استقلال ورشکسته است
اولیایی: آجورلو رکورد هزینههای استقلال را شکست/ فتحاللهزاده پشت در اتاق وزیر منتظر نبود/ انتخاب عضو هیات مدیره باشگاه توسط وزارت ورزش تخلف است
مدیر عامل پیشین باشگاه استقلال معتقد است این باشگاه ورشکسته شده و سازمان خصوصیسازی و وزارت ورزش هم در این مسئله دخیل هستند.
کاظم اولیایی در گفتگو با ایلنا، پیرامون تغییرات مدیریتی استقلال اظهار داشت: معمولاً تغییرات بر اثر یک ضعف عمومی است که در اداره شرکتهای دولتی اتفاق میافتد. بخش ورزشی هم بی نصیب از این موضوع نیست. معمولاً رسم بر این است وقتی شرکتی تشکیل میشود با برنامه و تعیین بودجه کار آن را پیش میبرند. آیا سازمان خصوصی سازی، وزارت ورزش، هیات واگذاری هنوز توانستهاند یک برنامه یکساله با بودجه مشخص برای استقلال ارائه کنند؟
او با اشاره به برکناری مصطفی آجورلو تصریح کرد: او به دلیل عدم شناخت از استقلال وعدههایی داد که هزینههای باشگاه بالاتر رفت و درآمد مدنظر محقق نشد. شاید یکی از دلایل برکناری او مواجه با بدهیهای فراوانی است که در هفتههای اخیر باشگاه را با چالش مواجه کرده است. بدهی استراماچونی، قراردادهای 400 میلیاردی باشگاه که رکورد هزینهها را شکست. البته ایشان که تنها نبوده، هیات مدیره چرا تصویب کرد؟ اعتبار مصوبی که مجمع باید تایید کند. به همین دلایل است که از باشگاهها خواسته شده تراز مالی سالیانه خود را ارائه کنند. فیفا، قوانین داخلی (قانون تجارت) و ... هم این موضوع را تسریع میکنند. چرا؟ چون که میخواهند هزینه و درآمد همخوانی داشته باشد یا از نظر فیفا فیرپلی مالی رعایت شود.
مدیرعامل پیشین استقلال با انتقاد از رییس سازمان خصوصیسازی، گفت: متاسفانه با وجود اینکه رییس سازمان خصوصیسازی پیشنهادات زیادی ارائه میکنند، عملاً چیزی جز هرج و مرج مالی برای باشگاه استقلال محقق نشد.
اولیایی درباره انتخاب فتحاللهزاده تصریح کرد: او خیرالموجودین گزینههای مدیریت باشگاه بود. البته با افراد دیگری هم صحبت شد؛ اما آنها با توجه به شرایط فعلی نپذیرفتند. فتحاللهزاده اهل ریسک است و پشت در اتاق وزیر منتظر نبود، وزارت به او پیشنهاد همکاری داد.درباره اینکه آیا در پیشبرد اهداف مالی موفق میشوند؟ بستگی دارد از چه مسیری بروند تا در این بنبست باشگاه استقلال هدایت شود. در حال حاضر درآمد پایین است و هزینهها مداوم در حال افزایش. در واقع باشگاه ورشکسته و بودجهاش بالانس نیست.
او در خصوص خرید سهام باشگاه استقلال توسط مردم و مشکل این موضوع، اظهار داشت: این پولی که از مردم بابت خصوصیسازی گرفته شده، بخشی از آن هزینه باشگاه شده و بخش دیگری را در حساب بانکی قرار دادند و وام گرفتند. با این شرایط باشگاه بدهکارتر شد. در حال حاضر علاوه بر بدهکاری، تمام سرمایه گذاران و سهامداران هم مدعی هستند و حالا چطور باید سود پول مردم را پرداخت کنند؟
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در پاسخ به این سوال که چرا معمولاً اعضای هیات مدیره سرخابیها با مدیران عامل هماهنگ و به نوعی بله قربان گوی آنها هستند، گفت: وزارت ورزش حق ندارد برای باشگاه هیات مدیره تعیین کند. سازمان خصوصیسازی باید این موضوع را تعیین کند و به تصویب مجمع برسد. اگر وزارت ورزش عضو هیات مدیره تعیین کند، تخلف کرده است. متاسفانه در مدیریتهای عمومی مانند باشگاه استقلال خیلی دنبال مدیر توانا نمیگردند بلکه خواستار مدیر بله قربان گو هستند این موضوع را با واژهای هماهنگ و همدل توجیه میکنند.