برگزاری دومین نشست شورای فرهنگی سازمان ورزش شهرداری تهران؛
پیوستهای فرهنگی برای تمامی رویدادهای ورزشی اجرایی میشود
دومین نشست شورای فرهنگی سازمان ورزش شهرداری تهران با هدف بررسی راهکارهای فرهنگی به منظور ایجاد هنجارهای اجتماعی در رویدادهای ورزش شهروندی در شهر تهران برگزار شد.
به گزارش ایلنا ، این نشست به ریاست حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش و با حضور موسوی نماینده اداره کل ارشاد استان تهران، حسن زاده نماینده سازمان توسعه ورزش همگانی، مهدوی نماینده فدراسیون ورزشهای همگانی، ذوالقدر رییس تربیت بدنی سازمان بسیج شهر تهران، حیدر سلیمانی و مرجان میرزایی به ترتیب معاونین ورزش آقایان و بانوان سازمان ورزش و محمد مشهدی یاری و علیرضا عیوضی به ترتیب روسای اداره تفریحات ورزشی و بازیها و روابط عمومی این سازمان، شیخالاسلامی نماینده اداره کل ورزش و جوانان استان تهران، هرمزی نماینده دفتر فرهنگی وزارت ورزش و علیرضا گیلانی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزشوپرورش شهر تهران برگزار شد.
اقدامات فرهنگی سازمان ورزش برای تمام اقشار شهروندان
در ابتدا حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران، ضمن خیرمقدم به میهمانان جلسه گفت: این سازمان متولی ورزش شهروندی برای تمام اقشار جامعه است و با برگزاری رقابتها و رویدادهای مختلف میکوشد تا دربرگیری ورزش در پایتخت را هر چه بیشتر افزایش دهد. بدیهی است در این راستا پیوستهای فرهنگی که منجر به ایجاد هنجارهای اجتماعی میشود و نیز بررسی راهکارهای لازم برای جلوگیری از ناهنجاریها نیز ضرورتی غیرقابل انکار است. از این روست که تمام برنامهها در سازمان ورزش پیوست فرهنگی دارد.
وی با بیان این که" ورزش متأثر از بسترهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... است" تصریح کرد: این موضوع در بعد کلان ورزش نیز به خوبی قابل مشاهده است. برای مثال در جریان برگزاری المپیک، شاخصهای اقتصادی کشور میزبان، قبل و بعد از این رویداد ورزشی تغییر میکند و به شکل محسوسی ارتقا مییابد. علاوه بر این موضوع، کشور برگزار کننده، این امکان را دارد که فرهنگ ملی خود را به مردم دنیا معرفی کند.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران در ادامه با اشاره به تعدد مراکز ورزشی شهر تهران خاطر نشان کرد: ۲۰ میلیون نفر سانس ورزشی، خدماتی است که به شهروندان تهرانی ارائه میشود و بیش از ۳ میلیون نفر در بخش تفریحات ورزشی مشغول هستند. این فرصت بی نظیری است تا برنامههای فرهنگی مناسب را به این تعداد از مخاطبان ارائه دهیم و بدون تردید این امر توسط خانوادهها در میان سایر اقشار نیز تسری مییابد.
به گفته وی، تحکیم بنیان خانواده، هویت بخشی به محلات شهر تهران و ایجاد حس امنیت خاطر در بین اقشار مختلف از مهمترین اهداف فرهنگی سازمان ورزش است. از این روی، رایزنی با بخشهای متولی فرهنگ و ورزش و استفاده از خرد جمعی، ضروری مینماید.
لزوم حضور فعال نهادهای فرهنگی و ورزشی در مباحث ورزشی
حیدر سلیمانی معاون ورزش آقایان سازمان ورزش با اشاره به بازدیدهای دورهای سازمان متبوعش از ایستگاههای ورزشی فعال در محلات شهر تهران اظهار داشت: در ایستگاههای ورزشی سراسر شهر تهران، فقط کار ورزشی انجام نمیشود و شهروندان به صورت خودجوش، مراسم مذهبی و فرهنگی نیز برگزار میکنند.
وی با اشاره به حضور شهروندان در ایستگاههای تندرستی گفت: بیش از ۸۰ درصد مراجعین ما در این ایستگاهها را بالای ۴۰ سال تشکیل میدهند و از این تعداد بیش از ۹۰ درصد آنها از فعالیت در این ایستگاهها اظهار رضایت داشتهاند. نکته قابل توجه آن که بانوان، بیشترین استقبال را از ایستگاههای تندرستی در شهر تهران به خود اختصاص دادهاند.
مرجان میرزایی معاون ورزش بانوان این سازمان نیز میرزایی در تکمیل اظهارات سلیمانی گفت: ما در شهر تهران ۶۱۷ ایستگاه تندرستی ویژه بانوان داریم. این ایستگاهها یا در مساجد یا مدارس یا در پارکها و بوستانهای شهر تهران فعال هستند.
سلیمانی نیز تصریح کرد: انتظار داریم نهادها و سایر سازمانهای فرهنگی و ورزشی که درگیر ورزش هستند، به صورت فعالانه در مباحث فرهنگی شهر حضور جدی داشته باشند.
محمد مشهدی یاری رییس اداره تفریحات و بازیهای سازمان ورزش نیز اظهار داشت: بسیاری از رویدادهای ورزشی ما به صورت مناسبتی طراحی و اجرا میشود و البته موضوع عفاف و حجاب، اولویت ما در سازمان است و در این راستا تمام تلاش خود را به کار بستهایم تا منشور عفاف، حجاب و اخلاق را تدوین و به تمامی مراکز سازمان ورزش اجرا کنیم.
دیگر اعضا نیز ضمن تأکید بر لزوم ایجاد پیوستهای فرهنگی در تمامی رشتههای ورزشی در بخشهای همگانی و قهرمانی، از تصمیم سازمان ورزش برای پرداختن به این مهم، استقبال کرده و تأکید داشتند اقدامات فرهنگی میتواند توسط برنامههای خانواده محور سازمان ورزش در میان تمامی اقشار و گروههای سنی، نهادینه شود.