خبرگزاری کار ایران

نفت‌تهران یک - ذوب‌آهن‌اصفهان ۳

استخراج طلایی یحیی از چاه‌‌‌نفت علیمنصور /ختم یک فصل‌فوتبالی با لهجه‌ اصفهانی

ذوب‌آهن‌اصفهان موفق شد با 3 گل نفت‌تهران را در هم بکوبد تا سومین عنوان قهرمانی تاریخ این باشگاه‌ در جام حذفی رقم بخورد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تیم‌های نفت‌تهران و ذوب‌آهن‌اصفهان در دیدار فینال جام‌حذفی از ساعت 18:30 در ورزشگاه‌تختی با قضاوت محسن ترکی و در حضور حدود 12 هزار تماشاگر به مصاف هم رفتند که این دیدار 3 بر یک به سود اصفهانی‌ها به پایان رسید تا دومین جام فصل فوتبالی ایران هم به کام اصفهانی‌ها باشد.

ترکیب نفت‌تهران: علیرضا بیرانوند، لئوناردو پادوانی، امین حاج محمدی، سعید لطفی، وحید امیری، علی عزتی، کمال کامیابی نیا، آرش رضاوند، ایمان مبعلی، غلامرضا رضایی و علی قربانی

ترکیب ذوب‌آهن: رشید مظاهری، هادی محمدی، کارلوس سانتوس، علی همام، مهرداد قنبری، قاسم حدادی فر، مهدی مهدی پور، احسان پهلوان، دانیال اسماعیلی فر، مهدی رجب زاده و کاوه رضایی

پس از اینکه سپاهان اصفهان موفق شد جام قهرمانی لیگ برتر را بالاتر از نفت تهران و تراکتورسازی بالای سر ببرد، نوبت به ذوب‌آهن اصفهان رسید تا باز هم نگذارد نفت تهران دست‌اش به جام برسد و با پیروزی در فینال حذفی این جام را برای سومین بار به ویترین افتخارات سبزپوشان اصفهانی اضافه کرد.

سید مهدی رحمتی، اوسیانو کروز، مارکار آقاجانیان، دن گاسپار و مهرداد خانبان با حضور در ورزشگاه تختی از نزدیک به تماشای این دیدار نشستند.

دقیقه 46 وحید امیری موفق شد همان ابتدای نیمه‌دوم شوکی را به تیم گل‌محمدی وارد کند تا بازی یک بر صفر به سود شاگردان علیمنصور شود.

دقیقه 48 ذوب‌آهن بالافاصله دست به جبران زد تا بازی را به تساوی بکشد. قاسم حداد‌ی‌فر زننده این گل بود که روی همکاری تیمی و پاس رو به عقب مهدی رجب‌زاده با شوتی آرام و داخل پا دروازه بیرانوند را باز کرد.

دقیقه 50 ورزشگاه تختی که امروز شاهد حضور نزدیک به 7 هزار تماشاگر اصفهانی است در آستانه انفجار قرار گرفت چراکه مهدی رجب‌زاده مهاجم کهنه‌کار و کاپیتان ذوب‌آهن موفق شد گل دوم را برای تیمش به ثمر برساند تا شاگردان یحیی پیش بیفتند.

دقیقه 80 کاوه رضایی تیر خلاص را هم به نفتی‌ها شلیک کرد تا کار را در تختی برای علیمنصور و تیمش تمام کند. ضد حمله ذوبی‌ها و کار خوب مرتضی تبریزی و دفع ناقص مدافع نفت توپ را در اختیار کاوه رضایی قرار داد تا این بازیکن با شوتی فنی توپ را به تور دروازه نفت بچسباند و نتیجه بازی را 3 بر یک کند.

سعید لطفی و علیرضا عزتی، وحید امیری و کامیابی‌نیا از نفت‌تهران و قاسم حدادی‌فر، کاوه رضایی و مهدی رجب‌زاده از ذوب‌آهن از داور این دیدار کارت زرد دریافت کردند.

ذوب‌آهن پیش از این در فصل‌های 81-82 و 87-88 موفق شده بود عنوان قهرمانی جام‌حذفی را به خود اختصاص دهد که شاگردان گل محمدی موفق شدند سومین جام قهرمانی سبزپوشان را به ویترین افتخارات این باشگاه اصفهانی اضافه کنند.

ذوب‌آهن برای رسیدن به جام‌قهرمانی ابتدا نماینده بوشهری‌ها را از پیش‌رو برداشت ولی در ادامه 3 دیدار دشوار در پیش داشت. استقلال‌خوزستان، استقلال‌تهران و پرسپولیس تیم‌هایی بودند که یحیی گل‌محمدی با برتری بر آنها موفق شد تیمش را به فینال حذفی برساند تا مقابل نفت قرار بگیرد.

سال گذشته تراکتورسازان تبریزی موفق شده بودند با برتری بر مس کرمان عنوان قهرمانی این دوره از رقابت‌ها را به خود اختصاص دهند.

تاریخچه جام‌حذفی

جام حذفی ایران برای نخستین‌بار در سال ۱۳۵۵ برگزار شد و تیم ملوان بندرانزلی با برتری ۴ بر یک برابر تراکتورسازی تبریز در فینال بازی‌ها، نخستین عنوان قهرمانی جام‌حذفی ایران را به خود اختصاص داد.

پیش از انقلاب یک دوره دیگر از مسابقات حذفی به انجام رسید که با قهرمانی تاج‌تهران همراه بود. پس از آن به دلیل وقوع‌ انقلاب و آغاز جنگ ایران و عراق مسابقات جام‌حذفی برای ۸ سال(از ۳۵۷ تا ۶۵) برگزار نشد.

نخستین دوره جام حذفی در سال ۶۵برگزار شد. از سال ۶۵ تا ۶۸ که لیگ‌سراسری باشگاه‌های ایران وجود نداشت، جام حذفی تنها مسابقات سراسری و ملی ایران به شمار می‌رفت و قهرمان آن به مسابقات جام باشگاه‌های آسیا راه پیدا می‌کرد. با این حال پس از آغاز مسابقات لیگ‌سراسری در ایران و مسابقات جام برندگان جام در آسیا، نحوه مشخص‌شدن نمایندگان ایران در مسابقات آسیایی دگرگون شد. به این ترتیب که قهرمان‌لیگ به مسابقات جام باشگاه‌های آسیا راه می‌یافت و قهرمان جام حذفی راهی مسابقات جام برندگان جام آسیا می‌شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا در فصل2003- ۲۰۰۲ تصمیم به انحلال مسابقات جام برندگان جام آسیا و تغییر ساختار جام باشگاه‌های آسیا گرفت که در پی آن مسابقات لیگ‌قهرمانان آسیا راه‌اندازی شد. از آن پس همواره یکی از نمایندگان فوتبال ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، قهرمان جام‌حذفی ایران بوده‌ و این موضوع اهمیتی دوچندان را به مسابقات حذفی داده‌است. استقلال تهران با ۹ بار حضور در فینال و 6 بار قهرمانی در این جام، پرافتخارترین تیم فوتبال ایران در این مسابقات محسوب می‌شود.

نتایج کامل جام حذفی ایران از آغاز تاکنون:

فصل قهرمان نتیجه نایب‌قهرمان
۱۳۵۴−۵۵ ملوان انزلی ۱:۴ تراکتورسازی تبریز
۵۷–۱۳۵۶ تاج تهران (استقلال) ۰:۲ همای تهران
۱۳۵۶−۶۵   برگزار نشد  
۱۳۶۵−۶۶ ملوان انزلی ۰:۲ خیبر خرم‌آباد
۱۳۶۶−۶۷ پرسپولیس تهران ۰:۱

(۰:۱) (۰:۰)

ملوان انزلی
۱۳۶۷−۶۸ شاهین اهواز ۳:۵

(۳:۱) (۰:۴)

ملوان انزلی
۱۳۶۸−۶۹

 

  برگزار نشد  
۱۳۶۹−۷۰ ملوان انزلی ۵:۶

ضربات پنالتی

(۱:۱)

استقلال تهران
۱۳۷۰−۷۱ پرسپولیس تهران ۱:۲ ملوان انزلی
۱۳۷۱−۷۲   برگزار نشد  
۱۳۷۲−۷۳ سایپای تهران ۱:۱

(۰:۰) (۱:۱)

جنوب اهواز
۱۳۷۳−۷۴ بهمن کرج ۱:۲

(۱:۰) (۰:۲)

تراکتورسازی تبریز
۱۳۷۴−۷۵ استقلال تهران ۱:۵

(۱:۳) (۰:۲)

برق شیراز
۱۳۷۵−۷۶ برق شیراز ۰:۳

ضربات پنالتی

(۳:۳)

بهمن کرج
۱۳۷۶−۷۷   برگزار نشد  
۱۳۷۷−۷۸ پرسپولیس تهران ۱:۲ استقلال تهران
۱۳۷۸−۷۹ استقلال تهران ۱:۳ بهمن کرج
۱۳۷۹−۸۰ فجر سپاسی شیراز ۱:۳

(۱:۲) (۰:۱)

ذوب‌آهن اصفهان
۱۳۸۰−۸۱ استقلال تهران ۳:۴

(۱:۲) (۲:۲)

فجر سپاسی شیراز
۱۳۸۱−۸۲ ذوب‌آهن اصفهان ۵:۶

ضربات پنالتی

(۲:۲) (۲:۲)

فجر سپاسی شیراز
۱۳۸۲−۸۳ سپاهان ۲:۵

(۲:۳) (۰:۲)

استقلال تهران
۱۳۸۳−۸۴ صبا باتری تهران ۲:۴

ضربات پنالتی

(۱:۱) (۱:۱)

ابومسلم مشهد
۱۳۸۴−۸۵ سپاهان اصفهان ۲:۴

ضربات پنالتی

(۱:۱) (۱:۱)

پرسپولیس تهران
۱۳۸۵−۸۶ سپاهان اصفهان ۰:۴

(۰:۱) (۰:۳)

صبا باتری تهران
۱۳۸۶−۸۷ استقلال تهران ۱:۳

(۱:۰) (۰:۳)

پگاه رشت
۱۳۸۷−۸۸ ذوب‌آهن اصفهان ۲:۵

(۱:۰) (۱:۵)

راه‌آهن تهران
۱۳۸۸−۸۹ پرسپولیس تهران ۱:۴

(۰:۱) (۱:۳)

گسترش فولاد تبریز
۱۳۸۹−۹۰ پرسپولیس تهران ۳:۴

(۲:۴) (۱:۰)

ملوان انزلی
۱۳۹۰−۹۱ استقلال تهران ۱:۴

ضربات پنالتی

(۰:۰)

شاهین بوشهر
۱۳۹۱−۹۲ سپاهان اصفهان ۲:۴

ضربات پنالتی

(۲:۲)

پرسپولیس تهران
۱۳۹۲−۹۳ تراکتورسازی تبریز ۰:۱

 

مس کرمان
کد خبر : ۲۸۱۱۲۹