جام جهانی کشتی فرنگی در باکو؛ هوای تازه در غیاب آقای خاص و برادران گرایی/ قهرمانی امکانپذیر است؟
عملکرد ملیپوشان کشتی فرنگی ایران در مسابقات جام جهانی و غیاب محمد بنا، میتواند نمایه کوچکی از عملکرد رنگرز را در آینده نشان بدهد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، حسن رنگرز در 29 شهریور ماه سال جاری جایگزین محمد بنا شد. سرمربی جوان فرنگیکاران به دلیل نزدیکی مسابقات جام جهانی باکو و جام جهانی کشتی فرنگی فرصت زیادی برای برگزاری مسابقات انتخابی نداشت. با این اوصاف او فعلاً با ترکیبی از جوانان جویای نام و آیندهسازان فرنگی راهی مسابقات جام جهانی باکو شده است. این مسابقات با حضور 6 تیم صربستان، آذربایجان، ترکیه، قرقیزستان، منتخب جهان و ایران در حال برگزاری است. به همین بهانه شرایط فرنگیکاران را بررسی میکنیم:
*معروفترین ایران؛ ناکام مسابقات جهانی صربستان
معروفترین ستاره تیم ما مهدی محسننژاد نماینده وزن 60 کیلوگرم است که در مسابقات جهانی صربستان ناکام بود. این کشتیگیر در مرحله یک هشتم نهایی مسابقات جهانی مقابل کرم کمال ضربه فنی شد و از دور رقابتها کنار رفت. اما در مسابقات جهانی شرایط متفاوت بود، کشتی گیر ایرانی با پیروزی 9 بر 7، جبران نتیجه قبلی را انجام داد.
*جو و شرایط روانی تیم
در زمان حضور بنا کشتی فرنگی کشور بیشتر معتقد به انتخاب شخصی کادرفنی بود. به همین دلیل چرخه انتخابی عملاً حذف شده بود. فعلاً رنگرز موقعیت برگزاری انتخابی نداشته اما طبق قانون فدراسیون در این مسیر قرار خواهد گرفت. موضوع مشخص انتخاب نفرات اولیه رنگرز نشان میدهد او قصد دارد با ایجاد رقابت برای ستارهها و جوانان به یک اندازه شانس قائل باشد. در شرایط فعلی برخلاف مسابقات جهانی صربستان، جو تیم اردوی تیم ملی فرنگی مثبت تلقی میشود. حال اگر میپرسید چرا برادران گرایی در این رقابتها حضور ندارند؟ پاسخ روشن است. اولاً که فاصله مسابقات جهانی و جام جهانی خیلی کم است و دو مسابقه پرفشار در فاصله کوتاه برای بدن کشتیگیران خیلی آسان نیست. دوم هر دو برادران گرایی اصطلاحاً «وزن کم کُن» هستند. باید دید در آینده شرایط مسابقات انتخابی و آمادگی برادران گرایی چطور پیش میرود؟
*ارزیابی نتایج تیم ملی در جام جهانی باکو
تیم ملی روز گذشته در جام جهانی کشتی فرنگی ترکیه را با نتیجه 6 بر 4 و قرقیزستان را با نتیجه 8 بر 2 شکست داد. پیروزی مقابل ترکها از این جهت اهمیت داشت که آنها قهرمان جهان هستند و تیم رنگرز بدون حضور مدعیان و مدال آوران اصلی خود راهی این رویداد ورزشی شده است. در میان فرنگی کاران عملکرد ایمان محمدی و دانیال سهرابی به چشم آمد. این دو کشتیگیر در هر دو مسابقه مبارزه پخته و مطمئنی از خود ارائه کردند. با توجه به اینکه مسابقات کشتی فرنگی به صورت تیمی برگزار میشود نتیجه اولین نماینده ناخواسته روی روحیه بقیه کشتیگیران تاثیرگذار است. انصافاً پویا دادمرز هم عملکرد خوبی از خود در هر دو دیدار نشان داد. البته در دیدار مقابل ترکیه به نسبت قرقیزستان کار سختتری داشت.
*نقطه ضعف و ابهام
فعلاً 5 وزن نخست تیم ملی عملکرد مطمئنی ارائه دادند اما در پنجم وزن دوم کار تیم ما به اما و اگر بستگی دارد. البته به صرف همین رویداد و با علم بر فرصت کم رنگرز این نقد خیلی پررنگ نیست منتهی وجود دارد. منتهی باید به عنوان یک نکته در آینده به آن توجه داشت.
*آیا این تیم قهرمان میشود؟
از صحبتهای سرمربی تیم ملی و کارشناسان مشخص است که سطح تیم آذربایجان بالا است و این تیم به دلیل میزبانی میتواند دردرسر بیشتری برای تیم ما ایجاد کند. آذربایجان مقابل منتخب ستارگان جهان با نتیجه 5 بر 5 و با احتساب امتیاز مثبت 22 به 19 مقابل این تیم به برتری رسید تا حریف تیم ایران در دیدار فینال این مسابقات باشد. دیدار فینال این مسابقات ساعت 18 فردا (یکشنبه) بین تیم های ایران و آذربایجان برگزار می شود.