ناکامی پشت ناکامی، سوغات کمانداران از تورنمنتهای بینالمللی؛ دور باطل در مسیر المپیک
اگر چه به واسطه تغییر و تحولات مدیریتی که یکی دو سال گذشته در مجموعه تیر و کمان کشورمان ایجاد شد، پیشبینی میشد اتفاقهای خوبی در این رشته بیفتد اما اوضاع تیر و کمان به استناد نتایجی که ثبت میشود، نگران کننده است. نه خبری از مربیان خوبی که وعدهشان داده میشد، است؛ نه حمایت ویژهای از کمانداران.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اوضاع زمانی بدتر به نظر میآید که به رقابتهای جهانی چین و نتایجی که ملی پوشان ایران ثبت کردهاند، نگاهی میاندازیم؛
حذف، نتیجه دلخواه
برای اینکه بهتر شرایط نگران کننده کمانداران را درک کنیم، باید به نتایج کسب شده توسط کمانداران اعزامی به جام جهانی شانگهای چین نیمنگاهی داشته باشیم. برای نمونه در جام جهانی تیر و کمان که در شانگهای چین در حال برگزاری است، تیم ریکرو انفرادی مردان در مرحله حذفی با شکست برابر حریفان خود از راهیابی به مرحله بعد باز ماند! در ریکرو انفرادی مردان و در مرحله یک چهل و هشتم؛ صادق اشرفی در نخستین دیدار با نتیجه ۷ بر یک مغلوب نماینده روسیه شد و از دور رقابتها کنار رفت و حذف شد. محمدصادق کبودانی در مسابقه نخست خود در دیدار با حریفی از تایلند با نتیجه ۶ بر صفر شکست خورد و حذف شد. همچنین رضا شبانی نیز با نتیجه ۶ بر ۴ برابر کماندار هند شکست خورد و از راهیابی به مرحله بعد بازماند تا به این ترتیب پرونده ریکرو انفرادی مردان در همان دور نخست مرحله حذفی جام جهانی بسته شود.
در این رقابتها کمانداران کامپوند نیز پس از استراحت در دور نخست مرحله حذفی به مصاف حریفان خود رفتند که نیما محبوبی یکی از امیدهای مدالآوری در این رقابتها با نتیجه ۱۳۵ بر ۱۴۵ برابر کماندار میزبان (چین) شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد.
در بخش بانوان نیز ویدا حلیمیان به مصاف کمانداری از چین تایپه به میدان رفت که با نتیجه ۱۴۶ بر ۴۱ برابر این کماندار شکست خورد و از دور مسابقات جام جهانی حذف شد.
همچنین در ادامه رقابتهای تیم میکس کامپوند، اگرچه تیم ایران با ترکیب ویدا حلیمیان و محمد صالح پالیزبان با نتیجه ۱۵۲ بر ۱۴۵ برابر قزاقستان به برتری رسید و راهی مرحله یک هشتم نهایی شد اما کره جنوبی که در مرحله مقدماتی میکس کامپوند در جایگاه نخست قرار گرفت، حریف ایران در مرحله یک هشتم نهایی است. به همین دلیل به نظر میرسد با توجه به قدرت و مدعی بودن چشمبادامیهای کرهای در این رشته رکوردی، تیم ایران در این بخش سرنوشتساز و حیاتی نیز روبروی کرهایها برای صعود به مرحله بعد با مشکل جدی مواجه شوند.
در کامپوند انفرادی هم اگرچه شانس اسماعیل عبادی و یکی دو چهره شاخص این رشته به واسطه استعداد ذاتی که دارند، برای کسب افتخار و مدال نسبتا بیشتر از بقیه کمانداران اعزامی است اما خب تجربه قبلی نشان داده شرایط موجود مدیریتی و فنی حاکم بر تیم ملی استاندارد و مطلوب نیست که بتوان روی آن در شرایط رقابتی سخت و میلیمتری حساب ویژه باز کرد. بنابراین فارغ از هر نتیجهای که در این رقابت یا رقابتهای آتی بینالمللی برای کمانداران کشورمان رخ دهد، باید قبول کنیم که برای به دست آوردن جایگاه ایدهال خود در قاره آسیا شرایط ایدهالی نداریم و باید نگران رشتهای شویم که مشخص نیست آیا برنامهای برای بهتر شدن دارد؟
تیر و کمان در چند سال اخیر حواشی متعددی داشته و در تمام این سالها میتوان روند نزولی این رشته را دید اما جالب است که مسوولان این فدراسیون باز هم سر را بالا میگیرند. همان موقع که زهرا نعمتی مثل آب خوردن حضور در مسابقه را به خاطر بیاطلاعی سرپرست تیم از دست داد و در نهایت کاسه کوزهها سر سرمربی کرهای تیم ملی و ورزشکار شکسته شد، به وضوح مشخص شد در این فدراسیون چه خبر است. شنیدن گلایههای ورزشکاران از بیتوجهی و ترسشان از صحبت درباره موضوعاتی که با آن درگیرند، دلیل دیگری است برای فهمیدن حال خراب تیر و کمان و در ادامه اتفاقهایی که برای میلاد وزیری در آستانه سفر به چین افتاد، نشان میدهد که مسائلی غیر از نتیجهگیری تیم ملی برای مسوولان فدراسیون ارجحیت دارد.
ادامه یک روال ناامیدکننده
تیروکمان ایران در شروع کارش بهعنوان فدراسیون در ایران و تا چند سال بعد در هر دو بخش کامپوند و ریکرو به واسطه ظهور پدیدههایی توانمند و چهرههایی شاخص شرایط خوبی داشت و حداقل در رقابتهای آسیایی جایگاه خوبی برای خود دست و پا کرده و همین موضوع انتظاراتی ایجاد کرده بود. این توقع تا حدی از کمانداران کشورمان خصوصا در بخش ریکرو که رشته المپیکی این ورزش به حساب میآید، بالا رفته بود که اهالی تیروکمان از ملیپوشان اعزامی این رشته به بازیهای المپیک توقع حداقل کسب یک مدال برنز را داشتند. امروز شرایط کاملا با مدینه فاضلهای که از تیر و کمان در ذهنمان ترسیم کرده بودیم، متفاوت شده است زیرا هر چقدر در روزگاری نه چندان دور سطح توقع از کمانداران ملیپوش برای درخشش در رویدادهای مختلف بالا بود، حالا اما وقتی کمانداران به رقابتهای درجه 2 یا 3 بینالمللی که اعزام میشوند، همین که نتیجه تیمی و انفرادی ملیپوشان دو رقمی نشود، کافی است و قانع کننده! همین موضوع کافی است تا به وخیم بودن شرایط تیر و کمان ایران در هر دو بخش ریکرو وکامپوند مردان و زنان پی ببریم. شرایط ناامیدکنندهای که نمیتوان راحت از کنارش گذشت. برای تایید این موضوع فقط کافی است نگاهی گذرا به نتایج ضعیف و نگرانکننده کمانداران کشورمان در تمامی رقابتهای بینالمللی یکی - دو سال اخیر بیندازیم که در هر مسابقه ضعیفتر از رویداد قبلی میشود. با مرور این نتایج است که باید زنگ خطر را به صدا درآورد و از مسوولان و متولیان ورزش خواست که فکری به حال این رشته کنند.