همه حاشیههای کاروان ایران در المپیک ریو 2016
هر دوره از المپیک همیشه با حاشیههایی همراه است که به مرور حواشی کاروان ایران در المپیک 2016 میپردازیم.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، المپیک ریو با تمام حواشیاش به پایان رسید و کار کاروان امام رضا (ع) در ریو با کسب هشت مدال رنگارنگ به پایان رسید. هر دوره از المپیک همیشه با حاشیههایی همراه است که به مرور حواشی کاروان ایران در المپیک 2016 میپردازیم.
پیش از اعزام؛ از لباسها تا اعزام نشدن مربیان
پیش از اعزام ورزشکاران به المپیک به ریو، اولین حاشیه با لباسهای کاروان ایران آغاز شد. لباسهایی که پس از رونمایی، تصویرش دست به دست در شبکههای اجتماعی چرخید و سوژه انتقادها شد. آنقدر موج این انتقادها زیاد بود که مسئولان را مجاب به تغییر طراح لباسها کرد تا بلکه حمایت افکار عمومی را به دنبال بیاورد. طرحهای جدید رونمایی شد و البته چندین بار نیز به دلایل نامشخص با تغییراتی مواجه شد تا بالاخره لباسهای کاروان ایران آماده شود. لباسی که کاروان المپیک ایران باید در رژه بزرگترین آوردگاه ورزشی دنیا به تن کند.
یکی دیگر از حواشی پیش از اعزام، خارج شدن نام بعضی از مربیان از لیست اعزامی بود که انتقادات بسیاری همراه داشت. ورزشکاران مجبور شدند بدون مربی خود به المپیک بروند! اتفاقی که احتمالا فقط در کاروان المپیک ایران میافتد. البته مسئولان در برابر انتقادها تسلیم شدند و نام یکی دو مربی را به فهرست افراد اعزامی اضافه کردند که گفتنی است رئیس جمهور نیز در حل این موضوع واسطه شد.
کاروان اعزام شد؛ والیبالیستها تحریم کردند
کاروان ایران اعزام شد. کاروانی که با نام امام رضا (ع) به المپیک ریو رفته بود بازهم شاهد حاشیه بود. مهمترین حاشیه روز رژه نیز، عدم حضور چند تن از والیبالیستهای ایران در مراسم بود. عدم حضور آنها در اعتراض به صادر نشدن کارت یکی از مربیهای تیم ملی و همچنین بی برنامگی کمیته ملی المپیک بود.
المپیک آغاز شد؛ اشکهای تنها مادر المپیک و حذف روزبهانی
المپیک ریو آغاز شد. اولین رشتهای که باید برای ایران مسابقه میداد تیراندازی بانوان بود. بانوانی که با تمام موانعی که بر سر راه داشتند به المپیک رفته بودند. تیراندازانی که برای تمرین آمادهسازی المپیک، فشنگ نداشتند! با تمام این موانع، الهه احمدی به رتبه ششم دست یافت. احمدی که تمام توان خود را برای کسب مدال به کار گرفته بود نتوانست به آرزوی قلبی خود برسد. تنها مادر کاروان المپیک ایران با اشکهایش المپیک ریو را بدرود گفت.
رشته بعدی دوچرخه سواری بود که حاشیههای به همراه داشت. سه ورزشکاری که در این رشته برای ایران مسابقه میدادند هیچکدام نتوانستند به خط پایان برسند که در نوع خود جالب توجه بود.
اتفاق بعدی، حذف احسان روزبهانی بود. تنها بوکسور ایرانی حاضر در ریو که یکی از شانسهای کسب مدال بود در دور اول باخت. روزبهانی که تمام 4 سال تلاش خود را نقش بر آب میدید عصبانی تر از همیشه بود زیرا بسیاری از کارشناسان نقش داور را در باخت احسان پررنگ میدیدند. هرچه بود گذشت و روزبهانی نیز باید به کشور بازمیگشت.
زهرا نعمتی باخت، حدادی حذف شد
زهرا نعمتی، تنها مدالآور تاریخ پارالمپیک ایران، امسال در المپیک نیز شرکت کرد. بسیاری بر این باور بودند که نعمتی در المپیک نیز میتواند مانند پاراالمپیک بدرخشد و مدال آور باشد اما به حریفی از روسیه باخت و حذف شد. البته این بانوی کماندار علت حذف خود را زمین لغزنده مسابقه دانست.
مجتبی عابدینی، شمشیرباز شگفتیساز کشورمان با حذف رقبا توانست به نیمهنهایی المپیک صعود کند. عابدینی که یک گام تا تاریخساز شدن فاصله داشت ایرانیان را تا بامداد بیدار نگه داشت تا با نماینده آمریکا مسابقه دهد. عابدینی اما در نهایت شایستگی با نتیجه نزدیک 15 بر 14 شکست خورد و از صعود به فینال بازماند. در رده بندنی نیز نتوانست به مدال برنز برسد.
احسان حدادی که چشم امید ایران در دوومیدانی بود آمادگی سالهای قبل را نداشت. حدادی بیستوچهارم شد و به فینال نرفت. پس از بازی نیز پذیرفت که آماده نبود و رکورد بدی زد. حدادی هم نتوانست طلسم ریو را برای ایران بشکند و هنوز ایرانیان منتظر مدال ماندند.
طلسم شکست؛ دو مدال طلا برای وزنهبرداران و صعود از گروه والیبال
کیانوش رستمی، وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم کشور توانست اولین مدال را برای ایران بدست آورد. رستمی که در اوج آمادگی بود توانست یک مدال طلا برای کاروان امام رضا (ع) کسب کند.
روز هشتم المپیک، تیم والیبال ایران در اولین حضور تاریخ خود در المپیک توانست مصر را شکست دهد و با دو برد برابر مصر و کوبا، صعود خود را قطعی کند. ایران در گام بعد به ایتالیا، صدرنشین گروه بعدی خورد و نتواسنت این تیم را شکست دهد و به نیمه نهایی صعود کند.
سهراب مرادی، وزنه بردار دسته 94 کیلوگرم کشور نیز دومین مدال طلا را برای ایران به ارمغان آورد و در کنار کیانوش رستمی، دیگر وزنهبردار طلایی کشورمان ایستاد.
شب دهم؛ سوریان ضربه فنی شد، عبدولی مدال گرفت
اما از روز دهم المپیک به بعد بود که شدت حاشیهها برای المپیکیهای ایران افزایش یافت.
حمید سوریان، فرنگی کار وزن 59 کیلوگرم کشورمان تلخترین المپیک خود را پشت سر گذاشت. ابتدا به حریفی از ژاپن باخت و به شانس مجدد رفت و در این دور هم به حریف قزاق خود در اوج ناباوری با ضربه فنی باخت و از کسب مدال برنز نیز بازماند!
سعید عبدولی، مرد پر حاشیه کشتی کشور در ریو هم خرق عادت نکرد تا نامش در لیست حاشیه سازان باشد. عبدولی در ثانیههای پایانی امتیاز از دست داد و بازنده اعلام شد اما در شانس مجدد توانست به اولین مدال خود در المپیک برسد و ریو را با مدال برنز ترک کند.
حبیب اله اخلاقی، کشتیگیر 85 کیلوگرم کشورمان نیز پس از سوریان، دومین فرنگیکار ایران بود که ضربهفنی شد و حذف شد.
بهداد سلیمی؛ پهلوانی که قهرمان نشد
شاید پررنگترین حاشیه المپیک ریو برای ایران و البته تلخترین آن، حذف بهداد سلیمی باشد. این وزنهبردار دسته فوق سنگین کشورمان که با مصدومیتی از ناحیه مچ پا و کتف راست روبهرو بود، توانست در یکضرب، رکورد المپیک و جهان را به نام خود ثبت کند و تمام رقیبان آماده را پشت سر بگذارد. در دور دو ضرب اما روند دیگری اتفاق افتاد. بهداد سلیمی در دو ضرب 145 کیلوگرم را برای شانس اول انتخاب کرد. وزنه را بلند کرد و به شانس بعدی فکر میکرد که داور به او دو چراغ قرمز داد. سلیمی مجبور شد که بلافاصله به روی سکو حاضر شود تا برای بار دوم این وزنه را بلند کند. این بار نیز وزنه را بلند کرد بدون هیچ خطایی 145 کیلوگرم را ثبت کرد. داور مسابقه نیز سه چراغ سفید به سلیمی داد اما هیات ژوری تصمیم دیگری اتخاذ کرد. لبخند زنان حرکت دوم سلیمی را نیز رد کردند. پس از این دو وزنهبرداری پرفشار و پشت سر هم بود که مصدومیتش سر باز کرد و برای سومین حرکت خود روی سکو رفت و نتوانست وزنه را بلند کند. در اوج ناباوری حذف شد و ناامیدانه به وزنه نگاه کرد. نگاهی که کام ایرانیان را تلخ تر کرد. سلیمی با چشمی اشک بار به هیات ژوری اعتراض کرد که هیات ژوری با همان لبخند پر طعنه، اعتراض بهداد را رد کردند.
فرزان عاشورزاده، پدیده تکواندوی وزن 58 کیلوگرم کشورمان نیز در ثانیههای پایانی، بازی برنده را از دست داد و شکست خورد.
کیمیا علیزاده، اولین بانوی مدالآور تاریخ المپیک ایران
شاید یکی از شیرینترین لحظات المپیک، طلسمی بود که به دست کیمیا علیزاده، بانوی تکواندوکار کشورمان شکست. گرهی که از اولین دوره حضور ایران در المپیک تا کنون باز نشده بود. کیمیا علیزاده توانست اولین مدال در تاریخ المپیک ایران را برای بانوان به ارمغان بیاورد. این مدال برنز برای بانوان کشور تاریخ ساز شد.
المپیک با کشتی آزاد پایان رسید؛ سه مدال و البته ضربهفنی رضا یزدانی
پس از مدالهایی که حسن رحیمی (برنز) حسن یزدانی(طلا) و کمیل قاسمی (نقره) در رشته کشتی آزاد برای کشور به دست آوردند چشمها به رضا یزدانی بود. رضا یزدانی که در المپیک لندن شانس مسلم کسب مدال بود، مصدومیتی بد موقع مقابل حریف اوکراینی باعث شد که تمام رویاهایش خراب شود. ریو، سومین تجربه المپیکی رضا یزدانی بود و با مصدومیتی که داشت خود را به ریو رسانده بود تا بلاخره کسب مدال کند. یزدانی که قرعه سختی در پیش داشت در دومین مسابقه خود به مصاف حریفی از آذربایجان رفت که به عقیده اکثر کارشناسان رضا یزدانی توانست دو امتیاز از حریف بگیرد اما داوران و هیات ژوری این دو امتیاز را به رضا ندادند. رسول خادم نیز اعتراض کرد که مورد قبول واقع نشد و یک امتیاز دیگر نیز به آذربایجان دادند و همین باعث باخت این کشتیگیر جویباری شد. این ادعاها با اعلام محرومیت یکی از اعضای هیات ژوری همان مسابقه، تایید میشود. در شانس مجدد اما یزدانی مقابل حریفی از کشور ازبکستان غافلگیر شد و در کمتر از سی ثانیه ضربهفنی شد و پرونده کاروان المپیک ایران را بست.