خبرگزاری کار ایران

همه چیز فقط شعار است!

همه چیز فقط شعار است!
کد خبر : ۱۵۸۳۸۲۱

آمار تکان‌دهنده علیه جوانگرایی در فوتبال ایران

به گزارش ایلنا، نیم‌فصل اول بیست و چهارمین دوره لیگ برتر فوتبال کشورمان در حالی به پایان رسید که متأسفانه شاهد آمارهای خوبی در این رقابت نیستیم. به طور حتم پویایی و رشد لیگ برتر فوتبال کشورمان با به کارگیری جوان‌ترها که هم از نظر جسمی وضعیت بهتری دارند و هم باانگیزه هستند، تضمین خواهد شد که متأسفانه در نیم‌فصلی که گذشت، آمار حضور جوان‌ها در ترکیب تیم‌ها اصلاً خوب نیست. بازی ندادن به جوان‌های بااستعداد و باانگیزه در شرایطی در نیم‌فصل اول رقابت‌ها رخ داد که متأسفانه جذب بازیکنان خارجی بی‌کیفیت در اغلب موارد، باعث و بانی بازی نکردن جوان‌ترها شده است. مدیران و سرمربیانی که اقدام به جذب بازیکن خارجی می‌کنند، در واقع مجبور هستند به این بازیکنان فرصت و زمان زیادی بدهند و از آنها بازی بگیرند تا مورد انتقاد واقع نشوند. اگر جذب بازیکن خارجی به نیمکت‌نشینی این بازیکنان بینجامد، به طور حتم فضای انتقادی شدیدی علیه سرمربیان و مدیران به راه خواهد افتاد و همین امر باعث می‌شود حتی بازیکن خارجی بی‌کیفیت و غیرمؤثر بتواند در تمام بازی‌ها به میدان برود. با قوانینی که از طرف فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال به باشگاه‌ها ابلاغ شده بود، در نیم‌فصل گذشته 176 بازیکن زیر 22 سال در بین بازیکنان تیم‌ها حضور داشتند که قریب به نیمی از بازیکنان حاضر در لیگ برتر است؛ یعنی از تقریباً 420 بازیکن حاضر در 16 باشگاه لیگ برتری، 176 نفر زیر 22 سال بودند که به نظر آمار خوبی برای حضور جوان‌ترها در این دوره از رقابت‌ها به شمار می‌رود، اما این حضور در عمل به یک فاجعه در لیگ برتر تبدیل شده است چرا که از بین 176 بازیکن زیر 22 سال، فقط 50 بازیکن توانستند به ترکیب تیمشان راه یابند و به زمین بروند که بیشتر آنها در دقایق پایانی بازی و به عنوان یار تعویضی بوده است. به طور کلی تعداد انگشت‌شماری از بازیکنان زیر22 سال در نیم‌فصل اول به عنوان بازیکن اصلی و با دقایق بازی مناسب به زمین رفته‌اند که می‌توان به بهرام گودرزی از آلومینیوم اراک، رضا غندی‌پور از ملوان، مجتبی فخریان از شمس‌آذر قزوین، مهدی زارع و امیرمحمد رزاقی از گل‌گهر سیرجان و مهدی گودرزی از هوادار اشاره کرد.

 

گل‌گهر و آلومینیوم اراک، پیشرو و موفق

باشگاه گل‌گهر سیرجان در نیم‌فصل اول بیست و چهارمین دوره لیگ برتر از شش بازیکن جوان خود به طور مستمر استفاده کرده و در کل 2220 دقیقه به بازیکنان جوان تیمش بازی داده است که آمار خوبی برای این تیم موفق بوده که توانسته با استفاده از جوان‌ها حالا در پایان نیم‌فصل با 21 امتیاز در رده پنجم جدول بایستد. از طرف دیگر آلومینیوم اراک با بازی دادن به 5 بازیکن جوان خود، در مجموع 1495 دقیقه به جوان‌ترها فرصت داده است. این تیم هم نتایج خوبی کسب کرده و با 19 امتیاز در رده هفتم جدول قرار گرفته است. ملوان را هم می‌توان جزو تیم‌های موفق در استفاده از بازیکنان جوان قرار داد؛ ملوان به 4 بازیکن جوان خود در مجموع 1244 دقیقه بازی داده است.

 

شمس‌آذر و هوادار، پیشرو ولی ناموفق

باشگاه شمس‌آذر قزوین هم در استفاده از جوان‌ها موفق بوده است. این تیم به 6 بازیکن جوان خود در مجموع 1357 دقیقه بازی داده اما با 13 امتیاز در رده پانزدهم جدول قرار گرفته است. تیم هوادار شاید پیشرو‌تر از همه تیم‌ها بوده است. این تیم به 8 بازیکن جوان در مجموع 2467 دقیقه بازی داده اما متأسفانه با اتفاقاتی که برای این تیم رخ داد، در قعر جدول است و نتوانسته امتیازات خوبی را جمع کند.

 

تراکتور، بدون بازیکن جوان

صدرنشین نیم‌فصل اول رقابت‌ها متأسفانه از هیچ بازیکن جوانی استفاده نکرده و با وجود داشتن 8 بازیکن جوان از هیچ‌کدام آنها استفاده نکرده است. هر چند تراکتور با بهره‌گیری از بازیکنان باتجربه و ستاره خود، در صدر جدول قرار گرفته اما در استفاده از بازیکنان جوان ناکام بوده و فرصتی به جوان‌ترها نرسیده است.

 

سرخابی‌ها بی‌توجه به جوان‌ترها

باشگاه پرسپولیس در طول نیم‌فصل اول فقط به چهار بازیکن جوان فرصت عرض اندام داده که در مجموع به 555 دقیقه می‌رسد که از این دقایق 270 دقیقه مربوط به گلر جوان این تیم یعنی رفیعی است. آبی‌پوشان اما وضعیت بدتری دارند، آنها به سه بازیکن آن هم فقط با 174 دقیقه بازی فرصت داده‌اند.

 

دقایقی که قابل باور نیست

فارغ از دقایق بازی‌های آسیایی و جام حذفی که تیم‌های لیگ برتری در آنها به میدان رفتند، 16 تیم لیگ برتری در 15 هفته و در 8 بازی به میدان رفتند که اگر همه بازی‌ها را 90 دقیقه حساب کنیم، مجموع دقایق تمام بازی‌ها، 172800 دقیقه می‌شود که از این دقایق در مجموع 12769 دقیقه به جوان‌ترها رسیده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز