به بهانه خارج شدن نام رضا آذری از استقلال
استعدادهایی که مفت رفتند و میلیاردی برگشتند
این اولین بار نیست که باشگاههای لیگ برتری بهویژه استقلال استعدادهای جوان و محصولات درجهیک خودشان را از دست میدهند و چوب حراج به سرمایهشان میزنند.
به گزارش ایلنا، آندره استراماچونی روی نام رضا آذری هافبک بااستعداد و آینده دار استقلال خط کشید و از او خواست تا جایی برود که به او فرصت بازی برسد و بتواند کسب تجربه کند. دلیل سرمربی ایتالیایی هم این است که باوجوداین همه بازیکن آماده و آمدن یک هافبک خارجی، دیگر آذری جوان شانسی برای حضور در ترکیب آبی پوشان ندارد.قرار است باشگاه درباره این بازیکن تصمیمگیری کند. آذری بهصورت قرضی یا قطعی از استقلال جدا میشود. این اولین بار نیست که باشگاههای لیگ برتری بهویژه استقلال استعدادهای جوان و محصولات درجهیک خودشان را از دست میدهند و چوب حراج به سرمایهشان میزنند. در ادامه فقط به چند مورد از اشتباهات مدیریتی و فنی باشگاه استقلال در رد کردن بازیکنان جوان و آینده دار آکادمی باشگاه اشاره میکنیم که بعد به یک ستاره در این فوتبال تبدیل شدند و از باشگاههای بزرگ ازجمله استقلال و پرسپولیس سر درآوردند.جالب اینکه برگرداندن بعضی از این جوانها که مفت و مسلم یا درازای ارقام چند صدهزارتومانی و چندمیلیونی به تیمهای دیگر واگذارشده بودند، میلیاردها تومان هزینه روی دست باشگاه استقلال گذاشت! هرچند مجید حسینی، امید نورافکن و محسن کریمی هم اگر بخت یار استقلالیها نبود و دست سرنوشت دخالت نمیکرد،میتوانستند در این لیست جا بگیرند!
آندو و خسرو
فصل 81-82 بود که باشگاه استقلال 3 بازیکن آینده دار آکادمیاش را برای پشت سر گذاشتن دوران خدمت سربازی به باشگاه ابومسلم خراسان واگذار کرد. از همان آکادمی ستارههایی چون وحید طالب لو، امیرحسین صادقی و پیروز قربانی به تیم اصلی و بزرگسالان آمده بودند. مجتبی جباری،آندرانیک تیموریان و خسرو بازیکنانی بودند که به ابومسلم رفتند.از این جمع فقط مجتبی قرضی بود و برای لیگ پنجم به استقلال برگشت. خسرو و آندو که از ستارههای دهه هشتاد فوتبال ایران هستند چند سال بعد یا ارقام سنگین و دردسر زیاد به استقلال برگشتند. اگر این 2 بازیکن زودتر از لیگ هشتم و یازدهم به استقلال میآمدند، مثلث رؤیایی آنها با جباری میتوانست استقلال را به جامها و قهرمانیها و موفقیتهای بیشتری برساند.
انصاری و مصلح
استقلالیها در پست دفاع چپ مشکلدارند.این در شرایطی است که 2 محصول آکادمی استقلال در باشگاه رقیب یعنی پرسپولیس توپ میزنند. محمد انصاری و شایان مصلح بازیکن تیمهای پایه استقلال بودند. انصاری در لیگ دهم به تیم بزرگسالان هم راه یافت و برای این تیم بازی هم کرد، اما در استقلال پرستاره به چشم مربیان نیامد تا از استقلال و لیگ برتر برود.برانکو ایوانکوویچ سرمربی کروات پرسپولیس انصاری را از لیگ یک و فجر سپاسی برای دفاع چپ تیمش آورد.شایان مصلح دیگر محصول آکادمی استقلال هم که در لیگ یک و باشگاه سپیدرود هم ابتدا موردتوجه برانکو قرار گرفت و بعد استقلال هم مشتری او شد، اما شایان تصمیم گرفت به باشگاه رقیب برود.
یعقوب کریمی
یعقوب کریمی از دیگر ستارههای لیگ برتر بود که در لیگ دهم به تیم اصلی هم رسید، اما استقلال قدر این استعداد چپ را نداست تا او به نفت تهران برود و در آنجا ستاره لیگ برتر شود.یعقوب بعدازآن هم بااینکه استقلال مشتریاش بود به سپاهان رفت. کریمی روزی به استقلال آمد که تقریباً افت کرده بود و آن ستاره سرحال چند فصل قبل نبود. خرید بازیکنی که استقلالیها راحت ردش کرده بودند، برای باشگاه گران و پردردسر بود. این هم یک نمونه دیگر از سرمایه سوزی استقلالیها بود که یک ستاره را مفت و مسلم از دست دادند و به قیمت گزاف او را برگرداندند.
آرش رضاوند
آرش رضاوند هافبک سابق نفت تهران و بازیکن فصل گذشته سایپا هم از محصولات آکادمی باشگاه استقلال بود. این هافبک جوان و تکنیکی که استقلالیها حدود 2 میلیارد تومان برای برگرداندن او هزینه کردند و یک سهمیه لیگ برتریشان را سوزاندند، خیلی زودتر و بسیار ارزانتر اینها میتوانست پیراهن آبی تیم اصلی را بر تن کند. مدیران و مربیان استقلال اگر گوهرشناس و کاربلد بودند این ستاره آکادمی و مفت و مسلم از دست نمیدادند که امروز او را با هزینه میلیاردی برگردانند.
محمدصادق بارانی
محمدصادق بارانی هافبک دفاعی و کاپیتان سابق تیمهای پایه استقلال هم نمونه دیگری است که نشاندهنده بیتدبیری کادر فنی و مدیران استقلال در سالهای اخیر است. این بازیکن در چند نوبت موردتوجه استقلالیها و در سبد خرید آبی پوشان قرار گرفت که درنهایت کار به سرانجام نرسید. بارانی میتوانست در سالهای اخیر به یکمهره مؤثر برای استقلالیها تبدیل شود و جلوی بسیاری از خریدهای میلیاردی و جلوی شکستهای سنگینی مثل بازی برگشت با العین یا بازی رفت با السد را بگیرد!