مصاف ایران با مقتدرترین تیم جامجهانی / یانکیها با برنامه و بیرحم
حریف فردای تیم ملی والیبال کشورمان تاکنون تمام بازیهای خود را در جامجهانی ژاپن برده تا بیرحمترین تیم رقابتها لقب بگیرد.
به گزارش ایلنا، امریکا با کسب 7 طلا، 2 نقره، 6 برنز و مجموعا 15 مدال جهان و المپیک، در رده پنجم مدالآوران تاریخ والیبال قرار گرفته و یکی از با برنامهترین تیمهای جهان است.
تیمی متکی به اجرای برنامه هایی پر از جزئیات تمرین شده؛ به حدی که در جریان مسابقه با کمترین احتمال غافلگیری از طرف حریفان مواجه شود. یک تیم کامپیوتری که اصطلاحا معروف است؛ برای بند بند انگشتان بازیکنانش هم برنامه دارد.
آمریکا که هدف والیبالش؛ طلای المپیک است، تاکنون سه بار به خواسته خود رسیده و از مدعیان طراز اول صعود مستقیم به ریو 2016 از راه جام جهانی است تا بلکه برای چهارمین بار نیز به هدفش برسد. گرچه امسال، کمی با افت مواجه شد و نتوانست در بازی های پان امریکن مقبول ظاهر شود.
این تیم که برنز لیگ جهانی را بر گردن انداخته بود، به بیش از مقام ششمی پان امریکن نرسید. همچنان که در مسابقات انتخابی جام جهانی این منطقه که به میزبانی خودش برگزار می شد، بازی آخر را سه بر دو به کانادا باخت تا به عنوان تیم دوم امریکای شمالی و مرکزی راهی جام جهانی باشد.
هدایت امریکا در جام جهانی همچون دو سال گذشته بر عهده جان اسپیرا؛ سرمربی تیم دانشگاه کالیفرنیا/لسانجلس (UCLA) است. اسپیرا فارغالتحصیل رشته میکروبیولوژی و ژنتیکمولکولی از همین دانشگاه است که والیبال را نیز از همینجا در پست دفاع وسط آغاز کرد و سپس به عنوان مربی فعالیت خود را ادامه داده است. او که تخصصی در بدنسازی هم دارد؛ در نگارش کتاب "تمرین برای انواع عضله؛ بهترین روش برای تناسب اندام" همکاری داشته و سابقه مربیگری در تیم های نوجوانان و جوانان ایالات متحده را نیز دارد.
او از سال 2007 به عنوان دستیار به کادر فنی آمریکا با هدایت هیو مک کاچن اضافه شد و طلای لیگ جهانی و المپیک 2008 را بر گردن آویخت. سپس به دستیاری در دوران سرمربیگری آلن نایپ نیز ادامه داد و نقره لیگ جهانی 2012 را تصاحب کرد. اما از سال 2013 به عنوان سرمربی این تیم برگزیده شد تا برای یک دوره 4 ساله تا پایان المپیک 2016 مردان والیبال آمریکا را رهبری کند. او طی 2 سال گذشته موفق شده مدالطلای لیگجهانی 2014 و مدال برنز این پیکارها در سال 2015 را برای کشورش به ارمغان بیاورد و قهرمان سال 2013 امریکای شمالی و مرکزی شود؛ مقامی که امریکا از سال 2007 به آن نرسیده بود.
خانم آندره آ بکر؛ مربیِ مشاور (Consultant Coach) و روانشناس، صاحب مدرک دکترای مطالعات ورزشی، دستیار اول اسپیرا در تیم ملی آمریکا و دانشگاه کالیفرنیا طی دو سال گذشته، حالا به عنوان سرپرست تیم نیز معرفی شده است. همچنانکه متیو فیوربرینگر؛ ساحلی باز اسبق آمریکا و مربی تیم های پایه این کشور به همراه مایک وال؛ ملی پوش پیشین ایالات متحده، دیگر دستیاران اسپیرا را تشکیل می دهند.
بازیکنان آمریکا پس از پایان تحصیلات دانشگاهی و فراغت از بازی در تیم های دانشگاه شان، در صورت تمایل، با همکاری فدراسیون این کشور به لیگ کشورهای اروپایی منتقل می شوند. آنها اکنون در لیگ های ایتالیا، لهستان، روسیه، فرانسه و آلمان توپ می زنند و ستاره بی چون و چرایشان؛ متیو اندرسون است که طی سه سال اخیر همواره به عنوان والیبالیست سال امریکا برگزیده و معرفی شده است.
شاید آمریکایی ها که پیش از جام جهانی در چند دوره رقابت قاره ای شرکت داشتند، نیازی به بازی تدارکاتی نداشتند. اما باز هم با دعوت از برزیل، چهار بازی را مقابل این تیم تدارک دیدند تا در رقابت با حریفانشان برای کسب بلیت ریو 2016 آماده تر از همیشه باشند.
ایران و امریکا تاکنون ده بازی رسمی مقابل یکدیگر انجام داده اند که پیروزی در چهار دیدار برای ایران و شش برد نیز برای آمریکا رقم خورده است.
دیدارهای رسمی ایران با آمریکا از آغاز تاکنون
1970 (قهرمانی جهان): ایران (2) – آمریکا (3)
2006 (قهرمانی جهان): ایران (0) – آمریکا (3)
2011 (جام جهانی): ایران (0) – آمریکا (3)
2013 (قهرمانان قاره¬ها): ایران (3) – آمریکا (2)
2014 (لیگ جهانی): ایران (0) – آمریکا (3)
2014 (قهرمانی جهان): ایران (3) – آمریکا (2)
2015 (لیگ جهانی): ایران (1) – آمریکا (3)
2015 (لیگ جهانی): ایران (1) – آمریکا (3)
2015 (لیگ جهانی): ایران (3) – آمریکا (0)
2015 (لیگ جهانی): ایران (3) – آمریکا (0)
تیم ملی آمریکا تاکنون در 6 مسابقه خود در این رقابت ها با 5 پیروزی 3بر صفر مقابل استرالیا، کانادا، ایتالیا، مصر و ونزوئلا و یک پیروزی 3 بر یک مقابل ژاپن مقتدرترین تیم این مسابقات تا این مرحله از مسابقات نام گرفته و اکنون با 18 امتیاز در صدر جدول رده بندی قرار دارد.