خبرگزاری کار ایران

صالحی امیری: بابت عدم صدور ویزای آمریکا برای ورزشکاران ایران شکایت می‌کنیم/ وزارت ورزش لغو انتخابات سوارکاری را اعلام نکرده بود

صالحی امیری: بابت عدم صدور ویزای آمریکا برای ورزشکاران ایران شکایت می‌کنیم/ وزارت ورزش لغو انتخابات سوارکاری را اعلام نکرده بود
کد خبر : ۱۲۵۳۳۰۴

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: مشکل ویزا از طرف آمریکا در ۲ رشته ورزشی نشان دهنده رفتار سیاسی آمریکایی‌هاست که باید از طریق IOC اقدام کنیم که در چند روز آینده این کار را خواهیم کرد و برخی نیز به خاطر ناهماهنگی‌هاست.

به گزارش ایلنا، سیدرضا صالحی‌امیری در نشست خبری امروز خود، اظهارداشت: در روزهای آینده آماده می‌شویم کاروان را برای حضور در قونیه آماده کنیم. کار بسیار فشرده‌ای است که در زمان‌بندی ۶ ماهه انجام شد. تلاش زیادی صورت گرفت تا کاروان آماده شود.

وی در خصوص سفر به لوزان، عنوان کرد: تعاملات جدید و رفع تهدیدها از موارد مهم دیپلماسی ورزشی است‌. در دیپلماسی ورزشی اصل بر شناخت اشتراکات، تقویت روابط بین ملت‌ها و تلاش برای گسترش تعاملات ورزشی است. حضور فعال تیم‌های ۵۷ کشور در کنار یکدیگر در بازی‌های قونیه می‌تواند به همبستگی بیشتر کشورهای اسلامی منجر شود. دیپلماسی ورزشی در ۴ سال گذشته قطع نشد، بیش از ۲۰۰ دیدار بین‌المللی داشتیم و در آخرین ملاقات همراه با وزیر دیداری با معاونان توماس باخ و خود او داشتیم. باخ از روند توسعه ورزش قهرمانی ابراز رضایت کرد ما هم گزارشی از عملکرد کاروان در بازی‌های المپیک توکیو ارائه کردیم. 

رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: ما انتظارات خود را از IOC برای کاهش فشار از سوی برخی فدراسیون‌های بین‌المللی و رفع تعلیق جودو داشتیم. دیداری جداگانه هم با مقامات فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک داشتیم، خوشبختانه نتایج خوبی حاصل شد که برگزاری انتخابات و تعیین تکلیف از سرپرستی به ریاست مورد توافق قرار گرفت. ما برای توسعه ورزش قهرمانی باید روابط خود را با فدراسیون‌های بین‌المللی تقویت کنیم.

صالحی‌امیری همچنین با بیان اینکه دیپلماسی ورزشی بهید با دقت خاص در بلندمدت دنبال شود، تصریح کرد: امروز در بهترین شرایط روابط همکاری با شورای المپیک آسیا و کمیته بین‌المللی المپیک هستیم، مناقشات به صفر و حداقل رسیده و با عبور از چالش جودو می‌توانیم ادعا کنیم چالش‌های ما با فدراسیون‌های جهانی صفر شده است تا شاهد جودو در بازی‌های آسیایی و کسب سهمیه المپیک باشیم. در خصوص حمایت از فدراسیون‌ها برای حضور در رویدادهای مختلف تاکنون در ۳ ماهه اول سال ۵۰ درصد بودجه را داده‌ایم، تلاش ما این است روزهای آتی کمک‌های جدی به فدراسیون‌ها داشته باشیم. در خصوص بازی‌های هانگژو باید بگویم این بازی‌ها در سال ۲۰۲۳ حتما برگزار می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که شما درباره دیپلماسی ورزشی صحبت کردید اما ما مهاجرت ورزشکاران را در این مدت شاهد بودیم، تصریح کرد: جلسه‌ای با شما خواهم داشت، گزارش مشروحی در خصوص مهاجرت نخبگان ورزشی خواهم داد. این مسئله که گفتید نباید بزرگ شود و پایین‌ترین آمار در سبد مهاجرت نخبگان مربوط به ورزشکاران است. در خصوص مهاجرت نگاه باید اصلاح شود، با اصل مهاجرت مشکل نداریم و حضور ورزشکاران در دنیا به عنوان لژیونر خوب است اما ما با پناهندگی سیاسی و رفتارهای خارج از فرهنگ و ورزش مشکل داریم. همه قهرمانان ما در سراسر کشور به اسلام و انقلاب دلبسته هستند و باور دارند جامعه ورزش سالم است‌ بنابراین تلاش شود از بزرگنمایی پرهیز شود. باید نوعی عمل کنیم دلبستگی ورزشکاران هم افزایش یابد. 

صالحی امیری در خصوص مشکل ویزا از طرف آمریکا در ۲ رشته ورزشی، گفت: این موضوع نشان از رفتار سیاسی آمریکایی‌هاست که باید از طریق IOC اقدام کنیم که در چند روز آینده این کار را خواهیم کرد و برخی نیز به خاطر ناهماهنگی‌هاست.

وی همچنین درباره افزایش درآمد منابع کمیته و حل مشکل فوتبال، خاطرنشان کرد: در خصوص فوتبال صحبت نداشتیم چون فیفا مستقل است و فدراسیون باید از طریق فیفا مشکل را حل کند. راجع به کمک‌ها به کمیته گفت‌وگوهای سازنده داشتیم. تا الان برای هزینه‌های بلیت بخشی از آن کمک مالی IOC است که در حساب آنها ذخیره شده و ما از آن استفاده کردیم اما محدود و مدیریت شده است.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص برگزاری انتخابات سوارکاری بدون حضور نماینده کمیته ملی المپیک، گفت: در روند تشکیل، برگزاری و نتیجه انتخابات مداخله‌ای نداشتیم. به عنوان کمیته مسئولیت و نظارت بر روند انتخابات را داریم و موظف هستیم به فدراسیون جهانی و IOC توصیح دهیم. لغو این رویداد توسط هیچ مقامی در وزارت به کمیته اعلام نشد به خاطر همین در انتخابات نماینده‌ داشتیم. قبل، حین و بعد از روند انتخابات هیچ مداخله‌ای نداشتیم.

* وزارت در انتخابات فدراسیون‌ها سرعت به خرج دهد

وی در مورد بلاتکلیفی فدراسیون‌های المپیکی برای انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: چهارشنبه هفته جاری بیانیه آغاز فرایند انتخابات را منتشر می کنیم. ۱۵ روز بعد ثبت‌نام آغاز می‌شود و فرایند بررسی صلاحیت‌ها را انجام می‌دهیم. سایر اقدامات براساس آیین‌نامه انتخابات انجام می‌شود. حتما ۶ شهریور در این سالن انتخابات را برگزار می‌کنیم. انتظار ما از وزارت ورزش این است در برگزاری انتخابات فدراسیون‌های بلاتکلیف سرعت عمل بیشتری به خرج دهد.

* تکلیف فدراسیون‌های بدون رئیس در انتخابات کمیته چیست؟

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به سوال خبرنگاری که در خصوص عیبت رییس و جودو در انتخابات کمیته پرسیده بود، تصریح کرد: جودو در همه مجامع می‌تواند شرکت کند چون در دادگاه CAS به این موضوع اشاره نشده است. در خصوص فدراسیون‌های بدون رئیس هم رئیس و عضو منتخب مجمع می‌تواند در مجمع کمیته شرکت کند. فدراسیون‌های با سرپرست نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند در همین سفر هم پرسیدم و گفتند روسایی که رای مجمع را دارند یا عضو هیات رئیسه باشند می‌توانند در انتخابات کمیته باشند اما باید از این مدت ۶ ماه گذشته باشد.

* حمایت حداکثری از تیم ملی فوتبال

صالحی‌امیری در مورد جلسه با وزارت امورخارجه و مسئولان فدراسیون فوتبال، گفت: این جلسه پیرو دستور آقای مخبر معاون اول رئیس جمهوری بود. همه ارگان های مسئول و مربوط دعوت شدند و قرار شد برای حضور عزتمندانه در جام جهانی، حمایت حداکثری از تیم ملی فوتبال داشته باشیم.

* در تعامل با وزیر ورزش هستیم

وی درخصوص ارتباط با وزیر ورزش،گفت: سیاست امروز ما در مورد تعامل با وزارت ورزش هما سیاست روز اول ما است. من همواره تعامل و همدلی با وزارت ورزش خواهم داشت. باور دارم محور ورزش ایران وزیر ورزش است و همه باید کمک کنند ورزش ایران بدرخشد. هر نوع شکاف و اختلاف و تفریقه میان ارکان ورزش را خلاف منطق ورزش و مصلحت ملی می‌دانم. 

اگر به فکر توسعه و درخشش ورزش قهرمانی هستیم راه آن در مسیر همدلی و انسجام در همه ارکان ورزش یعنی وزارت و کمیته و فدراسیون‌ها و رسانه است. باور دارم ورزش ما با وفاق می تواند پرچم ایران را به اهتزاز درآورد.

* من مسئول برگزاری مجامع فدراسیون‌ها نیستم

وی درباره اینکه عضو منتخب هیات رئیسه و اینکه برخی فدراسیون‌ها نمی‌توانند در مجمع باشند بنابراین تعداد اعضای المپیکی در انتخابات کمیته کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: این سوال را باید از وزارت بپرسید من که مسئول برگزاری مجامع فدراسیون‌ها نیستم. در جلسه هم‌اندیشی روسای فدراسیون‌ها و در جلسه با وزیر دائم ایم مسئله را متذکر شدم انتخابات فدراسیون‌های المپیکی برگزار شود‌. تعجب می‌کنم شما این سوال را باید از وزارت بپرسید‌. مرجع ما اساسنامه و تفسیر آن کمیته بین‌المللی المپیک است. هر جا ابهامی باشد از IOC می‌پرسیم. در اساسنامه رئیس فدراسیون ذکر شده نه سرپرست و کسی که رای مجمع را گرفته صلاحیت حضور در انتخابات را دارد. غیبت هم مشخص است مثلا ممکن است عزیزی در حج باشد یا سفر، در این صورت یک عضو منتخب از سوی هیات رئیسه معرفی می‌شود.

* راه ورود هیچ کس به کمیته بسته نیست

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص انتخاب خبرگان ورزشی گفت: خبرگان ورزشی دو‌ نفر از میان بانوان، یک نفر آموزش و پرورش و‌ دو نفر خبره المپیکی خواهند بود. 

طبق اساسنامه جدید تصریح شده برای انتخاب خبره باید آیین نامه‌ای که به تصویب هیات اجرایی برسد تدوین و تصویب شود.

وی افزود: پیش‌نویس آیین‌نامه تهیه و در چند جلسه بحث و تصویب شد. تعریف کارشناسان خبره در اساسنامه و آیین‌نامه مشخص است. مسیر ورود هیچکس برای ورود در کمیته بسته نشده اما تعداد محدود و تنها ۵ نفر است که در سه بخش توزیع شده است. نکته سوم اینکه رئیس باید افراد را در هیات اجرایی معرفی کند و به تصویب برسد. حتما افرادی را معرفی می‌کنم که صاحب صلاحیت باشند شما هم حتما معرفی ما را تایید خواهید کرد.

منش مدیریتی من در مدت گذشته نشان می‌دهد که تحت تاثیر مداخله خارجی قرار نمی‌گیریم. هیچ کس برای کمیته تصمیم نمی‌گیرد و فقط رئیس کمیته و هیات اجرایی در چارچوب تصمیم می‌گیرند. طی روزهای آینده جلسه هیات اجرایی را برگزار کرده و پس از آن اسامی خبرگان را اعلام می‌کنم. تاکید می‌کنم در مورد خبرگان ورزشی دچار گمانه زنی نشوید. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز