مقایسه 3/5 سال برانکو با 8 سال کیروش / آیا با رفتن کارلوس فوتبال ما عقبگرد خواهد داشت؟
سرمربی پرتغالی در آخرین روزهای قراردادش با فدراسیون فوتبال ایران حضور دارد و به احتمال زیاد جام ملتهای آسیا آخرین تورنمنتی است که او هدایت بازیکنان ایران را در اختیار خواهد داشت.
به گزارش ایلنا، با کشوقوسهایی که بین برانکو و کیروش رخ داده و همچنین اظهارنظرات هواداران هر دو گروه بر آن شدیم تا مقایسهای بین سه و نیم سال حضور برانکو روی نیمکت تیم ملی و هشت سال حضور کیروش روی نیمکت تیم ملی داشته باشیم.
صعود به جام جهانی و حضور در این تورنمنت
۱- برانکو در اولین تلاشش برای صعود به جام جهانی، اولین صعود بااقتدار ایران به جام جهانی را رقم زد و بازی آخر مقابل ژاپن را تشریفاتی کرد. کیروش در اولین تلاش خود در آخرین لحظات، به سختی و با نبوغ گوچی صعود کرد و در دومین تلاش بعد از ۶ سال با تیم بودن، دومین صعود با اقتدار فوتبال ملی را به جامجهانی داشت. برانکو در اولین تلاشش ۱ امتیاز گرفت و چهارم گروه شد با ۲ گل زده، اما بار دوم به او فرصت ندادند. کیروش هم در اولین تلاشش ۱ امتیاز گرفت و چهارم گروه شد با ۱ گل زده. اما برخلاف برانکو فرصت دوم را پیدا کرد و در بار دوم ۴ امتیاز گرفت و سوم گروه شد. بهترین رتبه برانکو در دوران حضور خود در ایران ۱۵ جهان بوده و بهترین رتبه کیروش ۲۴ جهان بوده است
جام ملتهای آسیا
برانکو در اولین تجربه خود به عنوان سرمربی در جام ملتهای آسیا موفق شد مقام سوم آسیا را بدست آورد هرچند که تیم ملی در سال ۲۰۰۴ از داوری ضربه خورد. فرصت بار دوم به برانکو داده نشد. کیروش در اولین حضور خود نتوانست به نیمه نهایی صعود کند و با شکست مقابل عراق از جام ملتها کنار رفت.
بازی با غولهای آسیا
برانکو در ۳ سال حضورش سابقه پیروزی بر ژاپن و کره جنوبی را داشته، کیروش در ۸ سال حضورش به جز کره جنوبی و عراق با هیچکدام از بزرگان آسیا بازی نکرده است. هرچند که در مقابل عراق هم نمایش موفقی نداشت و این تیم را به گربه سیاه فوتبال ایران تبدیل کرد.
تعامل با باشگاهها و مربیان
برانکو در زمان حضورش در تیم ملی با دنیزلی مربی پاس و ضیایی مربی صبا به مشکلاتی خورد، اما کیروش با برانکو، کرانچار، قلعه نویی، مایلی کهن، ژوزه، اسدی، کفاشیان، علی کریمی و دهها نفر دیگر، به مشکل برخورده است.
حمایت رسانهای
برانکو در دوران حضور خود به عنوان سرمربی تیم ملی ایران تحت فشار شدید رسانهای قرار داشت اما کیروش در این هشت سال کوچکترین فشاری را از سوی رسانههای تاثیر گذار روی خود ندیده و حس نکرده است.
مبلغ قرارداد و آپشنها
به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند. کیروش حتی هزینه خشکشویی هم از جیب فدراسیون میگیرد، امکانات فعلی مانند کمپ و چمن اختصاصی و ساختمان ویژه و... هم که در زمان برانکو وجود خارجی نداشتند.
برخورد با بی انضباطی
در زمان برانکو، کریمی در بازی با پرتغال به ساک ورزشی لگد زد و بازی بعد کنار گذاشته شد. بداوی و رضایی هم بابت درگیری در بازی با عمان ۲ جلسه توسط برانکو محروم شدند، رحمتی، عقیلی، خلعتبری، آزمون و... در طول مربیگری کیروش بیانضباطیهایی داشتند که آزمون بخشیده و بقیه محروم شدند
گزینش بازیکنان
در زمان برانکو هیچ محدودیتی برای بازیکنان در انتخاب باشگاه وجود نداشت کما اینکه صباباتری ۳ و فولاد ۴ ملیپوش داشتند، در زمان کیروش اولویت با لژیونرها حتی در لیگهای سطح پایین است.
خارجیهای کادرفنی
در زمان برانکو ۳ خارجی در کادر فنی حضور داشتند و در زمان کیروش ۱۸ نفر در کادر فنی وجود دارند که ۹ نفر آن خارجی است
هر آنچه که هست نباید افسوس رفتن کیروش را از تیم ملی بخوریم زیرا در زمان برانکو اگر بهتر از دوران کیروش نتیجه نگرفته باشیم بدتر از او هم نبودهایم و میتوانیم با استخدام یک مربی بینالمللی دیگر به روند رو به رشد خود ادامه دهیم.