ردپای دو مدافع در نتیجه پرگل انگلیس؛
آنالیز اتلتیک: لایههای دفاعی ایران چطور از بین رفت؟
تیم ملی فوتبال انگلیس به لطف عملکرد مدافعان کناری یعنی تریپیه و شاو لایههای دفاعی ایران را از هم جدا کرد.
به گزارش ایلنا، آخرین باری که انگلیس در یک تورنمنت بزرگ با تفکر دفاعی 2-3-5 روبرو شد، به بازی مرحله گروهی لیگ اروپا برمیگشت که حاصل آن یک تساوی کسل کننده بدون گل با اسکاتلند بود.
مسلماً قابل توجه ترین بخش رویکرد گرت ساوتگیت در آن شب مربوط به مدافعان کناری بود.
به ریس جیمز و لوک شاو گفته شد که به طرز نگرانکنندهای در عمق بمانند و تقریباً هرگز به موقعیتهای تهاجمی روی نیاورند. این بدان معنا بود که انگلیس به ندرت اسکاتلند را از هم جدا میکرد، اگرچه برای ثبت تساوی کافی بود که انگلیس را با شکست دادن کرواسی در اولین بازی به مرحله حذفی رساند.
در اولین بازی مرحله گروهی جام جهانی 2022، مقابل ایران با هدایت کارلوس کی روش، انگلیس بسیار جاه طلبتر از گذشته بود.
با شاو دوباره در پست دفاع چپ، و کیران تریپیه در سمت راست، انگلیس در اطراف ایران بازی کرد، بازی را به طور منظم تغییر داد و توپ را از جناحین پیش برد.
در اینجا یک عکس فوری از یک نبرد تاکتیکی است.
آرایش سیستم ایران بسته به نحوه فشار آنها بین 1-4-5 و 2-3-5 متغیر بود، اما آنها بسته باقی ماندند و مدافعان کناری انگلیس را تا حد زیادی بی نشان گذاشتند.
اما گاهی میزان آزادی آنها باورنکردنی بود.
در این عکس، همزمان با میسون مانت، مالک توپ در سمت چپ انگلستان، مطلقاً هیچ کس حتی به طور مبهم تریپیه (که با دایره زرد نشان شده است) را که به جلو حرکت میکند، تماشا نمیکند.
و این کاپیتان نیوکاسل به خصوص از دفاع کناری تأثیرگذار بود. اگرچه به طور کلی به عنوان یک قطع کننده خوب شناخته می شود، اما بازی تریپیه در اینجا ظریفتر بود.
برای مثال، در ضربات قبل از پنج دقیقه ابتدایی، ابتدا او را میتوان دید که به جود بلینگهام، خارج از چارچوب، میگوید بیشتر جلو برود. سپس 10 ثانیه بعد، تریپیه وارد نقش هافبک عمیق بلینگهام شد، بازیکن بوروسیا دورتموند طبق دستور حرکت کرد (خطوط زرد)، و پاس برای توپی خارج از دفاع (خط سفید ثابت) به بوکایو به عنوان وینگر باز شد.
بیست دقیقه بعد، در اینجا نشانه دیگری از چرخش به سمت راست وجود دارد - تریپیر به داخل میچرخد، دوباره یک مسیر عبور را به سمت ساکا باز میکند.
به نظر می رسد تریپیر و ساکا رابطه خوبی دارند.
شاید قابل توجه باشد که ساکا، پس از شروع کمی آرام در فصل آرسنال خود، زمانی که بن وایت هماهنگتر شد، به فرم مناسب بازگشت.
به طور مشابه، پیشرفت میگل آلمیرون برای نیوکاسل به وضوح با آمدن تریپیه از اتلتیکو مادرید در ژانویه گذشته مرتبط است.
یک مدافع کناری هجومی خوب میتواند پتانسیل وینگر پیش روی خود را کاملاً آزاد کند و ساکا بعد از ظهر دوشنبه دقیقا همان کار کرد.
همچنین یک برنامه واضح برای تریپیه برای بازی در کنار ساکا نیز وجود داشت.
انگلستان بازی را به تریپیه در سمت نزدیک تغییر میدهد. از آنجایی که هیچ هافبک ایرانی در موقعیتی قرار نداشت که بتواند او را مهار کند، این مسئولیت بر عهده میلاد محمدی، مدافع چپ بود (اگرچه او هرگز به اندازه کافی برای انجام این کار نزدیک نبود).
با این کار فضا برای ساکا باز می شد که توانست مجید حسینی را تکان بدهد.
اما هر چه نیمه اول بیشتر می گذشت، ایران در برخورد با این نوع پاسها سستتر به نظر میرسید.
... و در موقعیت بعدی، ممکن بود موقعیت خوبی برای انگلیس ایجاد شود، اما حسینی خوش شانس بود که یک ضربه ایستگاهی را پس از برخورد با ساکا به دست آورد.
در مورد پاسهای رو به جلو تریپیه، شایان ذکر است که او دو بار ضربات آزاد یکسانی را برای هری کین به سمت کانال مذکور انجام داد، به سمت راست انگلیسی حرکت کرد و اجازه داد توپ حول محور او بچرخد. این حرکت بعدی منجر به اتفاقی شد که در نهایت علیرضا بیرانوند دروازه بان این تیم به دلیل مصدومیت از زمین خارج شد.
... در حالی که این یکی با موفقیت بیشتری دفاع شد.
در سمت چپ، شاو در ابتدا با احتیاط بیشتری به جلو حرکت میکرد، اما در نهایت توانست موقعیت اول انگلیس را ایجاد کند.
این برای ایران یک علامت هشدار داده شده بود - در اینجا، شاو به جلو میرود تا رحیم استرلینگ را به دروازه نزدیک کند، سپس با او یک و دو کرد تا در موقعیت عبور کند.
پاسکاری آنها به سختی انجام میشد اما توجه داشته باشید که بلینگهام بدون علامت در جعبه سرگردان است.
ده دقیقه بعد، موفقیت فرا رسید.
دوباره، شاو به جلو فشار میآورد تا استرلینگ را وارد کند، اگرچه این بار حرکت عبوری از هری مگوایر به مانت، سپس به استرلینگ و به سمت شاو رفت.
این بار شاو در بیرون آزاد است، و این بار ارسال او بلینگهام را برمیگزیند و دوباره وارد جعبه میشود و او ماهرانه گل میزند.
از این موقعیت، انگلیس دیگر خطرساز نبود.
ساکا از روی یک ضربه ایستگاهی گلزنی کرد، استرلینگ یک گل دیگر را در وقتهای تلف شده نیمه اول به ثمر رساند و نیمه دوم روند تیم تغییر کرد.
و این به این دلیل نبود که ایران به سادگی از عمق دفاع خارج شده بود. آنها در دو تورنمنت اخیر آرژانتین، اسپانیا و پرتغال را با مشکلات جدی مواجه کرده و در صدر گروه مقدماتی خود قرار گرفتند تا به این مسابقات راه پیدا کنند.
تیمهای کیروش گاهی جاهطلبی ندارند، اما به ندرت از نظر دفاعی ضعیف هستند و انگلیس برای جدا کردن لایهها آنها از یکدیگر شایسته تقدیر است.