با دیدن ترکیب تنم لرزید
واکنش جنجالی برهانی به شکست استقلال: آقای منصوریان، تیمهای درجه سه هم من تو من نمیکنند
یکی از بدترین تجربههای حضور مهاجم سابق استقلال در شبی رقم خورد که با حضور در تلویزیون کارشناسی دیدار استقلال برابر العین را برعهده داشت و آبیها با شش گل مغلوب نماینده امارات شدند.
به گزارش ایلنا، آرش برهانی، مهاجم سابق استقلال که رکورد گلزنی در این تیم را در دست دارد، در فصل گذشته و بعد از جدایی از این تیم و حضوری ناموفق در پیکان ترجیح داد از دنیای بازیگری خداحافظی کند و وارد مرحله جدید حرفهای خود شود. او اکنون سرمربی داماش تهران شده و در خصوص دیدار استقلال و العین و تجربه تلخ کارشناسی این دیدار در تلویزیون صحبت میکند.
اولین حضورت در تلویزیون به عنوان کارشناس با چه نتیجه بدی همراه شد.
باید بگویم واقعا فکر نمیکردم بازی اینجوری تمام شود! من واقعا علیرضا منصوریان را دوست دارم و با اینکه سلیقهاش من نبودهام به او احترام میگذارم و نمیخواهم فکر کنند حرفهایی که میزنم از سر خصومت شخصی است. من وقتی ترکیب استقلال را دیدم تنم لرزید! اولش که شماتیک ترکیب را دیدم متوجه شدم که مگویان هافبک نفوذی است و قرار است پشت سر کاوه بازی کند. با این حال باور نکردم و تصورم بر این بود که ترکیب اشتباه چیده شده. اما بعد که بازی شروع شد دیدم همانطور است که بوده و هرایر به عبدالرحمن چسبیده بود تا به عنوان هافبک وسط با او یارگیری من تو من داشته باشد. همان موقع به این نتیجه رسیدم که استقلال به مشکل خواهد خورد.
تصور رقم خوردن این نتیجه عجیب و تلخ را داشتی؟
این تعداد را که اصلا. ولی 95درصد مطمئن بودم که به مشکل میخورد و وقتی هم که دو گل دریافت کرد فهمیدم که شب بسیار سختی را در پیش دارد. اما مگویان قبلا هیچوقت در هافبک وسط بازی نکرده بود. او یا دفاع راست بود یا دفاع چپ یا دفاع وسط. اما در خط هافبک نبود. ضمن اینکه من تو من در فوتبال کاملا منسوخ شده است و حتی تیمهای درجه سه اسپانیایی هم وقتی مقابل بارسلونا بازی میکنند، بازیکن من تو من برای مسی نمیگذارند که به او بچسبد. ما باید از فضاهای حیاتی محافظت میکردیم و هر کسی که نزدیکتر بود عبدالرحمن را بگیرد. اما مگویان موقع دریافت گل استقلال سر جای خودش نبود و همین موضوع باعث شد تا عقب بیفتد و استقلال گل بخورد.
البته نبود امید ابراهیمی در این بازی و خسته بودن امید نورافکن که نمیتوانست بازی کند، تاثیرگذار بود.
قطعا همینطور است. این دو بازیکن بسیار تاثیرگذار هستند. آن هم مقابل تیمی مثل العین که بسیار باکیفیت است. این تیم در همه جای زمینش بالانس داشت. هم بازیکن قدرتی داشت و هم تکنیکی. هم بازیساز داشت و هم گلزن و در دفاع هم همه بازیکنان این تیم با هم هماهنگ هستند. اما استقلال در مقابل با جوانهایش در این مسابقه شرکت کرده بود و منصوریان مجبور بود تا تیمش را وصله پینه کند. اول که لیست را دیدم به منصوریان حق دادم که تیمش را دفاعی بچیند، اما بعد به این نتیجه رسیدم که نوع چیدمان بازیکنان اشتباه است. مگویان تا به حال آنجا بازی نکرده بود و حضور یک بازیکن در چنین پستی یک برنامه بلندمدت میخواهد و برایم عجیب بود که این بازیکنان یک فصل و خردهای کنار هم بازی کرده بودند اما چیدمان آنها اشتباه بود.
حالا با این تفاسیر آینده استقلال با منصوریان را چطور میبینی؟
استقلال تا هفته پنجم لیگ خیلی خوب و زیبا بازی میکرد. اما بعد از آن تغییر روش داد و تاکتیک دیگری را در پیش گرفت که خیلی خوب هم جواب داد. استقلال خیلی خوب در دفاع و ضدحمله کار میکرد و با همین روش 80درصد تیمها را از پا انداخت و از معدود موقعیتهای خود به درستی استفاده میکرد. یادم هست منصوریان در اولین کنفرانس مطبوعاتیاش گفت میخواهد استقلالی را بسازد که هواداران از دیدن آن لذت ببرند و هر بازی سه، چهار گل بزند. او نشان داده که هواداران را درک میکند و با آنها غریبه نیست. در طول بازی چند بار برای آنها دست تکان میدهد و دلش میخواهد برای هواداران بازی کند. اما این شیوه یعنی دفاع و ضدحمله تاکتیکی است که منصوریان مجبور به استفاده از آن شد. او در فصلی که گذشت بازیکنان تکنیکی خوبی را در اختیار داشت که میخواست با آنها فوتبال زیبایی را ارایه دهد. اما وقتی به مشکل خورد مجبور شد که تغییر روش دهد و برای همین آن بازیکنان تکنیکی هم به مشکل خوردند.
منظورت بختیار رحمانی است؟
بختیار یکی از این بازیکنان بود. او بازیکن تکنیکی است که تمام حملات تراکتورسازی دست او بود و به بازی سرعت میداد. اما در استقلال منصوریان مجبور شد که به بازی مستقیم روی بیاورد. شما گلهای بازی داربی را نگاه کنید، همه از روی ضربات مستقیم به دست آمده، ضمن اینکه استقلال روی ضربات ایستگاهی هم با سانترهای خسرو حیدری و امید ابراهیمی خیلی خوب کار میکند.
کاوه رضایی چطور بود؟
کاوه تنها بود. او فاصلهاش با خط هافبک زیاد بود و بازیکنان 30، 40متر با او فاصله داشتند.
اما باز هم هفت گل زد و 9 پاس گل داد.
کاوه مهاجم نوک بازی میکند. اگر به فصلهای قبلی لیگ برتر نگاه کنید میبینید که مهاجمهای نوک در استقلال بالای 10 گل زدهاند. مهاجم نوک از باکس خود تکان نمیخورد و همه توپها به او ختم میشود. یک مهاجم سرزن و تمامکننده. اما من امسال در استقلال یک مهاجم نوک تمامعیار که قوی باشد ندیدم. تازه کاوه خیلی وقتها عقب میآمد و پاس در عرض میداد و یا پاس گلهایی هم که میداد روی سانتر بود که این وظایف یک مهاجم نوک نیست. کاوه خیلی خوب کار کرده اما به عنوان مهاجم نوک این آمار خوبی نیست. کاوه خیلی بازیکن خوب و باکیفیتی است اما مهاجم نوک نبوده است. مهاجم نوک بازیکنی مثل رضا عنایتی است که وقتی در استقلال بود در طول فصل بالای 20 گل میزد. حالا هم یک مهاجم نوک در استقلال و پرسپولیس در طول مسابقه از فرصتهایی که نصیباش میشود حداقل یکی را باید گل کند.
حالا با تمام این توضیحاتی که درباره کاوه دادی، او توانست جانشین خوبی برای شماره 9 تو باشد؟
همانطور که گفتم کاوه بازیکن خیلی خوب و باکیفیتی است اما در مورد شماره 9 باید بگویم که من سالهای زیادی را در استقلال بازی کردم و حالا هم باید سه، چهار فصل بگذرد تا درباره شماره 9 نظر داد!
تو 115 گل در لیگ برتر به ثمر رساندی. 80گل برای استقلال و 35گل برای پاس. فکر میکنی چقدر طول بکشد که یک بازیکن بتواند به رکورد تو برسد؟
در استقلال آقای علی جباری به عنوان یک هافبک 89 گل زده بود و من بعد از 30 سال این اتفاق برایم تکرار شد. من حدود 80درصد بازیها را به غیر از سال 88 که مهاجم نوک بازی کردم، هافبک بودم یا وینگر چپ و راست. خودم دوست داشتم نوک باشم اما بر حسب نیاز تیم در کنارهها بازی میکردم. از آماری که دارم راضی نیستم و برای همین دوست دارم از گلهای من به عنوان یک هافبک یاد شود! در حال حاضر هم جوانهای خوبی را در فوتبال ایران میبینم اما آنها باید یاد بگیرند که بازیکنان در استقلال و پرسپولیس تحت فشار هستند. اگر یک بازی هتتریک کنند همه بهبه و چهچه میکنند اما اگر بازی بعد گل نزنند همه یادشان میرود.
مثل اتفاقی که برای مهدی طارمی افتاده.
کلا تماشاگران در فوتبال حافظه بلندمدت ندارند. در همه جای دنیا هم همین است. شما ببینید رونالدو هم وقتی دو بازی گل نمیزند، از طرف تماشاگران رئالمادرید هو میشود. بنابراین بازیکنانی که در استقلال و پرسپولیس بازی میکنند باید از لحاظ روحی خیلی قوی باشند و بتوانند سریع خودشان را ریکاوری کنند. من هم خیلی این کار را کردم و دوام آوردم. اما این آخرها دیگر خسته شده بودم و نمیتوانستم خودم را ریکاوری کنم.