خبرگزاری کار ایران

خطر کاهش سهمیه ایران در لیگ نخبگان: ناکامی سرخابی‌ها عواقب دارد!

خطر کاهش سهمیه ایران در لیگ نخبگان: ناکامی سرخابی‌ها عواقب دارد!
کد خبر : ۱۵۶۲۴۸۳

ناکامی نماینده‌های باشگاهی ایران در رقابت‌های آسیایی به احتمال زیاد سهمیه دو فصل بعد ایران را در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان ۲ دستخوش تغییر خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، اولین دوره از فرمت لیگ نخبگان آسیا در حالی برگزار شد که دو سهمیه مستقیم و یک سهیمه غیرمستقیم به تیم‌های ایرانی اختصاص داده شده بود و همچنین یک سهمیه مستقیم حضور در سطح دوم آسیا یعنی لیگ قهرمانان ۲ نیز به ایران تعلق گرفت. 

پرسپولیس و استقلال به واسطه قرارگیری در رتبه اول و دوم فصل بیست وسوم لیگ برتر، سهمیه مستقیم لیگ نخبگان را کسب کردند و سپاهان با قهرمانی در جام حذفی سهمیه پلی‌اف را دریافت کرد که با شکست مقابل شباب الاهلی امارات جواز حضور در سطح نخست مسابقات آسیایی را نگرفت و به لیگ قهرمانان ۲ راه یافت.

و از آن جایی که سپاهان علاوه بر قهرمانی در جام حذفی، رتبه سوم را در لیگ برتر کسب کرده بود، سهمیه حضور تیم سوم لیگ برتر در لیگ قهرمانان ۲ به تیم چهارم یعنی تراکتور رسید تا اینگونه مجموعا چهار نماینده باشگاهی ایران در رقابت‌های آسیایی حضور داشته باشند. 

اما این تعداد سهمیه فقط برای فصل جاری بود و درخشش العین در فصل گذشته باعث شده تا سهمیه ایران برای 2 فصل دیگر کاهش پیدا کند. یعنی در دومین دوره لیگ نخبگان که پاییز 1404 آغاز می‌شود و در بهار 1405 به پایان می‌رسد (فصل 2025-2026) ایران یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی آف دارد. طبیعتا سهمیه مستقیم به قهرمان لیگ بیست و چهارم می‌رسد و برای سهمیه بعدی فدراسیون فوتبال تصمیم می‌گیرد که این سهمیه را به نائب قهرمان لیگ بدهد یا قهرمان جام حذفی. ضمن اینکه ایران در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا برای دو فصل بعد همچنان یک سهمیه دارد. 

خطر کاهش سهمیه ایران در لیگ نخبگان: ناکامی سرخابی‌ها عواقب دارد!

حال اگر سهمیه پلی آف لیگ نخبگان به قهرمان جام حذفی برسد، نائب قهرمان لیگ بیست و چهارم باید به سطح دوم لیگ قهرمانان برود و بالعکس.

اما حالا موضوع نگران‌کننده در این خصوص عملکرد ضعیف نماینده‌های باشگاهی ایران است و وضعیت استقلال و پرسپولیس که برای صعود پیچیده و سخت شده و سپاهان نیز شانس خیلی کمی برای صعود از گروهش دارد و احتمالا خداحافظی زودهنگامی با لیگ قهرمانان ۲ داشته باشد. 

از سویی حتی متصور شدن بهترین حالت برای استقلال و پرسپولیس یعنی صعود آن‌ها به مرحله حذفی، احتمالا نماینده‌های کشورمان در رتبه‌های هفتم و هشتم موفق به صعود خواهند شد که همین موضوع باعث می‌شود آن‌ها با تیم‌های اول و دوم گروه در مرحله حذفی مصاف دهند که پیروزی برابر چنین حریفانی و صعود به مرحله بعد قطعا کار دشوار و توقع بی‌جایی خواهد بود. 

از این رو قرار است در بهترین حالت شاهد حذف پرسپولیس و استقلال در یک هشتم، حذف سپاهان در مرحله گروهی و احتمالا پیشروی تراکتور تا یک چهارم یا نیمه نهایی لیگ قهرمانان ۲ باشیم.

طبیعتا این عملکرد قرار نیست کنفدراسیون فوتبال آسیا را مجاب کند که برای دو فصل دیگر یعنی 2027-2026 سهمیه خوبی به ایران اختصاص دهد و ممکن است نماینده‌های ایران برای راه‌یابی به لیگ نخبگان دیگر سهمیه مستقیم هم نداشته باشند! 

آخرین موفقیت نماینده‌های ایران در آسیا به لیگ قهرمانان 2020 برمی‌گردد که پرسپولیس موفق شد نایب قهرمان شود و پس از آن استقلال که یک سال حضور نداشت و پرسپولیس هم فصل گذشته در مرحله گروهی حذف شد.

از این رو ادامه روند ناکامی‌ باشگاه‌های ایرانی در آسیا طبیعتا عواقب خوبی برای فوتبال ما نخواهد داشت و باید منتظر کاهش سهمیه کنونی باشیم که کار را نسبت به قبلا با توجه به پیشرفت تیم‌های عربی برای نمایندگان ایران سخت‌تر خواهد کرد.‌

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز