رئال در بحران: از نقش پرز و آنچلوتی تا امباپه/ کدام یک مقصر است؟
بررسی وضعیت رئال مادرید در فصل جاری نشان میدهد این تیم دچار یک بحران خودساخته و چند جانبه شده که پرز و آنچلوتی و امباپه هر کدام در این وضعیت قصور دارند.
به گزارش ایلنا، رئال مادرید در بحران است. در حالی که بازی های ابتدایی فصل مقابل مایورکا (1-1) و لاس پالماس (1-1) نگرانیهای ظریفی را ایجاد کردند، عملکردهای اخیر کهکشانیها این موضوع را غیرقابل انکار میکند. حتی پیروزی 4-0 مقابل اوساسونا نیز نمیتواند شکست خانگی برابر بارسلونا (0-4) و آث میلان (1-3) را تحت الشعاع قرار دهد. پس چه بر سر رئال مادرید آمده است؟
انتقالهای تابستانی شکست خورده
برای اولین بار پس از سال ها، فلورنتینو پرز به نظر می رسد اشتباه محاسباتی کرده است. در تمام تابستان، رئال مادرید لنی یورو را به عنوان جانشین تعقیب کرد، پس از جدایی ناچو، آنها را از یک مدافع میانی محروم کرد. با این حال، یورو منچستریونایتد را انتخاب کرد و رئال تنها با دو مدافع میانی سالم باقی ماند: آنتونیو رودیگر و ادر میلیتائو. از آنجایی که دیوید آلابا همچنان برای مدت نامعلومی از میادین دور بود، این موضوع باعث شد رئال در این زمینه کم بیاورد.
در بازی مقابل اوساسونا، کارلو آنچلوتی مجبور شد رائول آسنسیو، بازیکن 21 ساله را به میدان بفرستد با ارسال پاس گل به جود بلینگهام، موثر ظاهر شد. با این حال، شک و تردید در مورد اینکه آیا او میتواند به طور قابل اعتماد این نقش را تا باز شدن پنجره نقل و انتقالات ایفا کند، وجود دارد. خسوس وایخو گزینه دیگری است، اما تنها حضور او در این فصل باعث شد رئال پس از برتری 3-0 دو گل از آلاوز دریافت کند.
همچنین یک شکاف واضح در گزینههای دفاع راست وجود دارد. در حالی که لوکاس واسکز به اسطوره این تیم تبدیل شده است، یک مدافع طبیعی نیست و حالا با مصدومیت واسکز، فده والورده در پست دفاع راست به میدان میرود.
عدم اعتماد به جوانان - به ویژه استعدادهای داخلی
ستاره های نوظهوری چون آردا گولر و اندریک پتانسیل خود را در سطح باشگاهی و ملی ثابت کردهاند. با این حال، فرصت های محدود رشد آنها را متوقف می کند. در چهار بازی حساس - برابر سلتا، دورتموند، بارسلونا و آث میلان - این دو تنها برای یک دقیقه بازی وارد زمین شدند. فقط مقابل اوساسونا ۱۵ دقیقه فرصت بازی پیدا کردند. چنین شرایطی خطر بیانگیزگی بازیکنان جوان را به همراه دارد.
وضعیت بازیکنان آکادمی این باشگاه هم خوب نیست و هیچ کدام در وضعیت کمبود بازیکنان و مصدومهای پر شمار به تمرینات رئال راه پیدا نمیکنند. آنچلوتی حتی ترجیح میدهد اورلین شوامنی را به عنوان مدافع میانی بازی دهد اما به بازیکنان آکادمی اعتماد نکند.
غیبت تونی کروس
اهمیت تونی کروس برای سیستم رئال مادرید تنها در غیاب او کاملاً آشکار شده است. با وجود ترکیب شلوغ هافبک، هیچ کدام نمی توانند نقش کروس را تکرار کنند، به خصوص در موقعیت های ایستگاهی. در این فصل، رئال مادرید تنها یک بار از روی ضربه ایستگاهی گلزنی کرده و تنها یک گل از روی کرنر در لیگ قهرمانان اروپا مقابل اشتوتگارت به ثمر رسانده است. غیبت کروس به وضوح در بازی سازی و گلزنی تیم از ضربات ایستگاهی خلل ایجاد کرده است.
آیا حتی یک وینگر راست و هسته مرکزی وجود دارد؟
با توجه به اینکه بازیکنانی مانند وینیسیوس، امباپه و رودریگو ترجیح می دهند در سمت چپ عمل کنند، حملات رئال مادرید به طور قابل توجهی از سمت چپ طراحی میشود: 43 درصد در سمت چپ، 34 درصد در سمت راست، و تنها 23 درصد از طریق مرکز. حریفان به راحتی می توانند با شلوغ کردن سمت راست زمین خود با این مشکل مقابله کنند و حمله رئال را کنترل کنند.
این عدم تعادل شکست های نقل و انتقالات تابستانی را تقویت میکند و در نتیجه تیمی با مشکلات ساختاری مهمی ایجاد میشود.
آمار نگرانکننده مصدومان
یکی دیگر از پیامدهای بیمیلی آنچلوتی به استفاده از سیستم چرخشی برای بازی دادن به بازیکنان، افزایش آمار مصدومان این تیم است. رئال مادرید تاکنون 24 بار با مصدومیت بازیکنانش روبرو شده است. فراتر از برنامه دقیق برای بازی دادن به بازیکنان، سوالاتی در مورد روشهای آمادهسازی بدنی رئال مطرح میشود، زیرا معضل مصدومیت فصل گذشته هم در این تیم وجود داشت.
امباپه و خریدی ناموفق
با این حال، بارزترین مسئله ممکن است کیلیان امباپه باشد. علیرغم سالها پیگیری برای فوق ستاره فرانسوی، خرید مهم رئال انتظارات را تا کنون برآورده نکرده است.
امباپه از زمان پیوستن به رئال مادرید:
از PSG شکایت کرد و درگیر حواشی شد. در یک بازی مقابل بارسلونا هشت بار در آفساید قرار گرفت، خصومت با دیدیه دشان و از دست دادن دو دعوت متوالی برای تیم ملی فرانسه. و مهمتر از همه، او در هفت بازی اخیر خود تنها یک گل به ثمر رسانده است.
علاوه بر این، عدم نقش دفاعی امباپه برجسته است. او پرس نمیکند و عقب هم نمیرود و تیم را آسیب پذیر میکند. در حالی که کریستیانو رونالدو نیز چنین سبکی دارد اما، گلزنی او محدودیتهای دفاعیاش را جبران کرد. برای امباپه، این رویکرد همان نتایج را به همراه ندارد.
گزارشهای منتشر شده در رسانههای اسپانیایی حاکی از آن است که امباپه از نقش خود در پست مهاجم مرکزی راضی نیست و سمت چپ را ترجیح میدهد. کریم بنزما قبلا اشاره کرده بود که امباپه برای بازی در سمت چپ مناسبتر است. با این حال، وینیسیوس جونیور نقش خود را در سمت چپ تثبیت کرده است و مسلماً بهتر از امباپه است.
آیا رئال مادرید می تواند بر این مسائل غلبه کند؟ اینکه آیا رئال مادرید میتواند به این چالشها رسیدگی کند و از این رکود بیرون بیاید، در بازیهای آتی لیگ قهرمانان اروپا مقابل لیورپول و آتالانتا که هر دو تیم در حال حاضر در بهترین فرم هستند، مشخص خواهد شد.