بازگشت زنوزی به انتخابهای اشتباه؛
تراکتور با پیرمردها خوشبخت نمیشود
جدیدترین گزینه سرمربیگری تراکتور شباهت زیادی به نفرات شکست خورده سابق روی نیمکت این تیم دارد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، باشگاه تراکتور قرار است برای پنجمین سال زیر نظر بخش خصوصی و تحت تملک محمدرضا زنوزی مطلق برای فصل جدید بسته شود و با وجود وعدههایی که مدیران باشگاه برای بستن تیمی قدرتمند در فصل جدید داده بودند تا کنون نه سرمربی فصل بعد سرخهای تبریزی معرفی شده و نه بازیکن جدید به خدمت گرفته شده است.
با وجود شرایط سختی که تراکتور در این سالها خصوصاً در دو فصل اخیر داشته است، در چند وقت اخیر مطرح شد که زنوزی قصد دارد تیم را به کورس مدعیان برگرداند و این فصل قرار است با افزایش چند برابری بودجه نقل و انتقالات تیمی قدرتمند بسته شود و بازهم این تیم پرطرفدار را در بالای جدول ببینیم.
تراکتور زمانی که به بخش خصوصی واگذار شد وعدههای شیرین و جذابی از سوی زنوزی به هواداران داده شد که قهرمانی در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا و مطرح کردن این باشگاه به عنوان یک برند برتر در قاره و در سطح جهان از جمله آن بود و تا این لحظه نه تنها چنین اتفاقی رخ نداده که حتی وضعیت دو فصل اخیر به مراتب بدتر از اوضاع تیم پیش از ورود به بخش خصوصی بوده است.
انتخابهای اشتباه در مدیریت و نیمکت تراکتور و تغییرات متعدد در این دو پست از مواردی بوده که به تراکتور ضربه زده است و حالا باید دید وضعیت فصل جدید چه خواهد شد. در حال حاضر از قربان بردیف، سرمربی روس روی نیمکت تراکتور به عنوان جدیترین گزینه یاد میشود و مروری بر وضعیت این مربی نشان میدهد شرایطی مشابه با انتخابهای گذشته زنوزی برای این تیم دارد و بعید نیست با توجه به نتایج سابق شاهد یک پروژه شکست خورده دیگر باشیم. مشکلی که میخواهیم به آن اشاره کنیم سن و سال سرمربی است. اگرچه سن خاصی برای عملکرد کیفی سرمربیان در فوتبال دنیا مطرح نیست و بعضاً شاهد این بودیم که سرمربیانی در سنین بالا موفقیتهای بزرگی کسب کردند ولی این موارد استثنا هستند و با یک پژوهش میتوان دریافت که شرایط انگیزشی و موارد دیگری هستند که سن یک سرمربی را با شانس موفقیتش مرتبط میکند و اتفاقا تراکتور پیش از این بارها از این موضوع ضربه خورده و انتخاب جدید نشان میدهد قصد ندارد از گذشته عبرت بگیرد. به سرمربیان مسنی که توسط زنوزی انتخاب شدهاند نگاهای بیاندازید:
جان توشاک؛ 70 سال
توشاک اولین انتخاب زنوزی روی نیمکت تراکتور بود. سرمربی سابق رئال مادرید که چند بار گزینه نیمکت تیم ملی ایران هم بود ولی در نهایت به توافق نرسید. این مربی ولزی پرآوازه در 70 سالگی به ایران آمد و کمتر از یک نیم فصل روی نیمکت سرخپوشان تبریزی بود و نتایج خوبی کسب نکرد و پیش آنکه برکنار شود خودش کنارهگیری کرد و بعد از جدایی توافقی، شبانه به فرودگاه تبریز رفت و به کشورش برگشت.
جرج لیکنز؛ 71 سال
بعد از توشاک و چند هفته هدایت موقت تراکتور با مربیان دیگر، جرج لیکنز بلژیکی که سابقه حضور روی نیمکت تیم ملی این کشور را هم دارد به تراکتور آمد. او هم سنش بالای 70 سال بود و مثل توشاک مدت زیادی روی نیمکت تراکتور نبود. هرچند لیکنز هم خیلی زود از تراکتور رفت و با ناکامی ایران را ترک کرد.
مصطفی دنیزلی؛ 71 سال
تراکتوریها بعد از لیکنز هم خرق عادت نکرده و سراغ یک سرمربی خارجی پا به سن گذاشته دیگر به نام مصطفی دنیزلی رفت که سابقه کار در پاس و پرسپولیس ار در ایران داشت ولی چند سالی بود که از سطح اول فوتبال ترکیه کنار رفته بود. دنیزلی هم در تراکتور عاقبت به خیر نشد تا سه سرمربی خارجی 70 سال به بالا در تراکتور عاقبت به خیر نشوند.
تغییر عادت و نتایج مثبت
بعد از جدایی دنیزلی، تراکتور تغییر رویه داد و مربیان داخلی و خارجی با رنج سنی پایینتر را به خدمت گرفت، منصوریان، خطیبی، کریمی، الهامی مربیان داخلی و سولدو و ساغلام مربیان خارجی تراکتور بودند که در رنج سنی به مراتب پایینتر به خدمت گرفته شدند. اوج کار این دوره تراکتور با ساکت الهامی بود که توانست قهرمانی جام حذفی را برای تراکتور به همراه داشته باشد و تنها افتخار تراکتورِ دنیزلی در این دوره کسب شد.
قربان بردیف؛ 70 سال/ بازگشت به عادت اشتباه قبلی
خبرها از توافق تراکتور با بردیف روسی حاکی است. بردیف هم متولد 1952 است و 70 ساله محسوب میشود و تجربیات قبلی نشان میدهد شانس زیادی برای کامیابی او روی نیمکت این تیم وجود ندارد. کما اینکه بردیف رزومه قوی سرمربیان قبلی از جمله توشاک را هم ندارد. در شرایطی که شنیده میشد تراکتوری ها با گزینههای داخلی توافق کردند، رفتن سراغ بردیف یک انتخاب پرریسک دیگر برای تراکتور است که اگر به ناکامی منجر شود یک همکاری پرهزینه دیگر برای سرخپوشان تبریزی به همراه خواهد داشت که بعد از مدتی یک پرونده بدهی دلاری سنگین روی دست باشگاه خواهد گذاشت.