حسرت ایران 20 ساله شد: این جام لعنتی
انتخاب برترینهای سال آسیا در شرایطی برگزار شد که باز هم دست ایران از دستیابی به این عنوان خالی ماند.
به گزارش ایلنا، نام برنده توپ طلای آسیا 2023 در حالی روز سهشنبه به نام اکرم عفیف قطری حک شد که مانند تمام ۲ دهه گذشته یک بازیکن ایرانی نتوانست توپ طلا را به خانه ببرد.
آخرین بار سال ۲۰۰۴ بود که یک بازیکن ایرانی برای دریافت توپ طلا روی سن رفت و با آن عکس یادگاری گرفت. این درحالی است که قطر در 8 سال صاحب 4توپ طلا شده اما ایران در 20سال گذشته به این عنوان نرسیده است.
اما چه شده است که فوتبال ایران با وجود حضور در رنکینگ دوم آسیا، ۲۰ سال است که نتوانسته برنده توپ طلا شود. البته عدم موفقیت در کسب توپ طلا را باید در راستای ناکامی دنبالهدار تیم ملی در جام ملتهای آسیا و همچنین باشگاههای ایرانی در آسیا دید، عملکردی که نشان میدهد که حضور در رنک اول یا دوم آسیا در سالهای اخیر تنها یک عنوان روی کاغذ است که در واقعیت محلی از اعراب ندارد.
جایزه بهترین فدراسیون سال آسیا هم که در دورههای گذشته به ایران رسید را باید بیشتر یک عنوان تعارفی به حساب آورد که برای خالی نبودن عریضه به کشورمان رسیده است، به خصوص که کارنامه فوتبال باشگاهی و ملی ایران در آسیا به خوبی گویای همه چیز است.
ناکامی در کسب توپ طلا بازتابدهنده سیستم حاکم بر فوتبال ایران است، سیستمی که دیگر توانایی ساختن بازیکنی که بتواند در آسیا حرف اول را بزند و در زمین مسابقه همه نگاهها را مبهوت خودش کند، ندارد، سیستمی معیوب که با وجود پول و امکاناتی که در دو دهه گذشته نسبت به قبل بیشتر شده است، نتوانسته خروجی شگفتانگیزی داشته باشد.
فوتبال ایران برای موفقیت همهجانبه در آسیا چه در کسب عناوین تیمی مانند جام ملتها و لیگ نخبگان و چه عناوین انفرادی مانند توپ طلای آسیا، قبل از بودجه و امکانات بیشتر به تغییر و خانهتکانی در سیستم مدیریتی احتیاج دارد.
آن روز مانند مراسم امسال، فوتبال ایران دور از جمع برترینها نخواهد بود و حسرت رسیدن یک بازیکن ایرانی مانند امروز دیگر بیش از ۲۰سال طول نخواهد کشید. این همان راهی است که دنیا تجربه کرده است، راهی که انگار در کشورمان اصرار بر حرکت در مسیر عکس آن وجود دارد.