خزانه خالی فدراسیون فوتبال؛
فدراسیون پول تامین قرارداد سرمربی خارجی را دارد؟
سرمربی خارجی تیم ملی جمعه یا شنبه باید معرفی شود. با این حال اما هنوز معلوم نیست که فدراسیون فوتبال بودجه مورد نیاز برای توافق با این گزینه خوب خارجی را از کجا آورده است؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، اینکه به خواسته مردم برای حضور یک مربی بزرگ عمل کنند شاید در ظاهر اتفاق خوشایندی باشد و صدای اعتراضها را هم خاموش کند اما حتی مدافعان حضور مربی خارجی در تیم ملی هم بعید است تحمل جنگ اعصابهای بعدی بر سر فقدان پول در فوتبال ملی ایران را داشته باشند.
کارلوس کیروش هشت سال در ایران حضور داشت و در ماههای آخر حضور او در ایران فدراسیون بالاخره توانست یک زمین تمرین استاندارد در اختیار این مربی پرتغالی قرار بدهد.
او همیشه به خاطر تاخیر در پرداخت دستمزد خودش و دستیارانش، تاخیر در پرداخت پاداش ملی پوشان و البته ناتوانی فدراسیون در اجرای تمام برنامههای مدنظرش برای آمادهسازی تیم ملی معترض بود. او سالها از بیپولی و ضعفهای مدیریتی فدراسیون گلهمند بود و حالا هم که از ایران رفته حملاتش به مهدی تاج و فوتبال ایران ادامه دارد.
حتی شنیده میشود برخی از گزینههای خارجی مدنظر فدراسیون فوتبال به خاطر همین اعتراضهای کیروش نسبت به سیستم اقتصادی و بیپولیهای فدراسیون فوتبال ایران بوده که حاضر به مذاکره با نمایندههای ایران نشدهاند. ضمن اینکه هیچ مدرکی هم مبنی بر تغییر سیستم اقتصادی فدراسیون فوتبال وجود ندارد و اوضاع مالی فدراسیون بدتر از قبل شده که بهتر نشده!
فوتبال ایران هنوز حق پخش تلویزیونی ندارد و از اصلیترین درآمد خود محروم است. زور تاج و همکارانش به رسانه ملی نمیرسد.
از طرفی تمام قراردادهای تجاری با اسپانسرها به دادگاه کشیده شده و درآمدها معلق در هواست. در حال حاضر هم نه تیمهای ملی و نه فدراسیون بعد از فسخ قرارداد با شرکت فناپ اسپانسر ندارند و مشکلات شدید اقتصادی فوتبال ملی ایران را با خطری جدی رو به رو کرده است.
همچنین قرارداد خرید لباس از آدیداس هم به پایان رسیده و از راهروهای فدراسیون خبر میرسد باز هم آلاشپورت که قبلا امتحان خود را به بدترین شکل ممکن پس داده تامین کننده البسه تیمهای ملی خواهد شد.
فدراسیون فوتبال حتی به چند شخص حقیقی و حقوقی از جمله حسین هدایتی و آژانس هواپیمایی و ... بدهی سنگین دارد.
بدترین قسمت این قضایا هم این است که اداره کننده سازمان اقتصادی هم کسی نیست جز هدایت ممبینی که یک داور بازنشسته بوده و سررشتهای از کارهای تجاری ندارد. هیچ مدیر اقتصادی امتحان پس داده و کارکشتهای در فدراسیون حضور ندارد و کسی نیست که برای تغییر دادن شرایط بتوان به حضور او امید داشت.
وقتی شاهد هیچ تحول مثبتی در سیستم اقتصادی فدراسیون نبودهایم، منابع مالی برای پرداخت پول سرمربی جدید و دستیارانش از کجا تامین خواهد شد؟ آیا یک مربی بزرگ دیگر میآید و باز هم شاهد مصاحبه و فشارهای مختلف به دولت و وزارت ورزش برای پرداخت پول به تیم ملی خواهیم بود؟ آیا باز هم دولت و وزارت ورزش باید جور ضعف اقتصادی فدراسیون فوتبال را بکشند؟
هیأت رییسه فدراسیون فوتبال حتی برای اینکه نشان دهند برنامههای زیادی برای تحول اقتصادی فدراسیون فوتبال دارند، با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم جلسهای برگزار کرده است اما واقعیت این است طرحی که برای ایجاد سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال ارائه کردهاند هم به اندازهای خام است که به زودی به بهرهبرداری مطلوب نخواهد رسید.
در شرایط کنونی دیگر از حسین هدایتی و افراد متمول دیگر هم برای پرداخت کمک نقدی به فدراسیون خبری نیست و در بهترین حالت باز هم نگاه فدراسیون باید به دست دولتیها باشد. آن هم درست بعد از تلاشهایی که مهدی تاج داشت تا در جریان قانون منع بهکارگیری بازنشستگان ثابت کند فدراسیون فوتبال غیردولتی است.
آیا فدراسیون او به اندازه کافی پول دارد که دیگر شاهد لغو اردوهای تیم ملی، برگزاری بازیهای دوستانه با تیمهای ضعیف به خاطر مشکل مالی نباشیم؟ آیا میتواند مشکلاتی مانند زمین تمرین و لباس تیم ملی را برطرف کند و خواستههای مربی طراز اول خارجی را فراهم کند؟
هیأت رییسه فدراسیون فوتبال و مسوولان اقتصادی این فدراسیون ایکاش درباره برنامههایی که برای عبور از این بحران دارند، توضیحات شفافی ارائه دهند تا پیش از آنکه یک بدهی چند هزار دلاری دیگر به بدهیهای فوتبال ایران به مربیهای خارجی اضافه شود، جلوی ورشکستگی کامل فوتبال گرفته شود.