قرار شده پنج درصد به فرابورس برود و پس از آن بلوکه بندی انجام شود جمع بندی بر این است که با این روند مدل واگذاری امکان پذیر نیست و به طور حتم نظر وزارت و ورزش و جوانان واگذاری این دو باشگاه است که باید از طریق مزایده یا مذاکره صورت پذیرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت ورزش و جوانان بر این نظر است که حتی یک درصد باشگاه استقلال و پرسپولیس نیز نباید در اختیار دولت باشد، بیان کرد: اداره این دو باشگاه بنابر چارچوب های حرفه ای و طبق سیاست های کلی دولت قابل مدیریت توسط دولت نیست. مردم انتظار دارند که این دو باشگاه موفق عمل کنند و وزارت ورزش نیز به این حساسیت اشراف دارد و تا زمانی که این دو باشگاه تحت مدیریت وزاتخانه باشند به بهترین شکل اداره می شوند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: نامه ای به مجلس شورای اسلامی و وزارت امور اقتصادی و دارای ارسال شده است و خواستار اصلاحات در مصوبه مجلس شدهایم تا بتوانیم به مدل مشخص خصوصی سازی برسیم و باید تاکید کنیم که واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس شعار نیست.