ذوالفقارنسب: در باشگاه های ما کمیته ای برای نقل و انتقالات وجود ندارد
کارشناس فوتبال کشورمان گفت: متاسفانه چرخه آموزش و تربیت حرفه ای بازیکنان ما در سطح بین الملل ضعیف است و سطح کیفی مسابقات داخلی و آموزش فوتبال ما مطلوب نیست.
به گزارش ایلنا، برنامه " ورزش بدون ویرایش " رادیو گفت و گو با موضوع اینکه چرا بعد از 2 جام جهانی لژیونرهای ایرانی را در لیگ های معتبر اروپایی نداریم؟ و در ارتباط تلفنی با دکتر بیژن ذوالفقار نسب مربی فوتبال روانه آنتن شد.
دکتر ذوالفقارنسب در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: نقل و انتقال بازیکن به خارج از کشور و یا فرآیند جذب بازیکنان ایرانی در خارج از کشور بسیار پیچیده است که در اصل می تواند منشا آن مدیریت فوتبال باشد.
وی در ادامه این مطلب افزود: فرآیند مدیریت فوتبال در سطح باشگاه ها و تیم ملی و از یک سو مدیریت نهادهایی که بازیکنان را به تیم های کشورهای خارجی منتقل می کنند چرخه سالمی نیست و یک چرخه معیوب و درآمدزا برای افراد خاص است.
این مربی فوتبال همچنین گفت: البته بسیاری از این نهادها گواهی نامه های معتبر بین المللی دارند و احساس مسئولیت می کنند اما خیلی از افراد هم هستند که در این کار واسطه گری می کنند و دلال اند. ما در این زمینه هنوز در یک فرهنگ سنتی باقی مانده ایم و وارد فرهنگ و چرخه اصلی انتفاع عادلانه که در درجه اول باشگاه و بعد بازیکن منتفع شود و آینده بازیکن باید در نظر گرفته شود نشده ایم.
دکتر ذوالفقارنسب عنوان کرد: طبق شنیده ها و اخبار، بسیاری از کارها پنهانی انجام می شود به طوریکه خود بازیکن یک سال بعد متوجه می شود که قرارداد اصلی اش چه قدر بوده است.
وی در ادامه مطلب افزود: در باشگاه های ما کمیته و یا واحدی برای نقل و انتقال بازیکن وجود ندارد. تصمیم گیرندگان در باشگاه برای همه امور یک یا دو نفر هستند.
این مربی فوتبال خاطرنشان کرد: در برخی زمان ها برخی مربیان به دلیل ویژگی های شخصیتی شان و با توجه به توان سخنوری خود مدیران را قانع می کنند و با یک دست نوشته ساده بازیکن را به یک باشگاه منتقل می کنند درصورتیکه آن بازیکن می تواند به مدت 5 سال و حتی تا 10 سال برای آن باشگاه درآمد داشته باشد و متاسفانه این مسائل لحاظ نمی شود زیرا باشگاه های ما در این زمینه رویکرد حرفه ای ندارند.
دکتر ذوالفقارنسب تصریح کرد: بخش عمده ای از این نوع باشگاه ها دولتی اند که برنامه ای برای بودجه خود ندارند. تا زمانی که وارد چرخه فوتبال حرفه ای واقعی و بخش خصوصی توانمند و آگاه نشود همواره باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کنیم.
وی متذکر شد: تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی قبل مسن ترین تیم بود. در نقل و انتقالات بازیکن مهم ترین فاکتور برای باشگاه پذیرنده بازیکن سن بازیکن است.انتقال بازیکن از باشگاه ناشناخته در سطح بین المللی به باشگاه های تراز اول و کشورهای صاحب فوتبال مانند بلژیک و ایتالیا و انگلیس بسیار سخت است.
این مربی فوتبال اظهار داشت: متاسفانه چرخه آموزش و تربیت حرفه ای بازیکنان ما در سطح بین الملل ضعیف است وسطح کیفی مسابقات داخلی و آموزش فوتبال ما مطلوب نیست.