خبرگزاری کار ایران

رئیس دپارتمان داوری: هر داوری بین 2 نیمه از تلفن همراه استفاده کند برخورد می‌کنیم

 رئیس دپارتمان داوری: هر داوری بین 2 نیمه از تلفن همراه استفاده کند برخورد می‌کنیم
کد خبر : ۱۴۱۵۷۶۴

رئیس دپارتمان داوران فدراسیون فوتبال توضیحاتی درمورد وبینار شب گذشته ارائه کرد.

به گزارش ایلنا، دانیال مرادی درمورد قضاوت دیدارهای هفته دهم لیگ برتر، اظهار داشت: هفته خوبی نداشتیم و متاسفانه در تعداد زیادی از بازی‌ها در تعیین برنده یا نتیجه نهایی مسابقه اثرگذار بود. لازم دانستیم وبیناری را از ساعت 20 تا 22:30 شب گذشته به صورت فورس ماژور با حضور 80 داور و کمک داور برگزار کنیم. خداداد افشاریان، علی خسروی و محمدرضا ابوالفضلی که عضو تیم آنالیز ما است، هم در این جلسه حضور داشتند.

وی افزود: درمورد 5 موضوع مهم صحبت کرده و لازم دانستیم بچه‌ها دور هم جمع شوند تا با همدلی در ادامه لیگ شاهد چنین اتفاقات و اشتباهاتی نباشیم. هیچ یک از این داوران و مجموعه فدراسیون دلشان نمی‌خواهد داوری اشتباه کند و با اشتباه خود سرنوشت یک لیگ یا داوری را رقم بزند. شک نکنید اولین نفری که تحت فشار و ناراحتی قرار می‌گیرد، خود داور است. وقتی با برخی از آنها صحبت می‌کردم می‌گفتند تا 3-2 روز نمی‌توانیم بخوابیم زیرا ذهن‌مان درگیر است و وجدانمان به خاطر این اشتباه سهوی آزار دیده است.

رئیس دپارتمان داوران فدراسیون فوتبال تصریح کرد: خواهش می‌‌کنم همه دست به دست بدهیم و به مجموعه داوری فدراسیون کمک کنیم تا با کمترین اشتباه و تنش لیگ را به پایان ببریم. هرچه تنش در بازی‌ها بیشتر شود، نیمکت‌‌ها ملتهب باشند و تمرکز داور به هم بخورد، اشتباهات داوران بیشتر می‌شود. اگر داوری برای قضاوت درست و عادلانه تمرکز نداشته باشد، این قضاوت مطلوب نخواهد بود.

مرادی عنوان کرد: خواهش می‌کنم همه به هم کمک کنیم. قطعا همه مجموعه فدراسیون برای ارتقای داوری یکدل هستند اما موجودی کشورمان همین است و براساس شرایط موجود باید جلو برویم. در وبینار شب گذشته درمورد 5 موضوع مهم صحبت کردیم. اولین مورد این است که دیدیم برخی اتفاقات نیاز به آموزش مجدد دارد. نیاز آموزش آنلاین را بیش از پیش احساس می‌کنیم و این وعده را می‌دهم اعضای تیم آنالیز حتما پس از تمام شدن بازی‌‎های هر هفته، وبیناری با داوران آن مسابقات دارند. اگر نیاز باشد همه داوران می‌آیند و اگر نیازی باشد، گزارش خواهیم کرد تا اشتباهات به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: درمورد 2 موضوع دیگر که باید توضیح داده می‌شد، در این وبینار صحبت کردیم. یکی از آنها مبحث هند بازیکن صنعت نفت بود که برای پرسپولیس پنالتی اعلام شد و دیگری آفساید بازی سپاهان و ملوان بود. این 2 مورد نیاز به تفسیر قانون، یکپارچگی و یکنواختی دارد که با توجه به آخرین آموزه‌های فیفا، این موارد برای داوران گزارش و نهایی شد. قرار است از این به بعد همه با یکدلی، یکنواخت و یک جور قضاوت کنند. با این توضیحات تصمیماتی که در بازی‌های آینده حول این 2 مورد می‌گیرند، ان‌شاءالله با کمترین اشتباه باشد.

رئیس دپارتمان داوران عنوان کرد: یکی از موارد مهم دیگر، بحث کار تیمی بین داور، کمک داور ، داور چهارم و افزایش تمرکز تیم داوری در زمین بود. تیم داوری یک گروه است که با هم همکاری می‌کنند. همیشه این تیم را به یک هواپیما تشبیه می‌کنیم که داور خلبان، 2 کمک داور باله راست و چپ و داور چهارم، باله پشتی هواپیما هستند. اگر هر کدام کار خود را درست انجام ندهند، آن هواپیما سقوط می‌کند. تمام تلاش خود را می‌کنیم جدا از افزایش تمرکز داوران، کار تیمی هم بین آنها بیشتر شود.

مرادی خاطرنشان کرد: قطعا در کلاس نیم فصل داوران لیگ برتر که با همت فدراسیون حضوری برگزار می‌شود، آزمون آمادگی جسمانی را مطابق استانداردهای فیفا به عمل می‌آوریم و داوران آماده در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند تا در ادامه لیگ در خدمت‌شان باشیم. آمادگی جسمانی برای ما خیلی اهمیت دارد. یکی از دلایل اشتباه داوران، آمادگی جسمانی و فاصله داور از صحنه است. روی این موضوع در وبینار شب گذشته تاکید شد و افشاریان هم خیلی به آن حساسیت دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه یکی از مسائلی که تمرکز داوران را به هم می‌ریزد، انجام شدن کارشناسی قبل از اتمام مسابقه است یا فیلم صحنه‌های داوری قبل از سوت پایان بازی، روی برخی شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های ورزشی می‌آید. داوران هم برای پی بردن به درست یا غلط بودن تصمیم خود بین 2 نیمه از طریق تلفن همراه‌شان، سایت‌ها و خبرگزاری‌های مختلف را بررسی می‌کنند تا بدانند نظرات کارشناسی درمورد آن تصمیم چه بوده. این کار آسیب زننده است. به جد در این مورد صحبت کرده و در وبینار گزارش کردیم که تحت هیچ شرایطی هیچ داور، کمک داور یا داور چهارمی حق ندارد بین 2 نیمه از پلتفرم یا گوشی تلفن همراه خود استفاده کند تا تمرکزش از بین نرود.

رئیس دپارتمان داوران گفت: قطعا اگر این اتفاق بیفتد، مطابق آئین نامه کمیته داوران با آن داور یا کمک داور برخورد می‌شود. تمام تلاش ما این است داوران با تمرکز کامل مسابقات را قضاوت کنند. در نهایت بار دیگر از همه عزیزانی که صبر و حوصله به خرج داده تشکر می‌کنم. می‌دانیم در طول بازی ممکن است اشتباهاتی رقم بخورد و مجموعه فدراسیون هم در تلاش است تکنولوژی VAR را به فوتبال کشور تزریق کند. این نوید را می‌‎دهم همه مجموعه برای ورود این سیستم تلاش می‌کنند و اگر این اتفاق بیفتد، در فرصت بسیار کوتاهی، آموزش داوران را انجام می‌دهیم.

مرادی افزود: به تازگی داوران بین‌المللی ما سفری به عربستان داشتند و در دوره آموزش کمک داور ویدیویی و دریافت مدرک شرکت کردند. الان اولویت فدراسیون این است که داوران بین‌المللی به دلیل نداشتن مدرک VAR، بازی‌های بین‌المللی را از دست ندهند. تنها داور ما که در بخش آقایان این مدرک را دارد، موعود بنیادی‌فر است و شش داور دیگر یعنی بیژن و پیام حیدری، سید وحید کاظمی، حسن اکرمی و امیر عرب براقی و مرتضی منصوریان که به تازگی به جمع داوران الیت اضافه شده ، امیدواریم بتوانند با دریافت این مدرک، از داوران آسیایی عقب نمانند. خوش‌بین هستم این اتفاق برای تمام داوران ایرانی بیفتد و امیدوارم در سریع‌ترین زمان ممکن این فناوری را در کشور خودمان داشته باشیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز