بودجه برای ورزش هست ولی کم!/ از 500 میلیارد کمیته المپیک تا تفاهمنامههای امضا نشده وزارت ورزش
در حالی که اولین کسب سهمیه المپیک ایران با اسلحه قرضی صورت گرفت، صحبتهای مسئولان ورزش کشور چالشهای مالی و بودجهای فدراسیونها را برجستهتر نشان داد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، هانیه رستمیان به عنوان اولین ورزشکارا ایرانی توانست سهمیه المپیک 2024 پاریس را کسب کند. این تیرانداز ایرانی بعد از این موفقیت اعلام کرد با تفنگ قرضی سهمیه المپیکش را گرفته است. در حالی که یکی از اصولهای ورزش حرفهای صرف بودجه و امکانات لازم است.
مناف هاشمی دبیر کمیته ملی المپیک میگوید «اسلحه رستمیان مدنظر ماست و برای تمام فدراسیونهایی که به امکانات نیاز دارند، برطرف کردنش جزو ملزومات ماست. باید اینها را با منابع آماده کنیم.»
در حالی که همگان میدانند برای تامین ملزومات ورزشی باید منابع آماده کنند. دبیر کمیته ملی المپیک میگوید «این کمیته برای سال آتی حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد و برای این منظور مشغول رایزنی با مجلس هستند.»
نباید از یاد برود که مبلغ تعیین شده بودجه با تخصیص و پرداخت آن تفاوت زیادی دارد؛ اما پایان چالشهای مالی فقط مختص به فدراسیون تیراندازی نیست.
بعضی فدراسیونها مانند تکواندو هنوز از ابتدای سال تا امروز موفق به امضای تفاهمنامه مالی خودبا وزارت ورزش نشدند. موضوعی که وزیر ورزش را به واکنش واداشت: «همانطور که میدانید ما چیزی به اسم بودجه نداریم و این تفاهمنامه بهانهای برای کمکهای مالی به فدراسیونها است. ما نیز تاکنون تلاش کردهایم در حد توان و بضاعت به فدراسیونهایی که نیاز دارند کمک کنیم. آقای ساعی هم اگر مشکلش را به خود ما بگوید حل میکنیم.»
این در حالی است که پیش از این هادی ساعی در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: «در مسابقات منچستر هم به دلیل محدودیت بودجه از ابتدا برنامهای برای اعزام نبود. بنده به عنوان رییس فدراسیون از میزان بودجه آن اطلاعی ندارم. با وجود اینکه حجم اعزامها خیلی زیاد است. مبلغ 20 میلیارد علاوه بر بودجه جاری برای ما از سوی مجلس پیشبینی شده که 4 میلیارد آن تاکنون تحویل ما شده است.»