قهرمانی استقلال مرهون حل بحران های دیروز
نگاهی به کارنامه مدیریتی احمد مددی در استقلال و ادعای فتح الله زاده علیه آجورلو
دوشنبه شب گذشته علی فتح الله زاده مدیر عامل استقلال، انتقادات شدیدی را متوجه مصطفی آجورلو مدیر عامل سابق کرد و او را مسئول بی نظمی ها و بدهی های هنگفت کنونی استقلال دانست
به گزارش ایلنا، دوشنبه شب گذشته علی فتح الله زاده مدیر عامل استقلال، انتقادات شدیدی را متوجه مصطفی آجورلو مدیر عامل سابق کرد و او را مسئول بی نظمی ها و بدهی های هنگفت کنونی استقلال دانست. وی در بخش مهمی از مصاحبه خویش با برنامه تلویزیونی فوتبال برتر، قهرمانی استقلال در فصل گذشته را مدیون احمد مددی مدیر عامل اسبق استقلال دانست که تیمی در تراز قهرمانی بسته و این تیم قهرمان لیگ برتر فوتبال کشور شد. بر این اساس و با توجه به بسته شدن تیمی منسجم در دوره مددی، تیم فوتبال استقلال تهران در فصل 1400-1401 لیگ برتر فوتبال کشور پس از 9 سال به قهرمانی رسید و طعم شیرین کسب جام قهرمانی را به کام هواداران خود چشاند. به این بهانه نگاهی می اندازیم به عملکرد احمد مددی در دوران مدیریتی خویش در استقلال که از نظر خوانندگان گرامی می گذرد.
در بررسی عملکرد و چرایی قهرمانی تیم فوتبال استقلال علاوه بر کادر فعلی مدیریتی، نمی توان از نقش مدیریت گذشته این باشگاه به سادگی عبور کرد و سهمی ویژه در این قهرمانی برای آن قائل نشد. اگر به حافظه تاریخی خویش مراجعه کنیم احمد مددی، مدیر عامل سابق استقلال در شرایطی این تیم را تحویل گرفت که با انبوهی از چالش ها و مشکلات ریز و درشت مواجه شد. از بدهی های سررسید شده بیش از 50 میلیارد تومانی تا پنجره نقل و انتقالاتی بسته و شش قفله و تیم ناقص بسته شده بازیکنان. علاوه بر آن مدیر عامل قبل از ایشان (احمد سعادتمند) نیز از سوی هیات مدیره برکنار شده بود و عملا باشگاه در بلاتکلیفی محض و بحرانی جدی و بی سابقه ای قرار داشت. اما با اقدامات و تلاش های صورت گرفته، هیچ کدام از بحران ها و چالش ها دائمی نبودند و مددی و تیم مدیریتی اش در استقلال توانستند بر همه این چالش های سخت غلبه کنند. بر این اساس، بدهی های سررسید شده ریالی و دلاری پرداخت شد، پنجره های نقل و انتقالاتی در مقاطع زمانی مختلف باز، قرارداد تیم و کادر فنی منعقد و مهیای رقابت در لیگ برتر شد و در نهایت استقلال توانست در سال 1401 قهرمان لیگ برتر فوتبال شود.
رکورد شکنی تیم های پایه استقلال و تجهیز بی سابقه آکادمی استقلال
در همین حال، باشگاه استقلال در حوزه تیم های پایه دستاوردها و نتایج بی نظیری را ثبت و ضبط کرد. آکادمی باشگاه استقلال در این حوزه توانست در چهار رده پایه عناوین قهرمانی، نایب قهرمانی و سومی را از آن خود نماید ضمن آنکه در هر چهار دربی، تیم های پایه استقلال موفق شدند پرسپولیس را شکست دهند که رکوردی تاریخی محسوب می شود.
- تیم نونهالان: سوم
- تیم نوجوانان: قهرمان
- تیم جوانان: نایب قهرمان
- تیم امیدها: قهرمان
این نتایج درخشان در حالی به دست آمد که فشارها، سیاه نمایی ها و کارشکنی های زیادی از سوی برخی دلالان (که منافع خویش را در خطر می دیدند) و برخی اعضای مغرض هیات مدیره وقت بر علیه مدیر آکادمی صورت گرفت، اما ایشان با توکل به خدا و شفاف سازی و تلاش مضاعف، نقشه های شوم آنان را نقش بر آب کرد و روسیاهی برای ذغال ماند. راه اندازی کمیته های پزشکی، حقوقی و پیشکسوتان با هدف تکریم پیشکسوتان عزیز باشگاه استقلال، برگزاری کلاس های آموزشی، تست های علمی پیکرسنجی، احداث دو باب مینی هتل با تجهیزات کامل و رنگ آمیزی و منقش نمودن ورزشگاه امام رضا (ع) به آرم و لوگو استقلال و جانمایی جام ها و افتخارات باشگاه در آکادمی از دیگر دستاوردهای آکادمی باشگاه در زمان مدیریت احمد مددی در باشگاه استقلال است.
اتفاقات مثبت مالی
در حوزه مالی نیز اتفاقات مثبتی رخ داد و مددی، مدیر عامل سابق علاوه بر پرداخت بدهی و باز کردن یکی پس از دیگری پنجره ها، سکان مدیریت باشگاه را با مانده مثبت 30 میلیارد تومانی به مدیر عامل جدید (مصطفی آجورلو) تحویل داد. در حقیقت احمد مددی با 50 میلیارد تومان بدهی سررسید شده استقلال را تحویل گرفت اما با درآمدزایی و اقدامات اصلاحی با مانده مثبت 30 میلیارد تومانی، باشگاه را تحویل مدیر بعدی داد. به اعتقاد کارشناسان و اهالی فن، اقدامات اصلاحی ای که مددی در راستای ساماندهی و شفاف سازی مالی، در باشگاه استقلال از مهرماه 1399 تا شهریور 1400 صورت داد و پس از آن با انعقاد قرارداد با تمام بازیکنان مد نظر سرمربی (فرهاد مجیدی) و ادامه این مسیر با عقد قرارداد با تنی چند از بازیکنان خارجی در دوره آجورلو، سند قهرمانی استقلال را امضا و تضمین کرد و بایستی سهمی ویژه در قهرمانی استقلال به مددی داد. به بیان دیگر، اگر اقدامات و جراحی های اصلاحی در دوره مدیریت مددی صورت نمی گرفت، بی تردید مانند سالهای پیش از آن، بحران ها به مدیر بعدی منتقل و ضمن سلب آرامش از تیم، قهرمانی به دست آمده احتمالا در هاله ای از ابهام فرو می رفت. بر این اساس، دستاوردهای مالی و حقوقی باشگاه استقلال که به گواه آمار و ارقام در تاریخ این باشگاه بی سابقه است، از مهرماه 1399 تا شهریور 1400 به شرح ذیل می باشد.
1- انتخاب کارگزار اقتصادی برای باشگاه باانجام تشریفاتقانونی و برگزاری مزایده برای اولین بار در تاریخ 77 ساله استقلال و ایجاد درآمد اختصاصی برای باشگاه.
توضیح مهم: برگزاری تشریفات قانونی و انتخاب کارگزار و ایجاد درآمد اختصاصی برای باشگاه در حالی رقم خورد که باشگاه در دو سال پیش از آن هیچ گونه درآمد اختصاصی ایجاد نکرده بود و در انتخاب کارگزار به درستی عمل نشده بود و جملگی واریزی هایی که به باشگاه انجام شده بود در قالب قرض و ایجاد تعهد و بدهی برای باشگاه بوده است.
2- اقدامات قانونی در خصوص واگذاری باشگاه در بازار فرابورس با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار
3-ساماندهی پرداختها و دریافتهای باشگاه از طریق افتتاح حسابهای بانکی: افتتاح حسابهای بانکی با اهداف مربوطه با مجوز وزارت امور اقتصادی و دارایی نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت پذیرفته که شامل حساب درآمد ارزی، حساب دریافت قرض الحسنه از هواداران و حساب کمک های مردمی است که به این ترتیب تمامی مبالغ با هر عنوان به حسابهای قانونی باشگاه واریز می گردید که از این طریق نظارت بر انجام هزینه کرد هم توسط ذیحسابی شرکت و هم از طریق دیوان محاسبات و سایر مراجع نظارتی صورت پذیرفته است.
ب) کلیه دریافت ها و پرداخت ها از طریق حواله الکترونیکی و در سیستم بانک مرکزی صورت گرفته است و قابلیت دنبال نمودن تا آخرین مرحله واریز توسط دستگاههای نظارتی می باشد.
ج) ثبت کلیه قراردادهای بازیکنان و کادر فنی در سیستم حسابداری: ثبت قراردادهای بازیکنان و کادر فنی در سیستم حسابداری امور مالی باشگاه صورت گرفته که موجب گردیده تمامی دریافت ها و پرداختها به بازیکنان مشخص باشد. حسن اجرای این مهم این است که در حال حاضر کمترین اختلاف حساب بین بازیکن و باشگاه وجود دارد. متاسفانه در سالهای قبل مبالغی خارج از سیستم بانکی توسط هواداران محترم، اسپانسر و ... به بازیکنان صورت گرفته که موجب بروز مغایرت های فراوانی گردیده است اما با ثبت کلیه قراردادها و پرداخت ها صرفاً از طریق حسابهای باشگاه، این مشکل تقریبا بطور کامل مرتفع گردیده است.
د) توافق نامه ها و اقاله ها: در دوره مورد اشاره، با بازیکنان وکادر فنی و ... که به هر دلیلی فسخ قرارداد گردیده، تعیین تکلیف شده است. بر این اساس، تلاش شده در اسرع وقت، با بازیکنان توافق نامه و یا اقاله نامه تنظیم گردیده و تا حد توان باشگاه با ذینفعان و طلبکاران توافق و تسویه حساب کامل شده است. این در حالی است که متاسفانه در سالهای قبل تکلیف قراردادهای فسخ شده مشخص نگردیده که همین امر موجب طرح شکایات زیادی در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و فیفا شده بود. بر این اساس، با پیگیری های به عمل آمده و در راستای شفافیت مالی، با اکثر طلبکاران و بازیکنانی که در 10 سال اخیر از باشگاه طلب داشتند، در نیمه دوم سال 1399 و نیمه اول سال 1400 تسویه حساب گردید. نکته جالب و البته عجیب این است که حتی قرارداد بازیکنانی که حدود 10 سال قبل فسخ شده است، با پیگیری و تلاش های صورت گرفته، در دوره احمد مددی، تسویه گردید.
و) کلیه درآمدهای باشگاه مستقیما به حساب باشگاه واریز ی گردید. بر این اساس برای اولین بار در تاریخ باشگاه و با هماهنگی نهادهای مربوطه از جمله بانک مرکزی و سفارت ایران در دوبی، مبلغ ترانسفر فروش بازیکن (آقای مهدی قائدی) بصورت قانونی به حساب باشگاه واریز شد.
نکته مهم: اهمیت موضوع فروش مهدی قائدی و دریافت یک جای مبلغ فروش آن به میزان یک میلیون و هشتصدهزار دلار آنجاست که متاسفانه در سنوات گذشته به بهانه های مختلف از جمله تحریم های اقتصادی و ... مبالغ ارزی فروش بازیکنان (مامه تیام، الهیار صیاد منش، سید مجید حسینی و ...) به حساب باشگاه واریز نگردیده است و خارج از سیستم مالی و بدون نظارت ذیحسابی هزینه گردیده است.
2- ساماندهی اموال باشگاه:
الف) با خریداری نرم افزار اموال، کلیه اموال در انبار باشگاه ثبت و ضبط گردید که با درخواست تحویل گیرنده و با دستور مدیرعامل، تحویل فرد تحویل گیرنده می شد. این در حالی است که در سنوات قبل و به علت عدم ساماندهی اموال، کلیه اموال بخصوص البسه بازیکنان در سر تمرین تحویل شده که این عدم نظارت و ثبت، موجب حیف و میل و سودجویی برخی افراد شده است.
ب) صورت برداری از کلیه اموال باشگاه و ثبت در سامانه حسابداری شرکت
3- راه اندازی کلیه سامانه های قانونی
الف ) کلیه خریدهای باشگاه از طریق سامانه تدارکات دولت (ستاد ایران) صورت گرفت که این امر از ایجاد فساد و تبانی با فروشندگان جلوگیری نمود.
ب) ثبت کلیه اموال غیر منقول از قبیل ورزشگاه شهید مرغوبکار و کمپ مرحوم حجازی در سامانه سادا.
اخذ رضایت نامه از کادر فنی سابق و پرداخت کلیه مطالبات قراردادی
اخذ رضایت نامه مالی و تفاهم نامه با اعضای کادرفنی آقای محمود فکری که اقدامی بسیار مهم و اساسی محسوب می گردید چرا که اولا می توان گفت: چنین اقدامی در تاریخ باشگاه استقلال بی سابقه بود که اعضای کادر فنی سابق تیم، که جای خود را می بایست به اعضای کادر فنی جدید بدهند، با کمال احترام و با دعوت باشگاه جهت انعقاد تفاهم درخصوص نحوه پایان همکاری به باشگاه فراخوانده شدند. این درحالی است که تمامی این افراد می توانستند با طرح دعوی در کمیته وضعیت فدراسیون و اظهار بستانکاری به AFC، علاوه بر دریافت مبالغ بیشتر از مبلغ تفاهم شده (کل مبلغ قرارداد)، زمینه مشکلات اخذ تفاهم مالی را فراهم نمایند. به بیان روشن تر، با این اقدام صورت گرفته، عملا از طرح دعاوی متعدد علیه باشگاه جلوگیری گردید و به جای حل مسئله، پیشگیری از وقوع مسئله در دستور کار قرار گرفت. ثانیا از منظر باشگاه، چنین اقدامی درخور و زیبنده ی باشگاه بزرگ استقلال است که اخذ تفاهم با اعضای خانواده استقلال را بر ورود به دعاوی متعدد حقوقی ترجیح می دهند که نتیجه چنین اقدامی آنست که علاوه بر حفظ مصالح و صرفه و صلاح باشگاه، از وقوع هرگونه حاشیه و هزینه اضافی پیشگیری می نماید. موارد اخذ تفاهم درخصوص این موضوع به شرح ذیل میباشد؛
بستانکاران |
مبلغ کل قرارداد به ریال |
مبلغ پرداخت شده جهت اخذ رضایت به ریال |
محمود فکری |
|
65 درصد |
عبدالصمد مرفاوی |
|
65 درصد |
حنیف عمران زاده |
|
65 درصد |
معین دلاوری |
|
65 درصد |
کاظم کرامتی |
|
65 درصد |
پرویز مظلومی |
|
65 درصد |
امیدعلی دفتری |
|
50 درصد |
محمدهادی عسگری |
|
65 درصد |
یوسف قاسمی |
|
65 درصد |
سعید رمضانی |
|
65 درصد |
سعید عزیزیان |
|
65 درصد |
ششم. بخش عمده ای از منابع مالی و انرژی باشگاه صرف مختومه گردیدن کلیه پرونده های بین المللی باشگاه گردید که نقش واحدهای مختلف باشگاه در این خصوص به هیچ وجه قابل اغماض نمی باشد. با این توضیح که تا این تاریخ به غیر از دو پرونده استراماچونی و پادووانی، هیچ پرونده ی دیگری مفتوح نبوده است. اهم موارد مربوطه در این خصوص به شرح ذیل میباشد؛
|
||
سرور جباروف |
|
|
باشگاه پاختاکور |
|
|
نیکولای بودوروف |
|
|
باشگاه آلبانیایی حق رشد رضا کریمی |
|
|
باشگاه بوآویستا پرتغال |
|
|
محمد نادری |
|
|
میگوئل کولی |
|
|
میلیچیچ لکیچ |
|
هفتم. اهم موارد و تسویه حساب های صورت گرفته توسط باشگاه به شرح ذیل می باشد.
امیر سلطانی |
باشگاه سایپا |
باشگاه استعدادهای درخشان آمل |
مرتضی تبریزی |
فرزاد حاتمی |
حسن خانبان |
پژمان تقی بیک زاده |
سعید محمدزاده |
محسن نباتی |
مجید نامجومطلق |
علی اصغر حاجیلو |
خسرو حیدری |
باشگاه پیکان |
امیرهوشنگ سعادتی |
امید ابراهیمی |
روزبه چشمی |
اسماعیل شریفات |
بهتاش فریبا |
مجتبی حق دوست |
محمد فدایی آشتیانی |
محمد آران |
مرتضی صادقی |
باشگاه پیکان |
آرمین سهرابیان |
محمدمهدی نظری |
رضا خورسندی |
رضا صادق پور |
آتیلا حجازی |
امین نوروزی |
کاوه ستوده |
علیرضا منصوریان |
حیدرعلی احمدزاده |
سعید آین |
مجید چهاردولی |
حمدالله بابازاده |
میلاد زکی پور |
هومن صمیمی |
علی قربانی |
استقلال خوزستان |
بهنام برزای |
محمدرسول مسافری |
مجتبی جباری |
سید محسن کریمی |
ولی خورسندی |
علی اصغر قربانعلی پور |
حسین کریمی |
پژمان منتظری |
جابر انصاری |
سید حسین حسینی |
رضا مغانلو |
ذ) کسب نتایج بی نظیر حقوقی له باشگاه
از دعاوی گذشته مطروحه در ارکان قضایی فدراسیون، بجز دعاوی ای که باشگاه در سالیان پیش اقدام به فسخ یک طرفه و غیرموجه قرارداد کادرفنی تیم های پایه نموده است، کلیه دعاوی به سود باشگاه مختومه گردید.
اهم موارد از جمله:
1- اخذ رای به نفع باشگاه در شکایت ایمان عبداللهی علیه باشگاه.
2- اخذ رای به نفع باشگاه در دعاوی مطروحه از سوی باشگاه تراکتورسازی تبریز علیه باشگاه و رشید مظاهری و در مقابل محکومیت باشگاه تراکتورسازی.
3- اخذ رای به نفع باشگاه از کمیته استیناف در دعوی مطروحه باشگاه ماشین سازی علیه بابک مرادی و باشگاه استقلال که در رای بدوی باشگاه به مبلغ ۷،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال و بازیکن ۴ ماه محروم شده بود.
4- اخذ رای به نفع باشگاه در دعوی مطروحه از سوی آقای هاشم بیگ زاده درخصوص مالیات قراردادی.
5- اخذ رای به نفع باشگاه در دعوی مطروحه از سوی مرتضی تبریزی درخصوص حق کارگزاری قرارداد فی مابین.
6- اخذ رای به نفع باشگاه در دعوی مدیر برنامه بازیکن سرور جباروف در خصوص حق کارگزاری قرارداد فی مابین که دعوی خواهان به طور کلی مردود اعلام گردید.
7- دفاع حقوقی مستدل تیم حقوقی باشگاه و صدور احکام انضباطی قانونی و اخذ رای از فیفا به نفع باشگاه در پرونده های هروژه میلیچ و شیخ دیاباته و رد درخواست های کلان مالی این دو بازیکن.
توضیح مهم: پیروزی حقوقی به دست آمده در پرونده های میلیچ و دیاباته در کمیته انضباطی فیفا در تاریخ باشگاه استقلال کم سابقه و یا بی سابقه به شمار می رود.
ی) سایر اقدامات مهم:
یکم. ابطال احکام داوری علیه باشگاه:
1- اخذ رای علیه شرکت «آ.ب.د.پ» به ارزش 160 میلیارد ریالی مبنی بر بطلان رای داوری علیه باشگاه.
2- اخذ رای علیه شرکت «پ.د.ک» مبنی بر بطلان رای داوری علیه باشگاه به ارزش 70 میلیارد ریال اصل خواسته به انضمام خسارات ناشی از تاخیر تادیه برابر وجه التزام تعیین شده در قرارداد به میزان روزانه 500 میلیون ریال از تاریخ 98/12/20 ، جمعا به ارزش حدود 300 میلیارد ریال تا تاریخ 1400/04/12
دوم. عدم اجازه فروش و جدا شدن بازیکنان تیم های پایه و انتقال قرضی ایشان به جهت کسب تجربه و افزایش قیمت بازیکنان مزبور.
سوم .عدم تمدید قرارداد با بازیکنانی که کیفیت لازم را نداشته و به صرفه و صلاح باشگاه نبوده است.
چهارم. مقاومت درخصوص صورتجلسه بدهی ۲۲ میلیارد و 800 میلیون تومانی به شرکت «م.ت.م» و نهایتا جلب نظر و تایید هیات دیوان محاسبات.
پنجم. کاهش چشمگیر بندهای حسابرسی از ۳۱ بند به ۱۸ بند در آخرین حسابرسی باشگاه منتهی به 1399/10/30
ششم. نقض رای محکومیت باشگاه به پرداخت مبلغ 765/500/000 ریال بابت خسارات وارده به ملک استیجاری سرمربی سابق باشگاه آقای شفر در مرحله تجدید نظر