سازمانهای مردم نهاد یکی از اصلی ترین عوامل توسعه در جوامع پیشرفته هستند
فرید موسوی نماینده مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به نقش سمن ها در توسعه بخشی جامعه اشاره کرد.
به گزارش ایلنا، در این یادداشت آمده است: در مرحله اول باید با کمک قدرت رسانه و سایر ابزار آموزشی، سمن ها، نوع ساختارشان و و نحوه فعالیتشان را به مردم معرفی کنیم تا بتوانیم قشر قابل توجهی از جامعه را به فعالیت در سازمان های مردم نهاد دعوت کنیم و سپس در مرحله بعدی به سراغ دولت و مسئولیم برویم تا بتوانیم سازمان های مردم نهاد را به عنوان یه بازوی کمکی معرفی کنیم.
ایران از نظر فضای کسب و کار در بین ١٩٠
کشور دنیا رتبه ١٢٤ را دارد و این یعنی در حوزه اشتغالزایی با چالشی جدی روبه رو هستیم، میتوانیم از نفس وجود سمن ها به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و با برون سپاری کارهای مربوط به بخش های مختلف دولت به سمن ها ضمن کار آفرینی ر اشتغالزایی فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم.
به علت برداشت های غلط از فعالیت سمن ها این بخش در دولت های نهم و دهم به تعطیلی کشانده شد، با آغاز به کار دولت یازدهم دوره جدیدی از فعالیت این نهادها شروع شد تا جایی که تا امروز در حوزه جوانان حدود ٢٠٠٠سمن تاسیس گردیده است، هرچند این امار با استاندارد های جهانی فاصله زیادی دارد اما میتوان آینده روشنی را برای این حوزه با روند موجود پیش بینی کرد.
در ٤٠ سال گذشته هیچ گاه سیاست گذاری دقیقس در حوزه جوانان وجود نداشته است، امروزه میتوانیم با به رسمیت شناختن سازمان های مردم نهاد جوانان و سپردن برخی امور جوانان به خودشان ضمن هویت بخشی به این قشر از جامعه ریل گذاری درستی برای نسل های آینده داشته باشیم.
اشتغال، ازدواج و آسیب های اجتماعی که از انها میتوانیم به عنوان مهم ترین چالش های زندگی امروز جوانان ایرانی نام ببریم با حرکت درست سازمان های مردم و ایجاد پلی بین مردم و دولت می تواند در مسیر اصلاح و درست قرار بگیرد.
مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد تا تلاش خودرا برای تسهیل فعالیت های سازمان های مردم نهاد جوانان به کار گیرد و با تصویب قوانین حمایتی مسیر رشد و شکوفایی سمن ها را فراهم آورد.