گزارش کامل همراه با تصاویری دیدهنشده از نخستین «جشنواره حجازی»
نخستین جشنواره حجازی در سالن «قلم» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور چهرههای مطرح هنری، ورزشی و سیاسی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، چهارشنبه شب نخستین جشنواره حجازی در سالن «قلم» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد تا برای اولین بار شاهد برپایی چنین جشنوارهای جهت دریافت نشان برترین های فوتبال ایران باشیم.
در این مراسم چهره های مطرحی از عرصه های سیاست، هنر و ورزش کشور حضور یافتند که می توان به نام هایی چون: محمد رضا عارف چهره نامدار عرصه سیاست ایران، مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال ایران، علی فتح اله زاده، هادی حسینی معاون حقوقی امور مجلس استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنایت آتشی، علیرضا اسدی، رضا صادقپور، حسن حبیبی، فرامرز ظلی، اکبرکارگر جم، نصراله عبداللهی، رضا عادلخانی، فریده شجاعی، بهناز شفیعی، بیژن ذوالفقارنسب، محمد زادمهر، بهتاش فریبا، سعید مراغه چیان، جعفر مختاری فر، حمید بابازاده، علی دایی، آتیلا حجازی، محمدرضا مهدوی، سعید رمضانی، آرش برهانی، ابراهیم صادقی، مهدی طارمی، وحید امیری، علیرضا بیرانوند، محمد انصاری، آتوسا حجازی، فرشته کریمی، خشایار محسنی، علیرضا فغانی، محسن ترکی، عادل فردوسی پور، مزدک میرزایی، پیمان یوسفی، تیمور غیاثی، امیر رفیعی، همایون اسعدیان، منوچهر شهسواری، حسن فتحی، فرشته طائر پور، جواد یحیوی، مازیار میری، آناهیتا همتی، پرستو صالحی، آزاده زارعی و ... اشاره کرد.
پس از پخش سرود رسمی ایران و تلاوتی آیاتی از قرآن مجید، جواد یحیوی که اجرای جشنواره را بر عهده داشت، مختصر توضیحی پیرامون گردهمایی مهمانان ارائه کرد.
در ادامه وی از امیر رفیعی طراح و مدیر مراسم خواست تا به صورت رسمی و با خواندن بیانیه ماموریت جشنواره آغازگر آن باشد. بیانیه ای که ایجاد فرهنگی مشترک میان ورزشکاران و هنرمندان و تاثیرگذاران بر این دو حوزه محور اصلی آن بود و این مهم بر اخلاق مداری با تکیه بر رفتار و منش ناصر حجازی تاکید ویژه ای داشت. ضمن آن که رفیعی اعلام کرد ملاک ارزیابی جشنواره، بازی های لیگ برتر و لیگ آزادگان ایران در کنار مسابقات جام حذفی کشور و لیگ قهرمانان آسیا است.
پس از قرائت بیانیه ماموریت جشنواره، رفیعی از دکتر محمدرضا عارف درخواست کرد تا با حضور روی سن از نشان جشنواره حجازی رونمایی کند.
پس از این رونمایی، دکتر عارف به سخنرانی پرداخت که در طی آن، تاکید ویژه ای بر آن نمود که ورزشکاران و هنرمندان تاثیر شگرفی بر جامعه و جوانان دارند. نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش از ناصر حجازی به عنوان الگوی خود در دوران جوانی یاد کرد که مردی اخلاق مدار و نمادی از معرفت بوده است.
با پایان صحبت های دکتر عارف، اهدای نشان های جشنواره حجازی بدین شکل که یک چهره ورزشی و یک چهره هنری نسبت به اعطای آن بر روی سن دعوت می شدند، آغاز گردید که نامزدها و برترین های به شرح زیر مورد تقدیر قرار گرفتند:
در بخش برترین گزارشگر سال که پیمان یوسفی، عادل فردوسی پور و مزدک میرزایی نامزد دریافت آن بودند، نشان جشنواره حجازی به عادل فردوسی پور رسید.
در بخش برترین داور سال، نشان جشنواره حجازی از میان بیژن حیدری، علیرضا فغانی و محسن ترکی به علیرضا فغانی رسید که البته در این بخش از محسن ترکی که چندی قبل از دنیای داوری خداحافظی کرده بود با اعطای دیپلم افتخار قدردانی شد.
سعید آذری دریافت کننده نشان حجازی در بخش برترین مدیر سال بود که این مهم در رقابت با جواد نعمتی نژاد و علی اکبر طاهری به دست آمد.
مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال ایران که در راه صعود تیم ملی ایران به جام جهانی زحمات زیادی کشیده است، دیپلم افتخار خود را با عنوان مدیر نمونه از دستان دکتر محمدرضا عارف دریافت کرد تا از زحمات وی اینگونه قدردانی گردد.
در بخش برترین مربی سال نیز برانکو ایوانکوویچ، علیرضا منصوریان و مهدی تارتار نامزد دریافت نشان جشنواره حجازی بودند که بر اساس نظر هیات داوران، سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تهران به این عنوان رسید.
قبل از اعطای نشان این بخش، با نظر هیات داوران از علی دایی سرمربی موفق تیم فوتبال نفت تهران که در سال گذشته قهرمان جام حذفی ایران شده بود نیز با اعطای دیپلم افتخار قدردانی ویژه ای به عمل آمد.
مهدی طارمی نیز از میان امید ابراهیمی و وحید امیری توانست در بخش برترین بازیکن سال، نشان جشنواره حجازی را به خود اختصاص دهد.
در بخش برترین دروازه بان سال از میان علیرضا بیرانوند، محمد رشید مظاهری و مهدی رحمتی، نشان جشنواره حجازی به دروازه بان موفق و شایسته یک سال اخیر فوتبال ایران علیرضا بیرانوند رسید تا عملکرد وی اینگونه مورد ارزیابی قرار گیرد.
نشان بازیکن اخلاق مدار سال نیز از میان خسرو حیدری، محمد انصاری و وحید طالب لو، به خسرو حیدری که فاصله کمی با دیگر نامزدها داشت، تعلق گرفت تا جشنواره حجازی پس از این اتفاق، آماده اعطای آخرین نشان خود باشد.
اعطای نشان سال ها افتخار در نخستین جشنواره حجازی به حسن حبیبی رسید تا از وی اینگونه قدردانی گردد. مهمی که با تشویق بی اندازه حاضرین در جمع همراه بود.
در این جشنواره دیپلم های افتخاری نیز داده شد که می توان به دیپلم افتخار پدیده سال به فرشید اسماعیلی اشاره کرد که البته وی نیز به مانند سایر بازیکنان استقلال و سرمربی این تیم که نامزد یا برنده دریافت نشان بودند و از آنها برای حضور در مراسم دعوت شده بود، غیبت داشت تا تعجب حاضرین در سالن را به همراه داشته باشد. هر چند با حضور سرپرست و سایر مربیان باشگاه استقلال تهران و کیفیت مناسب جشنواره عدم حضور این افراد چندان به چشم نیامد.
فرشته کریمی فوتسالیست مطرح خانم ایران نیز بپاس افتخار آفرینی ها بسیار از جشنواره حجازی دیپلم افتخار دریافت کرد.
رضا عنایتی، آرش برهانی و ابراهیم صادقی که سال ها در سطح اول فوتبال ایران به عنوان بازیکن حضور داشتند و با پایان لیگ برای همیشه از بازی در این رشته ورزشی پرطرفدار خداحافظی کردند نیز از سوی هیات داوران دیپلم افتخار نخستین جشنواره حجازی را دریافت نمودند.
پس از پایان اعطای نشان ها و دیپلم های افتخار، جواد یحیوی ضمن قدردانی از خشایار محسنی مدیر موفق ایرانی در خارج از کشور که از برگزاری جشنواره حمایت مالی کرده بود، از اسپانسر اصلی نخستین جشنواره حجازی مسعود مهدوی مدیرعامل مجموعه ورزشی و تندرستی آتیران دعوت کرد تا برای مهمانان از دلایل حضور خود در جشنواره صحبت کند.
با پایان صحبت های مهندس مهدوی، سعید رمضانی داماد ناصر حجازی نیز دقایقی از اخلاق ناصر حجازی و تاثیر رفتار های وی بر جامعه سخن گفت و ابراز امیدواری که این جشنواره که نخستین دوره خود را تجربه کرده است، در سال های بعد بهتر، کم نقص تر و باشکوه تر برگزار گردد.
در این مراسم نامزدها با تصاویری که حاصل کار رضا تاری وردی و با صدای بهروز رضوی گوینده مطرح ایران بود، پخش میشد. ضمن آن که در اواسط برنامه کلیپی با صدای رضا یزدانی از فیلم «من ناصر حجازی هستم» با نام پرواز عقاب پخش گردید که جالب توجه بود.
در خاتمه بار دیگر اعلام می گردد امیر رفیعی به عنوان مدیر جشنواره، مهدی محمدزاده با سمت دبیر جشنواره و آتیلا حجازی، بیژن ذوالفقارنسب، جهانگیر کوثری، سعید رمضانی، علی فتح اله زاده، مازیار میری، مجید نامجو مطلق، محمد پنجعلی، محمد زادمهر، همایون اسعدیان به عنوان اعضای هیات داوران، در برپایی نخستین «جشنواره حجازی» نقش داشتند.