استارت سلطانیفر برای رأی اعتماد
وزیر به تشریح نقاط قوت و ضعف ورزش کشور پرداخت
وازن زنان و مردان، افزایش رشتههای مدالآور و بهبود شرایط اقتصادی ورزش از مهمترین برنامههای سلطانیفر برای ٤سال آینده است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان ، وزیر ورزش و جوانان که برای تصدی این سمت در دولت دوازدهم نیز از سوی رئیسجمهوری معرفی شده است، برنامه خود را برای ٤سال آینده به صورت مکتوب ارایه کرده که بخش اعظمی از آن مربوط به بخشهای مختلف ورزش است. او با توجه به تجربه ٩ماه اخیر خود در رأس ورزش کشور و همچنین با توجه به چالشهای پیش رو، برنامهای را ارایه داده و به نقاط ضعف و قوت هر بخش نیز اشاره کرده است. برنامه سلطانیفر در حوزه ورزش به ٨ بخش اصلی تقسیم شده که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
چالشهای ساختاری و همگانی
نخستین بند از چالشهایی که مسعود سلطانیفر برای ٤سال آینده ورزش عنوان کرده، «چالشهای ساختاری و فقدان همافزایی نهادهای تاثیرگذار حوزه ورزش» محسوب میشود. در توضیح این بخش، به تعدد نهادهای تصمیمگیرنده برای ورزش اشاره شده و از سویی عدم تشکیل شورایعالی ورزش کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است. موازیکاری و عدم تقسیم کار ملی جزو مواردی است که در این بند به اصلاح آنها اشاره شده است. در بند دوم از ضعفهایی که وزیر ورزش در ٤سال آینده به رفع آنها فکر میکند، به «پایینبودن سهم ورزش در تأمین سلامت عمومی مردم و بسترسازی ورزش قهرمانی» اشاره شده است. در این بخش اشاره شده که بیش از ٦٥درصد مردم ایران فاقد هرگونه فعالیت بدنی هستند که این امر زنگ خطری جدی برای مسئولان امر محسوب میشود و باید با تقویت ورزش همگانی و قهرمانی رفع شود.
افزایش رشتههای مدالآور
در بند سوم به ورزش قهرمانی اشاره شده و «محدود بودن رشتههای صاحب مدال و عدم دسترسی به قهرمانی پایدار» مورد توجه قرار گرفته است. تنها ٤رشته در تاریخ المپیک به مدال رسیدهاند و در این میان سهم رشتههای پایه فقط یک مدال نقره در دوومیدانی بوده است که سلطانیفر افزایش آنها را در دستور کار خود قرار داده است.
ضعف اقتصاد ورزش
«عدم بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصاد ورزش در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی» بند چهارم این برنامه بهشمار میآید. در سالهای اخیر بحثهای اقتصادی ورزش شدیدا فدراسیونها و باشگاهها را تحت فشار قرار داده و برای برونرفت از این وضع باید به یک راهکار مناسب دست پیدا کرد.
پروژههای نیمهتمام
بحث «تعداد زیاد پروژههای نیمهتمام و کمبود فضاهای ورزشی» که از دولتهای قبلی به یادگار مانده است، در ٤سال اخیر نیز بارها مورد نقد و بررسی قرار گرفت، اما هنوز هم یکی از چالشهای اصلی ورزش به شمار میرود که سلطانیفر سعی کرده آنها را بهعنوان یکی از موارد اصلی برای رسیدگی وزارت ورزش قرار دهد.
توازن بانوان با آقایان
«دسترسی نابرابر بانوان به تسهیلات و فرصتهای متناسب و متوازن» مورد دیگری است که وزیر ورزش در برنامه خود به آن اشاره کرده است. از زمانی که مسعود سلطانیفر در وزارت ورزش روی کار آمده، نزدیک به ٦ رشته در بخش بانوان فعالیت خود را با پوشش اسلامی در میادین بینالمللی آغاز کردهاند و این میتواند نشانه خوبی باشد که زنان ورزشکار در سالهای آینده به توازن خوبی با آقایان برسند.
رسیدگی به جانبازان و معلولان
یکی از مواردی که مسعود سلطانیفر در برنامههای اصلی خود قرار داده است، «کمبود امکانات ورزشی برای جانبازان و معلولان» بوده و امیدوار است که بتواند به این بخش از جامعه نیز امید زندگی ببخشد. ورزش جانبازان و معلولان در سالهای اخیر افتخارات زیادی را برای کشور رقم زده و همواره ورزشکاران این بخش از کمبود امکانات گلایه داشتهاند. در آخرین بخش از بندهایی که سلطانیفر در نظر گرفته، «چالشهای فرهنگی و آموزشی ورزش کشور» آمده است.