محسن کاوه: قهرمان المپیک به جای دو میلیارد باید صد میلیارد بگیرد/ پول بی رویه جوان ها را به سمت فوتبال میکشاند
پیشکسوت کشتی از ریخت و پاش های مالی در فوتبال و کم توجهی به رشته های دیگر گلایه کرد.
به گزارش ایلنا، در برنامه گفتوگو محور «شب نشینی» محسن کاوه پیشکسوت کشتی ایران که به عنوان مهمان حضور داشت گفت: در این دوره و زمانه مدیریت کشتی به خاطر وجود فضای مجازی و قضاوت های غیر منصفانه سخت تر است. در حال حاضر بازیکن سالاری نداریم رابطه عاطفی بین بچه ها و کادر فنی وجود دارد و در سال های اخیر رفتارهای نامناسب از سوی بازیکنان تیمها دیده نشده است و باهم به خوبی کنار می آیند.
وی تصریح کرد: توقعم از کشتیمان درالمپیک بیشتر بود اما شاید به بحث پشتوانه سازی زیاد توجهی نشد باید تربیت کننده نسلی باشیم که حتی پیشتوانه حسن یزدانی باشند. بچه های ما در روسیه 5 طلا گرفتند و نزدیک به 28 امتیاز از کشورهایی مثل آمریکا جلوتر بودیم. باید بتوانیم جوانان را طوری تربیت کنیم که در رده بزرگسالان بتوانند در جهان مدال بیاورند.
یکی از مدیران فنی کشتی کشور بیان کرد: در گذشته مهارت در کشتی گیری بیشتر بود مثل کاری که حالا روس ها دارند انجام می دهند اما بعد با ورود بحث بدنسازی به آن سمت رفتیم که کشتی گیران به جای تکنیک به بدنسازی توجه می کنند که باید این رویه تغییر کند. در گذشته فرق با الان این بود که قدیمی تر ها با کشتی زندگی می کردند ولی حالا خیلی ها اوقات فراغتشان کشتی است که این به کشتی گیری لطمه زده است. در گذشته همه چیزشان کشتی بود رفت و آمد ها با کشتی گیرها بود همه عشقشان این بود که به تمرین بروند و ساعی و پر تلاش بودند. کشتی گیرها تا تمرینشان تمام می شود موبایل خودشان را دست می گیرند که این اولویت بندی ها به قهرمانی ضربه می زند.
کاوه افزود: یزدانی در مسابقه ای که در توکیو برگزار شد رقیب خوبی داشت و کشتی خوبی را مقابلش بود، تیلور در کنار تکنیک آمادگی جسمانی خوبی دارد حسن هم همین است اما امیدواریم در نروژ بتواند جبران کند.
وی درباره حضورش در مسابقات بوداپست عنوان کرد: در آن زمان مربی های خوبی داشتیم. سال 85 به خاطر وضعیت خاص جنگ تحمیلی و اینکه مسابقات تورنومنت را نداشتیم مسابقات تلخی را پشت سر گذاشتیم که سه نفرمان ضرب دیدیم. شاید اگر تمرینات بهتری داشتیم کمتر آسیب می دیدیم. تغذیه و ماساژور و این ها مثل حالا نبود حالا خیلی خوب شده است.
پیشکسوت کشتی ایران در خصوص شایعاتی که مرتبط با حذف شدن کشتی از المپیک منتشر شده است بیان کرد: احتمالا این رشته حذف نمی شود چون هم روس ها هم امریکایی ها کشتی را دوست دارند و این دو نیز در تصمیم گیری هایی که برای المپیک وجود دارد تاثیر دارند.
کاوه اظهار داشت: مازندران قطب اصلی تربیت کشتی گیر است و حرف اول را می زند و پتانسیل 80 درصدی کشتی را دارد چون در گذشته بین تهران، خراسان، کرمانشاه، کرمان، همدان مازندران و.. رقابت بیشتری بود کیفیت کشتی هم بهتر بود ولی حالا این رقابت ها در تهران و کرمانشاه کمتر شده است که می طلبد تا مسئولان بیشتر به جوانان این حوزه توجه کنند.
وی گفت: دو قطبی های که در کشتی وجود دارد و باعث مدال آوری جوان 20 ساله ما در المپیک شد در گذشته بیشتر بود و حالا با کیفیت کمتر هست اگر کیفیت بالاتر برود دوقطبی ها در ایجاد انگیزه برای قهرمانی بسیار موثر است.
پیشکسوت کشتی کشور تصریح کرد: در روسیه عشق و عرق به ورزش کشتی خصوصا در داغستان زیاد است؛ آن ها کشتی گیرهایشان با هم رقابت داخلی دارند و این رقابل باعث شده که روس ها در کشتی گیری موفق باشند. در آمریکا هم همینطور در مدارس هم کشتی یکی از ارکان اصلی مدرسه و دانشگاه است نوع خاصی از کشتی در آمریکا تمرین می شود.
کاوه ادامه داد: فکر می کنم چون در کالبد هر ایرانی کشتی بوده و حالا کمتر شده این ورزش برای مردم جذابیت دارد. حتی در گذشته کشتی های کوچک بین کودکان در خانواده هم وجود داشت. احترام متقابل بین مردم و کشتی گیران وجود دارد چون کشتی در خون مردم ایران است.
وی با اشاره به تاثیر کرونا بر کشتی خاطر نشان کرد: معضل کرونا علاوه بر کسب و کارها بر کشتی هم تاثیر سوء داشته ورودی به کشتی کم شده و داشته هایمان هم کم شده است.
سرمربی تیم ملی کشتی جوانان درباره ریخت و پاش های مالی در فوتبال اظهار داشت: پول جوانان را به سمت فوتبال می کشد؛ اگر پول هست چرا به همه ورزشکاران نمی دهند. جایزه المپیک در ایران به قهرمانان المپیک دو میلیارد است در صورتی که باید صد میلیارد باشد. در دیگر کشورها کشتی گیر وقتی به کشور خود برمیگردد تامین مالی می شود و مزایای خیلی زیادی به آن ها می دهند این موضوعات بحث انگیزه برای جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر تشویق های اینچنینی باشد تاثیر گذار است.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت 23:30 به وقت تهران و 21 به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می رود. محمد سلوکی و عبدالرضا امیراحمدی مجریانی هستند که هر کدام در شبهای مختلف برای مخاطبان فارسی زبان سراسر دنیا «شب نشینی» را اجرا می کنند و تهیه کنندگان این برنامه نیز کاوه امیری جاوید و یوسف بچاری هستند.