نگاهی به جانشینان احتمالی محمد بنا
سرنوشت تیمهای ملی کشتی برای بسیاری از مردم ایران مهم است. ایرانیان کشتی را ورزش اول خود میدانند و همواره حساسیت خاصی به سرنوشت تیمهای ملی خود دارند.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، پس از کنارهگیری محمد بنا و اعلام بازنشستگی او، گزینههای جانشینی او از طریق یکی از اعضای شورای فنی اعلام شد. جمشید خیرآبادی، حسن رنگرز و ناصر نوربخش سه گزینه احتمالی سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی هستند که باید با مشورت شورای فنی یک نفر به عنوان جانشین آقای خاص انتخاب شود. در ادامه نگاه کوتاهی خواهیم داشت به کارنامه سه گزینه اعلام شده برای رسیدن به سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی:
حسن رنگرز: او یکی از مازندرانیهای کشتی ایران است. او توانست برای اولین بار بعد از انقلاب 57 مدال طلای رقابتهای 2001 جهانی را برای کشتی فرنگی ایران به دست آورد. اگر بخواهیم به سوابق حسن رنگرز در ورزش کشتی اشاره کنیم میتوانیم پستهای مدیریتی بسیاری بینیم. از سوابق او میتوان به نایب رییس فدراسیون کشتی آسیا، مشاور فنی فدراسیون کشتی مراکش، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی مراکش (که با این تیم در رقابتهای المپیک ریو حضور داشت)، سرمربی تیم ملی جوانان کشتی فرنگی، نایب رییس فدراسیون کشتی ایران اشاره کرد. او با سوابق مدیریتی بسیاری که دارد میتواند یکی از افرادی باشد که به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی معرفی شود. او را میتوان یکی از مربیان جوانان کشتی فرنگی دانست که میخواهد جا پای بزرگانی چون محمد بنا بگذارد.
جمشید خیرآبادی: او را میتوان یکی از نزدیکترین افراد به محمد بنا در المپیک لندن دانست. المپیکی که تیم ملی کشتی فرنگی ایران توانست سه مدال طلا به دست آورد. جمشید خیرآبادی پس از اینکه به عنوان سرمربی تیم ملی آذربایجان انتخاب شد اعلام کرد که شاگرد بنا است و فنون مربیگری را از او آموخته است. خیرآبادی میخواست با کشتیگیران ایرانی خود در تیم ملی آذربایجان نتایج خوبی را در المپیک کسب کند ولی تنها توانست با یک مدال برنز به کار خود پایان دهد. خیرآبادی توانست با تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان برسکوی دوم و سوم جهان بایستد و سهم بسیار زیادی در شکوفایی این رشته در کشور آذربایجان داشته باشد. او که خود را شاگرد آقای خاص کشتی فرنگی میداند یکی دیگر از گزینههای رسیدن به سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی است.
ناصر نوربخش: در کارنامه ورزشی نوربخش تجربه سرمربیگری و مربیگری تیم ملی بزرگسالان و تیم ملی جوانان را دیده میشود. او را میتوان یکی از کمک مربیانی نامید که در کنار تیم ملی نتایج خوبی کسب کرده است. نوربخش هم با بنا و هم با پازاج در کنار تشک تجربیات خوبی کسب کرده است. او یک بار دست به افشاگری در مورد تیم ملی ایران زد و به نوعی از برخی چهرههای تیم ملی انتقاد کرد. از بین سه نماینده اعلام شده برای جانشینی محمد بنا توسط یکی از اعضای شورای فنی تنها شخصی که تجربه مربیگری تیم ملی کشتی فرنگی را در کارنامه خود دارد ناصر نوربخش است. او پس از کناره گیری محمد بنا به این سمت برگزیده شد ولی به دلایلی به حضور خود در تیم ملی ادامه نداد. او پس از کناره گیری از تیم ملی به یکی از خبرگزاریها دلیل کنارهگیری خود را چنین توصیف میکند: فکر میکردم در کشتی بیشتر از این برای ما ارزش قائل شوند اما متاسفانه از من استفاده ابزاری شد. در این مدت در حسرت یک جلسه با خادم ماندم و حتی به ما اعلام نکردند که حقوق و مزایای ما چقدر است و به مربیان نیز تومانی ندادند.
همواره تیمهای ملی کشتی ایران مورد توجه بسیاری از مردم ایران هستند. مردم ایران کشتی را ورزش اول خود میدانند و همواره حساسیت خاصی به سرنوشت تیمهای ملی دارند. بعد از هر المپیک ما شاهد تغییراتی در تیمهای ملی بودیم و اینبار هم باید منتظر تصمیم شورای فنی باشیم تا ببینیم چه کسی را به عنوان سکان دار هدایت تیم ملی کشتی فرنگی انتخاب میکنند.