داور کشتی اخلاقی سلیقهای عمل کرد/ ایران در اتحادیه جهانی کشتی به نماینده احتیاج دارد
کریمی میگوید: تا وقتی که کشتی ایران در اتحادیه جهانی کشتی دارای نماینده و کرسی نباشد، وضع به همین صورت خواهد بود.
جواد کریمی، کارشناس داوری کشتی در خصوص داوری رقابتهای کشتی فرنگی المپیک ریو به خبرنگار ورزشی ایلنا میگوید: با توجه به تغییراتی که در کمیته داوران اتحادیه جهانی کشتی ایجاد شد، دست داوران در اعمال نفوذ تقریبا بسته شده است و مانند دورههای گذشته نمیتوانند با نظر خود در پیروز شدن کشتیگیر دخالت داشته باشند، ولی متاسفانه برخی از داوران به صورت جهتدار و سلیقهای از قوانین استفاده میکنند.
او ادامه میدهد: برخی از قوانین به داوران اجازه میدهد که سلیقهای عمل کنند. مخصوصا در هنگامی که رقابت دو کشتیگیر مساوی دنبال میشود. در کشتی برابر دست داور برای اخطار و امتیاز دادن باز است. در داوریهای این دوره از رقابتهای المپیک تخلف چشمگیری دیده نشد ولی داوران در برخی از رقابتها سلیقهای عمل کردند.
کارشناس داوری به رقابت حبیب اخلاقی اشاره و خاطرنشان میکند: در رقابت حبیب اخلاقی با حریف آلمانی، دو کشتیگیر از نظر تکنیک و تاکتیک به یکدیگر نزدیک بودند. در تایم دوم و ثانیههای پایانی داور با اخطار و امتیاز باعث باخت نماینده ایرانی شد. در صورتی که داور میتوانست اخطار دوم را به کشتیگیر آلمانی و امتیاز آخر را به اخلاقی بدهد. متاسفانه نتیجه این رقابت با سلیقه داور رقم خورد و نماینده کشورمان از رقابتهای المپیک حذف شد.
کریمی در مورد جلوگیری از این گونه اتفاقات میگوید: تا وقتی که کشتی ایران در اتحادیه جهانی کشتی دارای نماینده و کرسی نباشد، وضع به همین صورت خواهد بود. باتوجه به فعالیتهای فدراسیون کشتی امیدواریم ایران در آینده نزدیک هم در هیات رییسه و هم در کمیته داوران اتحادیه جهانی کشتی نماینده داشته باشد.