پرسپولیس – سایپا؛ جنگ زرگری را تمام کنید
کمتر کسی تصور میکرد جدال شاگردان علی دایی و برانکو ایوانکوویچ در لحظات پایانی به این شکل جنجالی و به صحنه زد و خورد بازیکنان دو تیم تبدیل شود.
به گزارش ایلنا، حسین زرگر در وقتهای تلف شده دیدار سایپا با پرسپولیس پشت محوطه جریمه پرسپولیس به نشانه خطا سوت زد؛ بازیکنان پرسپولیس با توجه به رفتار داور خیال کردند که داور برای آنها خطا گرفته اما با سیستم رادیویی که داوران در گوش خود هدفون دارند، رضا سخندان کمک داور اول مسابقه به حسین زرگر اعلام کرد که بازیکن خطاکار سیدجلال حسینی است و بعد در تصاویر تلویزیونی مشخص شد که سیدجلال پیراهن بازیکن سایپا را کشیده و روی او خطا کرده اما واکنش سید جلال بهعنوان کاپیتان و بزرگتر پرسپولیس حیرتانگیز بود.
سیدجلال با عصبانیت به سمت رضا سخندان رفت و برسر او چنان داد و فریادی کشید که عجیب به نظر میرسید؛ کاپیتان پرسپولیس که باید خویشتندار باشد و از ایجاد تنش جلوگیری کند، برای حدود 3 دقیقه بر سر داور چهارم داد و فریاد میکرد که چرا خطا را به نفع پرسپولیس نگرفته. این مجادله تا آنجا پیش رفت که حسین زرگر کارت زرد را پیش صورت سیدجلال گرفت اما اعتراض کاپیتان پرسپولیس باز هم ادامه داشت که این میزان عصبانیت از جلال حسینی بیسابقه است. اصلا به فرض که داور مرتکب اشتباه شده؛ این همه هجوم به داور لازم است؟
حال یک پرسش: کاپیتان پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا هم میتواند اینگونه به داور بتازد، بر سر قاضی میدان فریاد بکشد، عصیانگری کند و حتی بعد از دریافت کارت زرد، کوتاه نیاید و با داور و کمک داور آنقدر به مجادله ادامه دهد که تا مرز کارت قرمز پیش برود؛ این رفتار سیدجلال در لیگ قهرمانان بیشک با مماشات داوران همراه نخواهد شد و تردیدی نیست که داور از هر کشوری که باشد، با کارت قرمز بازیکن خاطی را جریمه میکند. چه بسا در گزارش بعد بازی هم به مواردی اشاره کند که محرومیت و جریمه شامل حال بازیکن شود.
پرسش دوم: آیا با سیستم رادیویی و هدفون که در گوش داوران هست، کمک داور حق اظهارنظر در مورد بازی را دارد یا خیر؟ تصمیمگیرنده نهایی داور وسط است اما وقتی کمک داوری در حد رضا سخندان که در فهرست داوران الیت قرار دارد با فغانی در جام جهانی -و سایر رویدادهای مهم بینالمللی- عملکرد درخشانی داشته، به داور تذکر میدهد که خطا را اشتباه گرفته و بازیکن پرسپولیس خطاکار است نه بازیکن سایپا، بهطور طبیعی قاضی اصلی میدان نظر کمکش را میپذیرد. در بازی استقلال و سپاهان هم شاهد بودیم که داور وسط حکم به پنالتی به ضرر سپاهان داد اما با نظر کمک داور تغییر عقیده داد و پنالتی را برگرداند. استقلالیها به این تصمیم اعتراض داشتند اما هرگز اینگونه به سمت کمک داور حملهور نشدند.
سید جلال حسینی آغازگر تنش در بازی پرسپولیس با سایپا بود تا این جدل بر کل بازی سایه بیفکند و اصل موضوع-اشتباهات تیمی پرسپولیس در نیمه دوم و بازی بد خط دفاع پرسپولیس- به فراموشی سپرده شود. فارغ از این جنگ زرگری که بعد به بیرون زمین هم کشیده شد و تا نزدیک رختکن دو تیم ادامه داشت که منجر به زد و خوردهایی هم شد که حتما کمیته انضباطی به آن ورود میکند، این میزان عصبانیت از کاپیتان پرسپولیس عجیب است. شاید داور مسابقه به دلیل کنترل بازی حکم به اخراج سیدجلال نداد و با دیگر بازیکنان معترض پرسپولیس مدارا کرد اما داوران خارجی به هیچوجه از کنار این رفتارها نمیگذرند و این اخطاری جدی برای بازیکنان پرسپولیس است که در آستانه سفر به ژاپن برای حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا هستند.
درگیریهای بازی پرسپولیس - سایپا ما را یاد بازی ژاپن - ایران در جامملتهای هیروشیمای سال 1992 انداخت که درگیری بازیکنان ما با داور منجر به محرومیت گسترده بازیکنان ملیپوش ایران شد؛ البته آن اتفاق اگر امروز رخ داده بود، بیشک فوتبال ایران تاوان سنگینی برای آن رفتارها میپرداخت.
پرسش آخر: چرا بازیکنان و مربیان ایرانی در لیگ داخلی تا این حد با داوران درگیر هستند و حتی علیه آنها مصاحبه میکنند اما کمیته انضباطی با آنها مماشات میکند؟ نتیجه نادیده گرفتن رفتارهای زشت بازیکنان لیگ برتری و نادیده گرفتن حق داوران، همین رفتارهایی است که سرانجام به بیرون زمین میکشد و جو ورزشگاهها را چنان متشنج و بد میسازد که در این فضا بحث و چالش درباره ورود بانوان به ورزشگاه دیگر محلی از اعراب ندارد. بازیکنان و مربیانی که در شبکههای اجتماعی برای گرفتن لایک و فالوور دم از ورود بانوان به ورزشگاهها میزنند، نگاهی به رفتارهای خود بیندازند و ببینند که این عصیانگری در شأن خانوادههای ورزش دوست هست یا نه؟!