به بهانه دیدار ذوباهن - گسترشفولاد
نبرد ژنرال - سامورایی؛ آندو دشمن همیشگی
امیر قعلهنویی یکبار دیگر مقابل یکی از شاگردان سابقش که رابطه خوبی با او ندارد قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، ذوبآهن اصفهان - گسترش فولاد تبریز، دیداری که شاید در همه ادوار لیگ برتر یک بازی معمولی به نظر میرسید ولی در فصل جدید با تغییراتی که دو تیم در کادرفنی و بازیکنان خود دادند، سوژههای جالبی برای فوتبالدوستان خواهد داشت.
چند روز قبل بود که خبر پیوستن تیموریان به گسترش فولاد رسانهای شد و نکته جالبش قرار گرفتن مجدد او مقابل قلعهنویی، سرمربی سابقش در استقلال و تیم ملی است که رابطه آنها در مقطعی به طور جدی به چالش کشیده شد.
تیموریان فصل گذشته هم زمانی که ناچار محرومیت استقلال به آغوش دایی در نفت پناه برد، در فینال جام حذفی مقابل تراکتورسازی قلعهنویی قرار گرفت و با یک پاس بینقص در دقیقه 90 برای شهباززاده، یکبار دیگر دست امیرپاشای سابق تراکتوریها را از جام کوتاه کرد تا یک پرده دیگر به تقابل این دو نفر اضافه شود.
در متن زیر تمام چالشهای پیش این دو نفر را در سالهای اخیر مرور میکنیم:
تمسخر سرمربی تیمملی در رختکن
اولین همکاری قلعهنویی و تیموریان مربوط به زمانی میشود که سرمربی سابق استقلال هدایت تیم ملی را بر عهده گرفته بود و تیموریان هم پس از حضور در جام جهانی 2006 به نوعی دوران خودش را در تیم ملی بزرگسالان آغاز کرده بود. در آن دوره اتفاق خاصی میان طرفین رخ نداد ولی شنیده شده در یکی از جلسات فنی در رختکن تیم ملی و زمانی که قلعهنویی با پایان صحبتهایش رختکن را ترک میکند تیموریان چشم سرمربی را دور دیده و به تقلید و تمسخر صحبتهای او میان سایر بازیکنان میپردازد. اتفاقی که به گوش قلعهنویی میرسد و دلخوریای ایجاد میکند که اگرچه مطرح نمیشود ولی آتشی زیر خاکستر باقی میماند.
تیموریان فراری از قلعهنویی
با توجه به سبک بازی تیمهای قلعهنویی و انتظاری که او از نقش هافبک دفاعی در تیمش دارد تیموریان گزینه مناسبی برای بازی در تیمهای او نبوده است. این بازیکن در دوران تیم ملی هم از وظایفی که سرمربی به او محول میکرده ناراضی بوده و برای همین کمی طول کشید تا فرصت همکاری مجدد در تیم باشگاهی میانشان فراهم شود.
در طول چندسال و با توجه به جابجایی دائم تیموریان و قلعهنویی در تیمهایشان اتفاقات به گونهای رخ میدهد که بهنظر میرسد تیموریان از قلعهنویی فراری است.
این بازیکن هنگام بازگشت به فوتبال ایران با پیشنهاد همزمان تراکتورسازی و سپاهان روبرو میشود و با وجود اینکه سپاهان وضعیت بهتری داشت تیموریان ترجیح میدهد به پیشنهاد قلعهنویی جواب رد داده و به تراکتورسازی برود. ولی زمانی که فصل به پایان رسید و قلعهنویی به تراکتورسازی رفت از مسئولان باشگاه درخواست حفظ تیموریان را داشت ولی این بازیکن حاضر به تمدید قراردادش نشده و به استقلال مظلومی پیوست. سال بعد قلعهنویی به استقلال برگشت و بازهم تیموریان حاضر به همکاری با او نشده و به لیگ قطر رفت تا برای الخریطیات بازی کند.
تیم ملی و ستاره سوم، عامل همکاری طرفین
این بازی موش و گربه در فصل بعد به پایان رسید و تیموریان که حفظ جایگاهش در تیم ملی و همچنین قرار گرفتن در پروژه قهرمانی آسیا برایش بهتر بود به استقلال برگردد تن به همکاری با قلعهنویی داد. همکاری تیموریان و قلعهنویی در استقلال به صعود به مرحله نیمههایی بازیهای آسیایی منجر شد ولی این بازیکن هم مثل پژمان منتظری و جواد نکونام در نیمه راه استقلال را ترک کرد و دست قلعهنویی را در پوست گردو گذاشت. این جدایی آغاز جنگ علنی طرفین بود.
فرضیه اول: درگیری با لیدر نزدیک به قلعهنویی
با وجود اینکه اختلافات طرفین بعد از قطع همکاری علنی شد، ولی نزدیکان تیم در آن مقطع میگویند رابطه قلعهنویی و تیموریان از مدتها قبل تیره شده بود. تیموریان که در یکی از بازیهای لیگ برتر نمایش ضعیفی از خودش نشان داده بود با اعتراض هواداران روبرو میشود. در جلسه تمرینی فردای بازی تماشاگران حاضر در تمرین در صحبت با یک لیدر به بازی تیموریان اعتراض میکنند و آن لیدر که رابطه خوبی با قلعهنویی دارد از لفظ بدی در مورد تیموریان استفاده میکند. صحبتی که بدون اطلاع لیدر و به دلیل نزدیکی سرژیک تیموریان (برادر و مدیر برنامههای آندرانیک) به صحنه به گوش او رسید و به آندو منتقل شد. این موضوع باعث درگیری میان تیموریان و لیدر مربوطه در تمرین روز بعد شد و در حالی که تیموریان انتظار داشت سرمربی تیم از او حمایت کند با بیتفاوتی قلعهنویی روبرو شد و او را متهم به جانبداری و میدان دادن به لیدرها کرد.
این یکی از فرضیههایی است که در دلیل اختلاف طرفین و کلید خوردن جدایی تیموریان مطرح شده است ولی نزدیکان قلعهنویی و بخشی از هواداران استقلال عقیده دیگری دارند.
فرضیه دوم: باند نکونام در استقلال
یکی از این دلایل مطرح شدن موضوع باند نکونام در استقلال و نفوذ روی ملیپوشان این تیم بود و اینکه گفته میشد کاپیتان تیم ملی به خاطر اینکه استقلال راضی نمیشد خارج از تقویم رسمی فیفا بازیکنانش را به اردوی تیم ملی بفرستد دست بکار شده و زمینه جدایی ملیپوشان این تیم مثل منتظری و تیموریان را فراهم کرده است. موضوعی که هیچ وقت نه به اثبات رسید نه رد شد.
فرضیه سوم: چرک کف دست
عدهای از هواداران استقلال در آن مقطع نه قلعهنویی را مقصر جدایی تیموریان میدانستند نه نکونام را. آنها عقیده داشتند تیموریان به دنبال عدم دریافت مطالباتش از استقلال جدا شده است. تیموریان با قرارداد 2.1 میلیاردی به نوعی در این زمینه رکوردشکنی کرد و از این مبلغ جزو جدول بالاترین پرداختیهای استقلال بود ولی همیشه در صف اول معترضین تعویق مطالباتش میشد. موضوعی که بارها با اعتراض و گلایه هواداران استقلال مواجه شد. تیموریان مرتباً در مصاحبههایش اعلام میکرد رفتار بد قلعهنویی در رختکن با او باعث جدایی شده است ولی عدهای این حرفها را باور نکرده و تیموریان را به پولدوستی متهم کردند. قلعهنویی در پاسخ ادعای آندو در نشست خبری پیامکی از او به دوربینها نشان داد که این بازیکن برای جدایی از استقلال از سرمربی تیمش حلالیت طلبیده است. پیامکی که بعداً تیموریان ادعا کرد مربوط به چند سال قبل بوده و ارتباطی با آن مقطع زمانی نداشته است.
بازگشت به تراکتورسازی و کندن درجهها
تیموریان درحالی حرف از تعصب به استقلال میزد که رفتنش به تراکتورسازی و شیوه حضورش پای میز قرارداد با لباس یکدست قرمز و عکس انداختن با انگشتی که به استامپ قرمز آغشته شده بود خون هواداران استقلال را به جوش آورد و این موضوع را دلیلی بر اثبات بیتعصبی تیموریان دانستند.
حتی تیموریان در دیدار مقابل استقلال تهران پس از گل تیمش پیراهن قرمز خود را به دوربینها نشان داد که این حرکت هم اعتراض زیادی از سوی هواداران استقلال به همراه داشت.
آندو انگیزه زیادی برای درخشش در تراکتورسازی داشت و بازیهای خوبش در ترکیب این تیم دخلی با نمایش ضعیفش در نیم فصل اول در استقلال نداشت. او به خاطر اینکه در قراردادش با تراکتورسازی قید شده بود حق مصاحبههای حاشیهای را ندارد دیگه علیه قلعهنویی موضع رسمی نگرفت ولی هربار برای تراکتورسازی گل میزد یا پاس گل میداد در شادیهایش حرکاتی انجام میداد که مشخص بود برای فرستادن پیغام به قلعهنویی است.
در جایی تیموریان با اشاره به چشمهایش میگفت من را ببین و در جایی با اشاره به شانههایش اشاره به کندن درجههای نظامی داشت که گفته میشد به این معنی است که ژنرالی را از قلعهنویی گرفته است.
با این حال فصل برای تیموریان در تراکتورسازی با وجود بازیهای خوبش تلخ تمام شد و با اخراجش در دیدار پایانی مقابل نفت تهران به نوعی یکی از مقصرین اصلی از دست رفتن جام قهرمانی این تیم لقب گرفت.
تقویت فرضیه سوم با رد پیشنهاد استقلال
قلعهنویی سومین سال حضورش در استقلال را با شرایط بدی به پایان رساند و برای اولین بار در طول دوران مربیگریاش از یک تیم کنار گذاشته شد. رفتن قلعهنویی با بازگشت مظلومی مصادف شد و سرمربی جدید استقلال پروژه بازگشت مخالفان قلعهنویی را کلید زد. رحمتی به این تیم بازگشت ولی تیموریان به پیشنهاد استقلال جواب رد داد و به امصلال قطر پیوست تا آن هوادارانی که عقیده داشتند جدایی آندو به دلیل مسائل مالی بوده فرضیه خود را دوباره مطرح کنند که اگر تیموریان واقعاً به خاطر قلعهنویی از استقلال رفته است چرا به درخواست مظلومی جواب رد داد؟
آرامش پس از طوفان
اختلاف قلعهنویی - تیموریان برخلاف ماجرای سرمربی تراکتورسازی با رحمتی اگرچه برطرف نشد ولی دیگر جلوه علنی نداشت و در تقابلهای اخیر طرفین با آتشبس همراه بود. ولی نرفتن تیموریان به سمت نیمکت قلعهنویی مخصوصا در دیدار رفت دو تیم میان ماشینسازی - تراکتورسازی نشان میدهد این دو نفر همچنان با یکدیگر اختلاف دارند. قلعه نویی در انتهای فصل پانزدهم به تراکتورسازی رفت و تیموریان ابتدای فصل از این تیم جدا شده بود. در نقل و انتقالات پیش از شروع فصل شانزدهم که تیموریان به دنبال بازگشت به لیگ ایران بود صحبتهایی برای همکاری مجدد طرفین انجام شد و نزدیکان تیم قصد داشتند قلعهنویی را راضی به بازگشت تیموریان کنند ولی سرمربی تراکتورسازی اعلام کرد نیازی به این بازیکن ندارد تا آندو راهی ماشینسازی شود.
تراکتورسازی - نفت، نمیگذارم دستت به جام برسد
تیموریان نیم فصل دوم و در حالیکه نتوانست به استقلال بازگردد به نفت تهران رفت و در 2 بازی پیاپی در هفته پایانی لیگ برتر و فینال جام حذفی در ترکیب این تیم مقابل تراکتورسازی به میدان رفت. پرده اصلی رویارویی تیموریان با تیم قلعهنویی مربوط به فینال جام حذفی بود. قلعهنویی که پیش از این یک حضور ناکام در تراکتورسازی داشت، با توجه به محرومیت این تیم از نقل و انتقالات قصد ماندن نداشت و تنها آرزویش این بود که نیمکت تراکتور را با قهرمانی جام حذفی ترک کند.
اتفاقی که با از دست رفتن پنالتی ایرانپویان، خراب کردن تک به تک توسط محمد ابراهیمی و در نهایت با پاس طلایی تیموریان و ضربه دقیق شهباززاده در دقیقه 90 بازی حسرتش به دل قلعهنویی ماند. تیموریان دیگر حرکات عجیب غریبی که حامل پیامهای طعنه آمیز به قلعهنویی باشد از خودش نشان نداد ولی بر چه کسی پوشیده است که سامورایی نفتیها انگیزهای مضاعف بر قهرمانی جام حذفی در آن دیدار داشت؟
ذوبآهن - گسترش فولاد؛ دیدار در ساحل آرامش؟
تقابل روز جمعه ذوبآهن - گسترش فولاد بدون حضور این دو نفر مثل همیشه یک دیدار معمولی بود ولی تیموریان و قلعهنویی از عوامل جذابیت بازی هستند.
با این وجود دیگر نه قلعهنویی آن آدم جنجالی و پرحاشیه سابق است که هر روز تیتر یک رسانهها را به خود اختصاص دهد و نه تیموریان در سالهای پایانی فوتبالش به فکر یاغیگری خواهد بود و بعید است در این پرده از تقابل طرفین مثل همیشه جنجال خاصی شاهد باشیم، ولی هرچه باشد قلعهنویی، قلعهنویی است و تیموریان هم تیموریان و دیدارشان مثل همیشه جذاب...