آشنایی با استادیوم محل برگزاری کره – ایران؛ پیشرفته در میان زبالهها
اینکه میگویند زباله را تبدیل به طلا میکنند، نه افسانه است و نه رویا. این همان اتفاقی است که امروز در کره رخ داده است.
به گزارش ایلنا، صحبت از ورزشگاه جام جهانی کره است که در گذشتهای نه چندان دور محل انباشت زبالهها بوده است. سلطانپور، دیپلمات پیشین ایران در کرهجنوبی و شمالی در یادداشتی به بهانه دیدار کره و ایران به این موضوع اشاره کرده است.
در بخشی از یادداشت سلطان پور درباره این ورزشگاه آمده است: «در سال 1995 کره جنوبی به همراه ژاپن برای میزبانی جام جهانی 2002 توسط فیفا انتخاب شدند. در پی این موفقیت مدیران کرهای تصمیم گرفتند در بدترین نقطه شهر سئول یعنی محل سابق دفن زبالههای این شهر استادیوم بسیار پیشرفته ای را تاسیس نمایند که افتتاحیه بازیهای جام جهانی در این استادیوم برگزار شود. به همین منظور شرکت مهندسی سامسونگ برای این کار انتخاب و کار ساخت آن از سال 1998 آغاز شد و در سال 2001 به پایان رسید، استادیومی که شاید یکی از بهترین استادیومهای جهان باشد.»
او درباره مراحل تبدیل شدن این منطقه به یکی از شیکترین مکانهای کره، در یادداشت خود آورده: «در غرب شهر سئول زمین وسیعی وجود داشت که برای چند دهه محل دفن و جمع آوری زبالههای شهر سئول بود. با رشد و توسعه اقتصادی، دیگر این منطقه تحمل این همه آلودگی را نداشت و بوی بد آن تقریبا مردم شهرهای اطراف مانند کیم پو و چند منطقه دیگر را آزار میداد. در سال 1992 دولت کره تصمیم میگیرد با شروع برنامه تفکیک زباله و تاسیس کارخانههای تبدیل زباله به سوخت در هر منطقه، این کوه عظیمی که در حاشیه رودخانه قرار داشت را به منطقهای سرسبز تبدیل کند و رسما زبالهدانی تعطیل شد.
سپس روی این کوههای زباله، تورهای مخصوصی کشیده و با کاشت درخت و دیگر گیاهان کوه زباله به منطقه سرسبزی تبدیل شد. سپس برنامه توسعه و پاک کردن این منطقه و ساخت تعداد زیادی پارک و محل تفریح در دستور کار قرار گرفت اما این پایان برنامهریزی برای این منطقه نبود. در مرحله بعد مقرر شد در محل زبالهدانی عظیم سئول، کارخانه تبدیل زباله به سوخت نیز تاسیس و از انرژی تولید شده و نیز آب گرم حاصل از دستگاههای خنک کننده کوره برای گرمایش آپارتمانهای آن منطقه استفاده شود و این مهم نیز انجام شد. بعد از تبدیل زبالهدانی به پارکهای زیبا، برای رونق هر چه بیشتر این منطقه، پیشرفته ترین استادیوم آسیا نیز ساخته شد.»