گلبهخودی به نمایندگان ایران در آسیا
دود سلب میزبانی در چشم استقلال و پرسپولیس
میزبانی نمایندگان ایران در کشور ثالث از رقبای خود ابعاد آسیبزایی دارد که نتایج آنها را در رقابتهای آسیایی را تحت الشعاع خود قرار میدهد.
به گزارش ایلنا، اهمیت میزبانی در مسابقات ورزشی بر هیچکس پوشیده نیست و کشورها جدا از مباحث درآمدزایی در دریافت میزبانیها به دنبال این هستند تا شرایط را به نفع خودشان تغییر دهند، در واقع بر سر این موضوع رقابت بسیاری وجود دارد اما شرایط در کشور ما به گونه دیگری است.
در سالهای گذشته هواداران میلیونی تیمهای ایرانی یکی از تفاوتهای تیمهای ایرانی با کشورهای حاشیه خلیجفارس محسوب میشد اما حالا به لطف کمکاری مدیران ورزشی در کشورمان، تیمهای عربی با فراهم کردن همهجوره امکانات، هواداران خود را به عنوان یار دوازدهم به ورزشگاه میکشانند و از این ابزار به بهترین نحو ممکن استفاده میکنند.
در تاریخ فوتبال ایران تعداد بازیهای دو تیم استقلال و پرسپولیس با حضور 100 هزار نفر بسیار زیاد است؛ هوادارانی که حضور آنها به نوعی منجر به ترس تیمهای حریف میشد اما حالا شرایط نسبت به چند سال اخیر متفاوت است و در واقع مسئولان ورزش کشور این شرایط را به نوعی به ضرر باشگاههای ایرانی تحمیل کردهاند. بحث بر سر میزبانی تیم ملی و نمایندگان کشورمان در لیگ نخبگان و لیگ سطح 2 آسیاست که البته بخشی از این موضوع به مدیران ورزشی مربوط میشود و بخشی دیگر هم از دست آنها خارج است.
خاطرات خوب تیمهای ایرانی در ورزشگاه آزادی فراموش نشدنی است؛ ورزشگاهی که با تصمیم مدیران در بدترین زمان ممکن کار تجهیز آن آغاز شد و همچنان ادامه دارد. لیگ نخبگان آسیا در حال برگزاری است و آخرین نتیجه نمایندگان ایرانی شکست 3 گله آبیهای پایتخت مقابل الهلال عربستان و تساوی 1-1 پرسپولیس مقابل الغرافه بود که این تساوی هم دستکمی از شکست نداشت.
قرمزهای پایتخت در مقابل الغرافه میزبان بودند و به دلیل لغو میزبانی، نتوانستند از ظرفیت کامل یار دوازدهم خود استفاده کنند. البته این موضوع در مورد استقلال هم صادق است و این تیم با تکیه به هواداران پرشمار خود مقابل النصر با یک گل شکست خورد؛ این در حالی است که میزبانی در این بازی باعث رقم خوردن نتیجه دیگری به ضرر آبیهای پایتخت شد.
مسابقات لیگ نخبگان آسیا اولین دوره خود را تجربه میکند و حضور سرخابیها در اولین دوره نخبگان آسیا و میزبانی در امارات یادآور خاطرات خوبی برای هواداران فوتبال نخواهد بود. البته این موضوع چندینبار با واکنشهای مسئولان عالیرتبه ورزش مثل وزیر ورزش همراه بود و احمد دنیامالی چندینبار در خصوص رایزنیها برای بازگشت میزبانیها به کشور صحبت کرد؛ موضوعی که البته با پیگیریها نشاندهنده ادامه این مسیر است چرا که برگزاری بازیهای تیمهای ایرانی برابر حریفان در کشورمان در سال ۲۰۲۴ میلادی اتفاق نخواهد افتاد و احتمالاً از سال آینده میلادی یعنی 2025 (دی و بهمن ماه سالجاری) باید در انتظار این موضوع باشیم.
شنیده میشود که AFC ابلاغیه میزبانی تیمهای کشورمان را در آذرماه به دست مسئولان ورزش میرساند اما این موضوع بعد از بررسیهای AFC ادامه خواهد یافت و این فرایند حدود 2 ماه زمان میبرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا بنا دارد تمام شرایط را بررسی کند و در صورت فراهم بودن همه موارد، ژانویه 2025 میزبانی تیمهای باشگاهی و ملی به کشورمان بازمیگردد و بازی در زمین ثالث منتفی خواهد شد.
باید دید حالا نمایندگان کشورمان در آسیا تا چه زمانی از این موضوغ متضرر خواهند شد و این رویه ادامه دارد.