تارقلیزاده: VAR با اجبار به ایران آمد
مدیر امور بینالملل فدراسیون فوتبال گفت: بنده از زمانی که در سال گذشته مشغول به کار شدم اتفاقات مثبتی را در فدراسیون فوتبال شاهد بودیم.
به گزارش ایلنا، علی تارقلیزاده در نشست خبری امروز (چهارشنبه) خود درباره عملکرد کمیته بینالملل فدراسیون فوتبال در سال گذشته اظهار داشت: بنده از زمانی که در سال گذشته مشغول به کار شدم اتفاقات مثبتی را در فدراسیون فوتبال شاهد بودیم. ما ابتدا به ساکن ظرف یک هفته توانستیم قراردادمان را با فدراسیون فوتبال عربستان ببندیم و بزرگترین اتفاقی که افتاد این بود که رونالدو را به ایران آوردیم که باعث شد یک روحیه خوبی به جامعه ما تزریق شود. این اتفاقی خوب و شوکآور برای AFC بود، چون آنها باید سعی میکردند که VAR را به ایران بیاورند و به اجبار این کار را انجام دادند. همینطور شور و شعفی که به وجود آمد و مردم مشتاقانه آمدند تا دیگر بازیکنان بزرگ دنیا مانند نیمار را ببینند.
وی ادامه داد: کار بینالملل یک کار ارتباطی است. من خاطرم هست اولین باری که با دبیرکل فعلی کنفدراسیون آسیا صحبت میکردم گفت که من فارغالتحصیل ارتباطات هستم. ارتباطات در جهان امروز نقش بسیار کلیدی را دارد. ما تمام تلاشمان این است که یک ارتباط خوبی با همسایگانمان داشته باشیم. این ملموس است که کشورهای همسایه میتوانند به ما کمک کنند. درست است که ما جزو چهار کشور تاپ آسیا هستیم و به جرأت میتوانم بگویم که یکی از بهترین کشورها هستیم در اجرا و تعداد مسابقات. ما 17 یا 18 تیم ملی داریم، ولی بالاترین تعداد تیمهای ملی را داریم. این ارتباطات باید مستمر باشد و کار مدیا را مهمترین بخش کارمان میدهیم، باید پیگیر باشیم و گسترش دهیم. بچههایی که تحصیلکرده و مسلط به زبان خارجی هستند بتوانیم اعزام کنیم. ما باید سعی کنیم روی سایتهای بینالملل و انگلیسیمان کار کنیم که همه ببینند بانوان ما چه مسابقات گستردهای را برگزار میکنند.
مدیر امور بینالملل فدراسیون فوتبال افزود: در سال 2003 مسئول داوری بانوان که یک خانم استرالیایی بود، به ما گفت که یک گزارش دروغی از ایران آمده است که شما 1200 داور خانم دارید. من به او گفتم که کجای این گزارش دروغ است. او گفت چون ما در کشورمان این تعداد نداریم، ما به او گفتیم که این تعداد استان داریم و در یک کلاسمان 40 خانم شرکت کردند. چطور شما میگویید که دروغ بزرگی است؟! به همین دلیل ما باید این مسائل را بیشتر کار کنیم و خودمان را در تشکیلات فوتبال آسیا کوچک نکنیم و همانطور که در داخل زمین موفق هستیم در بیرون زمین هم موفق باشیم.
تارقلیزاده در پاسخ به این پرسش که «مشکلات و موانع آمدن VAR برطرف شده است؟»، گفت: در ارتباط با VAR اجازه دهید من نگاهی به جزئیات آن داشته باشم. در مورد الزام نیازی نیست و همه از آن خبر دارند. همه ما شاهد بودیم که VAR در کشورهایی که اجرا شده چه خروجی داشته است. ما باید برای کشورمان نیازسنجی کنیم. من خاطرم هست که یک سالی در بازی استقلال و پرسپولیس به فاصله میدان آزادی تا میدان انقلاب ما شیشه خورده در کف خیابان داشتیم و بسیاری از ماشینها آسیب دیده بودند و همه ما شاهد بودیم که دربی ما که در لیگ داخلی ما برگزار میشد و همیشه جنجال داشت، اما وقتی با VAR برگزار شد همه چیز از سوی بازیکنان و تماشاگران کنترل شد. در استفاده از VAR هم ممکن است دو شوک به وجود بیاید، یک گروه زمانی که داور سوت میزند خوشحال میشوند و یک گروه هم ناراحت میشوند و باعث میشود یک وقفهای در بازی ایجاد شود که میتواند به برگزاری ادامه بازی کمک کند.
وی یادآور شد: زمانی که دربی را با VAR برگزار کردیم خونی از دماغ کسی نیامد و این خیلی برای ما مهم است. اولین چیزی که تمام ارگانهای دنیا اعلام میکنند سلامت افراد است و VAR هم برای سلامت افراد جزو ملزومات است. جا دارد از دولت و جناب مخبر تشکر کنم که به فاصله زمان کوتاهی پول در اختیار وزارت ورزش قرار گرفت. درباره آمدن VAR دقیقاً نمیتوانم نظر بدهم چون مربوط به بروکراسی اداری است، ولی قطعاً تلاش مسئولان فدراسیون را من شاهد بودم. متأسفانه اتفاقاتی در این بین افتاد و پروسه یک مقدار طولانی شد. من خودم شاهد بودم که وزیر ورزش بسیار بسیار پیگیر این موضوع بود و شرکت تجهیز را ملزم و فدراسیون فوتبال هم وسایل را خریداری کرد تا لیگ جدید با VAR برگزار شود. همه ما یک تیم بودیم و یکی از موفقیتهای بینالمللی ما بود که توانستیم یک تیم باشیم. فوتبال یک کار گروهی است و همه باید درد هم را بدانند. همه اعضای فدراسیون دست به دست هم دادند تا کاری که پنج شش سال متوقف شده بود را سعی کردیم به موفقیت برسانیم. در مورد کمکهایی که از وزارت ورزش و صداوسیما صورت گرفت تا بتوانیم در لیگ آینده VAR را داشته باشیم، تشکر میکنم.