نسخه آذری هدایتی، مالک جدید تراکتورسازی؛
محمدرضا زنوزی را بیشتر بشناسید
مالک جدید تراکتورسازی فعالیتهای اقتصادی و ورزشی گستردهای پیش از این داشته است و از سرمایهداران شهیر آذربایجان محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، نتایج ضعیف تراکتورسازی در فصل گذشته باعث شد هواداران این تیم خروج مالکیت باشگاه از نهادهای نظامی و واگذاریاش به بخش خصوصی را خواستار باشند که این خواسته خیلی سریع عملی شد و این باشگاه در پایان فصل به مزایده گذاشته شد.
از همان روزهای ابتدای مزایده نام محمدرضا زنوزی به عنوان مالک جدید باشگاه مطرح شده بود ولی قطعیت یافتن این انتقال مالکیت کمی به طول انجامید و در نهایت این سرمایهدار شهیر فعال در آذربایجان به عنوان مالک تراکتورسازی معرفی شد.
محمدرضا زنوزی کیست
وی از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی مشهور در آذربایجان است که بعد از ورودش به فوتبال بیشتر از قبل شناخته شد. زنوزی مالک و سهامدار چندین شرکت تولیدی، صنعتی، خدماتی، علمی و ورزشی در ایران تحت عنوان شرکت توسعه سرمایهگذاری دریک است که بیش از ٧ هزار نفر در شرکتها و کارخانههای وابسته به وی اشتغال دارند.
او علاوه بر مالکیت باشگاههای گسترش فولاد، ماشینسازی و تراکتورسازی رئیس هیأت بدمینتون آذربایجانشرقی هم هست که نشان از علاقه زیاد او به ورزش دارد. فعالیتهای مالی زنوزی بسیار گسترده است و او تقریبا در تمام زمینهها فعالیت میکند و مالکیت حدود ١٣ شرکت که زیرمجموعه شرکت توسعه سرمایهگذاری دریک هستند را برعهده دارد.
شرکتهایی که توسط زنوزی اداره میشوند، از صنعت ذوبآهن گرفته تا مس و فرآوری آهن و تیتانیوم را تشکیل میدهند. همچنین مالکیت شرکت هواپیمایی آتا هم در اختیار زنوزی قرار دارد.
وی اخیراً دانشگاهی به نام دانشگاه جامع علمی و کاربردی دریک را تأسیس کرده که این کار او در نوع خود جالب به نظر میرسد.
او حالا با خرید باشگاه تراکتورسازی، تبدیل به چهره مهمی برای فوتبال تبریز تبدیل شده و باید پاسخگوی مطالبات هواداران پرتعداد این تیم که خواستار بازگشت تیمشان به روزهای اوج هستند باشد.
زنوزی پیش از اینکه مالکیت باشگاه تراکتورسازی را برعهده بگیرد هم، کمکهای زیادی به این باشگاه میکرد. او بارها گرهگشای مشکلات مالی تراکتورسازی شد و از اواخر فصل گذشته هم یکی از هواپیماهای شرکت آتا را در اختیار این باشگاه قرار داد.
کمکهای زنوزی به باشگاه تراکتورسازی خیلیها را به یاد حسین هدایتی میانداخت که به پرسپولیس کمکمالی میکرد که بعضاً برای این تیم حواشی به دنبال داشت. هدایتی هم چند سال قبل برای خرید مالکیت باشگاه پرسپولیس وارد عمل شد ولی موفق به دراختیار گرفتن آن نشد.
زنوزی علاوه بر امتیاز باشگاه گسترش فولاد، سال گذشته امتیاز باشگاه ماشینسازی را هم خرید تا از انحلال آن جلوگیری کند و حالا جدیترین چالش دوران حضورش در فوتبال را در تراکتورسازی تجربه میکند.
البته طبق قانون، زنوزی نمیتواند مالکیت دو باشگاه را برعهده داشته باشد، به همین دلیل باید سهام باشگاههای گسترش و ماشینسازی را بفروشد تا بتواند فعالیتش در تراکتورسازی را استارت بزند.
او از همین حالا وعدههای جالبی به هواداران تراکتورسازی داده و مدعی آن است که در گام اول به دنبال جذب یک مربی خارجی سطح بالا برای این تیم خواهد بود و در کنار آن بازیکنان خارجی با کیفیتی هم جذب میکند.
باید دید سرنوشت تراکتورسازی با مالکیت خصوصی آن چه خواهد شد و این میتواند یک تجربه خوب برای ورود استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی باشد.