در فدراسیون والیبال ایران چه خبر است؟ / مترجم آقای رییس در اجلاس لیگ ملتهای والیبال!
در فدراسیون والیبال چه خبر است؟ این پرسش را بعد از اتفاقات پی در پی در این فدراسیون باید پرسید و البته منتظر پاسخی نماند چرا که آقای دکتر اساسا اعتقادی به پاسخگویی ندارد و از نگاه او همه منتقدان جوان بیذوقی بیش نیستند!
به گزارش ایلنا، احمد ضیایی نایب رییس اسبق فدراسیون داورزنی و رییس فعلی فدراسیون والیبال تصمیماتی عجیب و غیرمنطقی اتخاذ میکند که تنها از فردی همچون او برمی آید. در ادامه تصمیمات آقای دکتر این بار در اجلاس جهانی این فدراسیون، یکی از کارمندان شرکت کرده تا صندلی ایران خالی نباشد! این درست مثل آن است که در مسابقات لیگ ملتهای والیبال ایگور کولاکوویچ به مرخصی برود و به آنالیزور تیم وظیفه کوچینگ را بدهد! درست به همان اندازه غیرمنطقی و عجیب.
اجلاس لیگ ملتهای والیبال با حضور آری گراسا، رییس فدراسیون جهانی و روسای فدراسیون کشورهای مختلف در لوزان سوییس برگزار شد. در این جلسه گراسا به کشورهای مختلف بابت برگزاری خوب مسابقات تبریک و خسته نباشید گفت و این برگزاری شیوه جدید رقابتها را موفقیت بزرگی برای والیبال دانست. رییس فدراسیون جهانی برگزاری لیگ ملتهای والیبال را انقلابی در FIVB دانست که در آن 16 تیم برای قهرمانی با هم رقابت جدی دارند. در حالی که در دوره گذشته این اجلاس محمدرضا داورزنی بهعنوان نماینده ایران در جلسه حضور داشت، این بار شاهد اقدامی جدید از سوی فدراسیون والیبال بودیم. نکته مهم در این اجلاس این بود که احمد ضیایی، رییس فدراسیون ایران غایب بود و به جای وی خانم حسابی، کارمند فدراسیون و عضو کمیته رسانهای کنفدراسیون والیبال آسیا بهعنوان نماینده ایران حضور داشت!
اجلاس لیگ ملتهای والیبال جمعه در لوزان سوییس با حضور آری گراسا، رییس فدراسیون جهانی والیبال و مسوولان عالیرتبه فدراسیونهای کشورهای مختلف برگزار شد. در این جلسه گراسا ضمن عرض خسته نباشید به کشورهای مختلف بابت میزبانی در هفتههای مختلف از شیوه جدید برگزاری رقابتها بهعنوان یک موفقیت بزرگ برای والیبال یاد کرد. گراسا همچنین برگزاری شیوه جدید لیگ ملتهای والیبال که در آن 16 تیم در طول دو ماه به رقابت با هم میپردازند را انقلابی برای والیبال دانست.
در ادامه تصمیمات عجیب در فدراسیون والیبال ایران این بار هم شاهد اتفاق عجیبی بودیم چرا که همواره در ادوار گذشته این اجلاس محمدرضا داورزنی بهعنوان رییس فدراسیون در اجلاس شرکت میکرد اما امسال احمد ضیایی به دلایلی نامعلوم در این جلسه شرکت نکرد و به جای او سارا حسابی که کارمند فدراسیون است و بیشتر کار مترجمی در فدراسیون والیبال را بر عهده دارد، به این اجلاس اعزام شد! دلیل اصلی غیبت ضیایی در این اجلاس به نظر همان عدم تسلط وی به زبان انگلیسی باشد، آنچه سبب شده تا آقای دکتر برای حضور در اجلاسها و مناسبتهای جهانی نیاز به حضور یک مترجم تمام وقت در کنار خود داشته باشد.
پیش از این یک بار دیگر هم ضیایی برای حضور در اجلاس در فدراسیون جهانی به همراه سعید درخشنده به لوزان رفته بود که در آن موقع هم از سوی رسانهها عدم تسلط ضیایی به زبان انگلیسی دلیل سفر دونفره عنوان شد و این بار هم عدم رفتنش به لوزان و اعزام فردی که پیش از این صرفا مترجم سرمربی تیم ملی بوده شاید به عدم آشنایی مسوولان به زبان انگلیسی مربوط باشد.
جدا از اینکه چرا رییس فدراسیون والیبال خود را از حضور در این اجلاس معاف کرده، باید این سوال را پرسید که آیا با توجه به چارت اداری نباید در صورت عدم حضور رییس، دبیر یا نایب رییس به اجلاس لیگ ملتها میرفتند؟ یا اینکه لااقل مسوول امور روابط بینالملل حاضر میشد؟ اما فدراسیون والیبال در پاسخ به این سوال گفته است که خانم حسابی، مسوول روابط بینالملل است اما آیا نباید ابلاغ حکم او بر روی سایت فدراسیون منتشر میشد و چرا پس از انتقادات به صدور این حکم اشاره میشود؟
نکته مهم دیگر اینکه در جلسات مهم از جمله اجلاس لیگ ملتها باید افرادی با تجربه و کاربلد به رایزنی با دیگر روسا و مسوولان فدراسیون جهانی بپردازند و بتوانند با تجربهشان از حقوق ایران در کسب میزبانی و موارد دیگر دفاع کنند اما آقای رییس، کارمند امور بینالملل را به این سفر فرستاده تا تنها بهعنوان یک توریست و تماشاگر تنها نظارهگر صرف این اجلاس باشد. به ویژه اینکه هم رییس، هم دبیر و هم بقیه مسوولان عالیرتبه فدراسیون این روزها در تهران تقریبا هیچ دغدغه خاصی ندارند و میتوانستند در این اجلاس حضور پیدا کنند.
گره معمای ماجرای اعزام خانم کارمند را باید در جایی خارج از فدراسیون جستوجو کرد. آنجا که بانوی کارمند روابط بینالملل معلم خصوصی آقای دکتر برای تدریس زبان انگلیسی است! شغل خاصی که در ابتدا اسباب ارتقای شغلی معلم خصوصی را از کارمند ساده روابط عمومی به روابط بینالملل فراهم کرد و در ادامه یک سفر لاکچری به لوزان را برای وی به همراه داشت.
در سالهای گذشته با حضور مستمر و پررنگ مدیران در جلسات فدراسیون جهانی والیبال، ایران توانسته چند کرسی بینالمللی را کسب کند و با توجه به این موقعیت در شرایط حساس نیز توانسته با رایزنی مشکلاتی از جمله الزام به حضور بانوان در استادیومها را حل کند. حال امیدواریم مسوولان فدراسیون والیبال با جدی گرفتن چنین جلساتی و اعزام افراد باتجربه و کاربلد بتوانند از حیثیت والیبال ایران دفاع کنند و درصدد افزایش کرسیهای بینالمللی باشند.