خبرگزاری کار ایران

یک لیگ و اینهمه حاشیه؟!

مراقب هفته‌های پایانی باشید

مراقب هفته‌های پایانی باشید
کد خبر : ۷۵۱۱۷۹

لیگ برتر در هفته‌های اخیر حواشی زیادی داشته که با نزدیک‌تر شدن به پایان لیگ می‌تواند پررنگ‌تر و خطرناک‌تر شود.

به گزارش ایلنا، فوتبال ایران را اگر پرحاشیه‌ترین لیگ دنیا بنامیم پر بیراه نگفته‌ایم! این واقعیت تلخی ست که مدتهاست پر طرفدارترین رشته ورزشی ایران را تحت الشعاع قرار داده است. هر هفته و بعد از پایان مسابقات لیگ برتر و حتی دسته‌های پایین‌تر مثل لیگ یک، دو و سه و بعضاً در رده‌های پایه شاهد اتفاقات عجیبی هستیم که مشابه آن‌ را کمتر در دنیای حرفه‌ای و آماتور سراغ داریم. از داوری‌ها و اشتباهات‌شان گرفته تا رد پای سایت‌ها و بنگاه‌های شرط بندی در رقم خوردن نتایج! از پنالتی عجیب فلان بازیکن تا راه رفتن بازیکن محبوب و قدیمی فلان تیم ریشه دار در زمین در ازای دریافت رشوه از حریف!

از سکه‌هایی که خرج تغییر برنده و بازنده میشوند تا بی‌تفاوتی کمیته‌های  انضباطی و اخلاق فدراسیون در قبال تخلفات بزرگ صورت گرفته! البته آنها در برابر انتقادات بازیکنان از وضعیت اقتصادی و معیشتی هرگز کوتاه نیامده و برخوردی قهرآمیز و محکم دارند!

اشتباهات داوری شاید تنها وجه مشترک فوتبال ایران با سایر کشورها باشد اما در این یک مورد بخصوص هم یک سر و گردن از بقیه جلوتریم! برخی قضات فوتبالی ما سوت‌هایی میزنند که کارشناسان داوری را هم سردرگم میکنند مثل آنچه در بازی حساس سپاهان و استقلال رخ داد و گلی که به شکلی عجیب مردود اعلام شد!

یا نتایجی که خیلی مشکوک رقم خورده و پنالتی‌هایی که چرایی گرفته شدن یا ردشان نیاز به بررسی و کارشناسی بیشتر دارد! اینکه یک داور سهوا دچار اشتباه شود امری عادی محسوب میشود اما اگر سوت‌هایی تعمدی له یا علیه تیمی بزند دیگر جای اغماض نیست.

گل‌های عجیبی که محسن فروزان در مقابل تیم ته جدولی و کم امید سپید رود دریافت کرد هم از این قاعده مستثنی نیست. هرچند با عکس العمل احساسی و غیرحرفه‌ای مدیران باشگاه تراکتورسازی در مورد اخراج او موافق نیستیم اما عملکرد وی نیاز به بررسی و کنکاش دارد. فروزان در سال‌های حضور در سطح اول فوتبال ایران گلر نسبتا مطمئنی نشان داده و تا همین جای فصل هم به خوبی از دروازه سرخپوشان دیار ستارخان محافظت کرده است اما اینکه به یک‌باره و در حساس‌ترین مقطع فصل دچار اشتباهاتی به این فاحشی شود قطعاً سوال و شک برانگیز است! آیا تبانی و شرط‌بندی این جوان رعنا را دچار تزلزل کرده یا صرفا اتفاقات طبیعی و فوتبالی رخ داده است؟

البته باید به مدیران و هواداران تراکتورسازی حق داد که از نتیجه حاصله بسیار عصبانی باشند اما آنها اگر امروز بدنبال حقیقت و اثبات مهندسی در نتایج بازیها میگردند اندکی به گذشته ای نزدیک برگشته و بازی با ماشین سازی را دوباره مرور کنند. آنجا که نحوه عملکرد مدافعین حریف در به ثمر رسیدن گلهای تراکتور مورد انتقاد شدید قرار گرفته و به مشترک بودن مالک دو تیم ربط داده شد!

کجای دنیا به یک فرد یا سازمان اجازه میدهند در یک لیگ دو تیم داشته باشد؟ تیم‌های ما عموما توسط دولت اداره و حمایت می‌شوند. همین استقلال و پرسپولیس که رقبب سنتی و دیرینه هستند را وزارت ورزش اداره می‌کند. حتی اسپانسرهای مختلف مشترک دارند مدیران هر دو باشگاه از جانب وزیر ورزش منصوب می‌شوند!

این نه فقط خلاف قوانین و معیار های بین المللی فوتبال است که سلامتی نتایج را هم زیر سوال می‌برد! مدیران استقلال که حالا بعد از برد مقابل الهلال و سپاهان از غیبت صغری بازگشته‌اند بعد از شکست دربی کجا بودند؟ چرا هیج کس پاسخ این سوال هواداران را که چگونه وریا شب دربی و دانشگر صبح دربی مصدوم شدند در کدام تمرین این اتفاق افتاده که از دید رسانه‌ها هم پنهان مانده بود را نداد ! وظیفه جمع کردن تیم بعد از باخت دربی برعهده چه کسی بود؟ آیا باید تیم را به آن شکل رها میکردند؟ جای شکرش باقیست که برد حیثیتی  برابر الهلال دوباره این تیم را به خود آورد اما برای برگشتن به لیگ شاید کمی دیر شده باشد!

فوتبال شاید تنها سرگرمی ارزان باقیمانده برای مردم ما باشد! مردمی که هشتاد درصدشان هنوز کنسرت نرفته‌اند و سینما هم دیگر تفریح درخور وضعیت اقتصادی‌شان نیست. یک عشق به فوتبال و تیم‌های محبوب‌شان را دارند تا برای لحظه‌ای هم که شده گره از گشوده و لبخند بزنند! هواداران تراکتور حق دارند بعد از این همه سال تیم محبوب‌شان را بر قله لیگ ببینند همانقدر که سرخابی‌ها لیاقت بودن در اوج را دارند اما وقتی نتایج در بیرون از مستطیل سبز رقم بخورد همین یک دلخوشی هم از این ملت دریغ خواهد شد و ظلمی بر هزاران ظلم و بی عدالتی دیگر اضافه خواهد شد!

لطفا بیشتر مراقب هفته های پایانی باشید

 

سید مهدی فاطمی

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز