هاشمی: برنامههای ما فقط شامل ورزش قهرمانی نخواهد/ هزار میلیارد تومان هزینه بیماریهای غیرواگیردار میشود
سرپرست وزارت ورزش و جوانان معتقد است با صرف هزینه در حوزه ورزش همگانی میتوان از هزار میلیارد تومان هزینه بیمارهای غیر واگیردار پیشگیری کرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، کیومرث هاشمی در نشست هماندیشی با سردبیران و پیشکسوتان رسانه اظهار داشت: روز خبرنگار را به همه زحمتکشان عرصه رسانه به ویژه دوستانی که در حوزه ورزش تلاش میکنند تبریک میگویم. در هر مسئولیتی که حضور داشتم همیشه از نقطه نظرات مجموعه رسانهها استفاده کردم و مبنای مهمی برای من بوده است.
وی ادامه داد: اعتقاد دارم که رسانهها نقطه نظرات افکار عمومی را دارند و این موضوع میتواند در حوزه ورزش به ما کمک کند. در بخش جوانان نیز قطعا نشستی با خبرنگاران این حوزه خواهیم داشت، این جلسه در راستای تعامل رسانه و ورزش کشور سودمند خواهد بود. ما از همه نظرات که به رفع مشکلات ورزش کمک کند استفاده خواهیم کرد.
هاشمی افزود: برنامههای ما در وزارتخانه فقط شامل ورزش قهرمانی نخواهد بود و هدف همه بخشهای ورزش کشور است. دو رسالت مهم شورای عالی ورزش دارد، یکی تبیین سیاستگذاری ورزش براساس آمایش سرزمینی است و دیگری هماهنگی بین بخشهایی است که در فعالیتهای تربیت بدنی نقش دارند. ممکن است هر دستگاهی دستورالعمل و سیاستهای خود را داشته باشد ولی باتوجه به مسئولیتی که به ما داده شده باید هماهنگی بین دستگاهها توسط وزارت ورزش و جوانان انجام شود.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: این آمادگی را داریم که در طول سال به واسطه حل مشکلات جامعه ورزش درخدمت عزیزان رسانهای باشیم. پیشنهادات خوبی را از سردبیران و پیشکسوتان رسانه گرفتیم و باید تلاش کنیم که جلسات هماندیشی تخصصیتری نیز برگزار شود. یکی از چالشهای بزرگ بحث مدیریت استقلال و پرسپولیس است که قطعا نظرات کارشناسی اصحاب رسانه درخصوص این مشکل میتواند کمک حال ما باشد.
وی گفت: ما وقف نظام و مردم هستیم و هرگز برای گرفتن هیچ مسئولیتی تلاش نکردهام ضمن اینکه نگرانی و ترس از پذیرش مسئولیت نیز ندارم. هرجا حضور داشتم احساس کردم که آنجا مرکز دنیا است. در برخی موارد نیز وقتی پیشنهادی به بنده شد اعلام کردم که این مسئولیت در عهده من نیست. برای پیاده کردن برنامهها نیاز به کمک همه دوستان و متخصصان رسانهای داریم.
هاشمی اظهار داشت: براساس اصل 110 قانون اساسی رهبری نظام چند وظیفه دارند که یکی از آن وظایف تعیین سیاستهای کلان هر دستگاهی است. وقتی این سیاستهای کلان اعلام میشود هر دستگاهی موظف است که این سیاستها را اجرایی کند و گام بردارد. نزدیک به دو سال است که مسئولیت تبیین کلان حوزه ورزش توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام برعهده بنده گذاشته و حرکتهای خوبی انجام شده است.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: متاسفانه طی سالهای گذشته وزارت ورزش و جوانان درگیر موضوعات اجرایی شده است. باید اقتدار و مرجعیت را به وزارت ورزش و جوانان بازگردانیم و فدراسیونها و ادارات کل استانها باید حمایت شوند. ما بیشتر از کار اجرایی نیاز به فکر داریم. بارها شاهد تصمیمات غلط در ورزش بودهایم و به خاطر این تصمیمگیریها آسیبهای جدی به ورزش رسیده است. اقتدار وزارت یعنی اینکه ارتباطات را با سایر حوزهها بیشتر کنیم و کار مدیریتی خود را به بهترین نحو انجام دهیم. باید سعی کنیم برنامههایی تدوین شود که قابلیت اجرایی شدن داشته باشند.
وی تصریح کرد: یکی از رسالتهای اصلی ما سلامت جامعه است. در این سالهایی که از انقلاب اسلامی گذشته است ما غفلت کردیم و در حوزه همگانی و سلامت جامعه نتوانستیم آنطور که باید مفید باشیم. سالانه بیش از 48 هزار میلیارد تومان هزینه بیماریهای غیرواگیردار میشود. در چهار ساله اول دولت قبل برای پیشگیری از بیماری مبلغی اختصاص داده شده ولی هیچگاه این مبلغ را در حوزه ورزش همگانی هزینه نکردند.
وی گفت: بیش از 56 درصد از دانش آموزان ما دچار چاقی هستند و این موضوع ایراد بزرگی است. وضعیت ورزش همگانی ما خوب نیست و باید به طور اساسی همه سازمانها را پای کار بیاوریم.
هاشمی ادامه داد: در بحث ورزش حرفهای ما فاقد قانون هستیم. به طور مثال در موضوع حق پخش تلویزیونی با مشکل مواجه هستیم. برای حل مشکلات نیاز به حکمرانی عالمانه در ورزش داریم، همانطور که مقام معظم رهبری همیشه به آن تاکید دارند. حکمرانی عالمانه باید در بخشهای مختلف ورزش انجام شود. شفافیت در تصمیمگیریها باید لحاظ شود و اگر یک انتخاب انجام میدهیم باید پاسخگوی آن هم باشیم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: در بحث دیپلماسی فقط کسب کرسی مطرح نیست، درخصوص کسب کرسی نباید به فکر کمیت باشیم بلکه باید به فکر کیفیت کرسیها باشیم.
هاشمی گفت: یکی دیگر از چالشهای ما بحث سرانه ورزشی است در حالی که دنیا الان از سرانه ورزشی عبور کرده است.