برای شخص دوست داشتنی که نگران وجهه خودش نیست؛
گافهای تکراری آقای گزارشگر روی اعصاب مخاطب/ آقای خیابانی لطفا میکروفون را رها کن!
گزارشگر بازی الهلال - استقلال مثل همیشه اشتباهات عجیبی داشت که نشان از عقب بودن اطلاعات او حتی از مخاطب عادی فوتبال دارد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، گزارشگر دیدار الهلال مقابل استقلال روز گذشته جواد خیابانی بود که مثل همیشه و همانطور که از او انتظار میرفت، عملکرد پر اشتباهی داشت و در برخی موارد این اشتباهات نشان از کمبود اطلاعات آقای گزارشگر حتی در مقایسه با مخاطبین عادی فوتبال داشت.
جواد خیابانی چهره دوستداشتنی برای مردم ماست و این موضوع در اتفاقات و حوادث اخیر کشور مثل زلزله کرمانشاه شدت بیشتری پیدا کرد ولی چهره عمومی خوب خیابانی دلیل بر چشمپوشی از ضعفهایی که او در حرفهاش دارد نیست.
خیابانی در طول بازی اشتباهات زیادی در خواندن نام بازیکنان الهلال و حتی استقلال داشت و فکتهایی که در حین گزارش ارائه میداد نشان از ناآگاهی او نسبت به فرمت و قوانین رقابتها بود.
او در ابتدای مسابقه و زمانی که فرشید باقری با مصدومیت از بازی بیرون رفت بدون توجه و حتی اطلاع از پست بازیکنان، یک روخوانی از فهرست نیمکت ذخیرههای استقلال به عنوان گزینههای جانشینی وی انجام داد و در این میان حتی نام ارشیا بابازاده، گلر سوم آبیپوشان را هم آورد که نشان میدهد خیابانی دروازهبان سوم استقلال را نمیشناسد.
او در طول بازی سِروِر جپاروف را بارها با نام سَروَر صدا زد که نشان میدهد حتی یک بار هم نگارش انگلیسی نام او را ندیده است و حتی نگاهی به فهرست بازی که جلوی او گذاشته بودند هم نکرد.
در زمان دیگری از بازی وقتی هواداران استقلال خواهان به میدان آمدن علی قربانی شدند، خیابانی از او با نام علی باقری یاد کرد که چنین بازیکنی در جمع آبیپوشان وجود ندارد و تنها باقری استقلال فرشید است که او هم به دلیل مصدومیت تعویض شده بود.
در مورد تلفظ درست نام بازیکنان الهلال که دیگر انتظاری از جواد خیابانی نمیرود و اشتباهات پرتعداد وی از جمله بن شارکی خواندن نام بن شرقی دیگر برای مخاطب عجیب نیست.
آقای گزارشگر در مورد قوانین مربوط به مسابقات هم اشتباهاتی داشت که اشاره به ترس بازیکنان یک کارته تا پایان رقابتها از محرومیت از این دست بود، بدون اطلاع از اینکه اخطار بازیکنان یک کارته در مرحله گروهی پاک خواهد شد و در مرحله حذفی محاسبه نمیشود، یا محاسبه تفاضل گل استقلال و العین برای اینکه مشخص شود کدام تیم بالاتر قرار میگیرد هم اشتباه دیگر خیابانی بود در حالیکه قانون بازی مستقیم در این رقابتها اعمال میشود و در هیچ حالتی تفاضل گل بین این دو تیم حکم برتری نداشت.
اینکه گزارشگری چقدر به عنوان یک حرفه تخصصی در زندگی خیابانی مهم است و چقدر برای آن وقت میگذارد مربوط به خودش است ولی خروج کار دقیقاً همان چیزی است که به مخاطب مربوط میشود، کما اینکه اگر مشغله بالای زندگی یک نفر تمرکز او را از شغلی مثل گزارشگری منحرف کرده باشد نتیجهاش چیزی میشود که در بازی استقلال با الهلال مشاهده شد.
خیابانی در محافل مختلف از مشغلههای مختلفش غیر از گزارشگری یاد کرده و همیشه عنوان میکند درآمد ناچیزی از گزارشگری دارد و هزینه زندگی وی از سایر کارهایی که به آن مشغول است تامین میشود و تنها علاقه به گزارشگری او را در این حرفه نگه داشته است ولی وی بهتر است بداند کم اهمیتترین حرفه خیابانی از نظر درآمد برای او شاید مهمترین حرفهاش باشد چرا که ارتباط مستقیمی با مخاطب میلیونی دارد و کیفیت کار او میزان احترامش به این تعداد مخاطب است.
اگر او انگیزه و حوصله سابق را برای دنبال کردن اخبار و اطلاعات روز ندارد و یا اگر مشغلههای دیگر فرصت کافی در اختیارش قرار نمیدهد تا مقابل مخاطب امروزی با اطلاعات بالا و دسترسی کافی به اخبار روز عقب نماند، بهتر است میکروفون را به دست جوانترهایی بسپارد که برای این جایگاه هم شایستگی دارند، هم انگیزه و هم فرصت کافی. قطعاً در این صورت خیابانیِ دوست داشتنی به دور از گزارشگریهای اعصاب خرد کن دوست داشتنی خواهد ماند و لطمهای به محبوبیت وی نخواهد زد.